Canon DP-V3010

Pressemelding fra Canon 7. november 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Canon entrer nytt marked med profesjonell referanseskjerm med 4K-oppløsning

– Canon, verdensledende leverandør av bildeløsninger, entrer i dag markedet for produksjonsskjermer med lanseringen avDP-V3010– en 30-tommers referanseskjerm spesialutviklet for fargegradering og videoproduksjon i 4K-oppløsning. Nye DP-V3010 er en førsteklasses opptak-til-visning-løsning for digital kinofilm i 4K-format og andre arbeidsflyter for videoproduksjon. Lanseringen befester sammen med Cinema EOS-systemet, Canons kontinuerlige satsing på produkter til kringkastings- og filmindustrien.

Med tekniske spesifikasjoner som sikrer kontinuerlig og presis visning er DP-V3010 optimalisert for oppgaver som fargegradering, der bildekvalitet og samsvar er helt avgjørende. Med bildevisning i ekte 4K-oppløsning og en rekke fargevalg er DP-V3010 også velegnet til bruk både på filmsettet og ute i felten, samt til andre digitale oppgaver som dataanimasjon (CGI), dataassistert konstruksjon (DAK) og 3D-animasjon.  

Kieran Magee, Director of Professional Marketing, Canon Europe sier: – Nye DP-V3010 er et spennende nytt produkt som kompletterer Canons eksisterende utvalg av 4K-produkter. Under utviklingen av skjermen har vi lagt stor vekt på kravene i markedet, og resultatet er et eksepsjonelt produkt som dekker selv de høyeste kvalitetskrav. Skjermen har meget høy presisjon, pålitelighet og fleksibilitet, og sammen med våre Cinema EOS-kameraer danner den en avansert, komplett produksjonsløsning som kan brukes i en rekke ulike scenarioer.

Presis fargegjengivelse

DP-V3010 kan skilte med imponerende 4K-oppløsning og meget nøyaktig fargegjengivelse, selv ved bruk av flere skjermer. Skjermen drives av en skreddersydd bildeprosessor som er utviklet og produsert av Canon. Kombinasjonen av prosessor, RGB LED-baklys og IPS LCD-panel sørger for konsekvent kvalitet og farge både under selve opptaket på settet og for redigeringsprogrammer i postproduksjonen.

Bildeprosessoren i DP-V3010 drar veksler på Canons omfattende ekspertise innen bildeteknologiutvikling og leverer stabil lysstyrke og farge, noe som gir ensartet gjengivelse over hele skjermen. En 10-bits paneldriver jobber sammen med prosessoren og gjør det mulig å vise 1 024 graderingsnivåer for hver RGB-farge. Det gir eksepsjonelt jevne og presise graderinger på tvers av alle innholdstyper. Du får den virkelighetstro fargegjengivelsen som kreves til fargegradering, og det gjør DP-V3010 til et godt alternativ til DCI-kompatible projektorer i postproduksjonen.

DP-V3010s system med RGB LED-bakgrunnslys gjør det mulig å gjengi et stort fargespekter. Kombinert med IPS LCD-panel støtter skjermen det mest vanlige fargerommet for kinofilm, DCI-P3[i], i tillegg til fargeromkravene for ulike kringkastingsstandarder (ITU-R BT.709, EBU og SMPTE-C) og Adobe RGB[ii]. Med sine 30 tommer er DP-V3010 designet for skrivebords- eller vegginstallasjon i redigeringsrom og studioer. Den er derfor et utmerket skjermvalg for videoredigering, fargegradering, spesialeffekter og har de avanserte spesifikasjonene som kreves for digital kinoproduksjon i 4K.

Høy oppløsning og kontrast

IPS LCD-panelet har en oppløsning på 4 096 x 2 560 piksler, og skjermen viser ekte DCI 4K-oppløsning (4 096 x 2 160 piksler) uten bildeskalering. Skjermen fungerer også utmerket til PC-baserte redigeringsoppgaver, som behandling av stillbilder med høy oppløsning og produksjon av visuelle effekter, takket være sideforhold på 16:10. Videre gir Canons bildebehandlingsteknologi kombinert med høykontrast IPS LCD-panel en kontrastgrad på over 2000:1, som er SMPTEs (Society of Motion Picture and Television Engineers) minimumsanbefaling for postproduksjon for digital kino[iii]. DP-V3010 kan skilte med presis visning av kvelds- og nattopptak og andre mørke scener med nøyaktig gjengivelse av graderinger i mørke områder av bildet – en viktig faktor i digital filmproduksjon.

DP-V3010 har også stor betraktningsvinkel med minimal variasjon i farge og kontrast på tvers av IPS LCD-panelet, og DP-V3010 er dermed en utmerket løsning i redigeringsrom eller situasjoner der flere vil sjekke bildekvaliteten samtidig.

Følg med på opptaket

DP-V3010 har en egen bildeinnstilling som støtter Canon Log Gamma[iv], og det gjør det mulig å konvertere opptak gjort med et Cinema EOS-kamera, til bilder du kan følge med på mens du er på opptaksstedet.

I tillegg til støtte for standard bildefrekvens for kinofilm - 24p, støtter den nye Canon-skjermen et bredt spekter av 4K-videosignaler fra 23.98p til 60p, inkludert bildefrekvensen 50p som er mer vanlig for EMEA-fjernsynsproduksjoner.  Støtte for metadataformatet ASC CDL[v] og 1D/3D-oppslagstabeller (LUT) gir presis fargematching både på opptaksstedet og under redigering.

Videre har DP-V3010 tre skaleringsmoduser for videoproduksjon i 2K- og full HD-oppløsning, inkludert Canons Shape Tracing Technology som hindrer at diagonale linjer blir taggete når innholdet forstørres og vises i full skjermoppløsning.

Forbedret pålitelighet og driftssikkerhet

DP-V3010 gjennomgår presise fargejusteringer før den sendes fra fabrikken for å sikre optimal pålitelighet. Når skjermen er i bruk, overvåker integrerte sensorer temperaturen og lysstyrken, og denne informasjonen brukes til å korrigere bakgrunnslysfargen og lysstyrken automatisk over tid, slik at du er sikret meget stabil skjermytelse.

DP-V3010 har en kontrollenhet som gir intuitiv betjening med praktisk plassering av knapper og hjul, og den kan brukes på skrivebordet eller installeres i et standard 19-tommers utstyrsrack (ca. 483 mm).  

Videre kan du kalibrere hvitbalanse, lysstyrke, fargetemperatur, fargeskala og gamma ved å bruke en kompatibel sensor fra tredjepart – helt uten PC, noe som gir enda enklere bruk og vedlikehold.

Tilgjengelighet

DP-V3010 forventes å være tilgjengelig i Europa i første kvartal i 2014.

[i] Digital Cinema Initiatives, et samarbeid mellom ledende filmstudioer dannet for å etablere en standard arkitektur for digitale kamerasystemer.

[ii] Inneholder ikke alle RGB-fargekoordinatene.

[iii] SMPTE RP 431-2:2011

[iv] Et opptaksprogram som er unikt for Canons digitale Cinema-kameraer som maksimerer dynamisk omfang og gir større eksponeringsbredde.

5 American Society of Cinematographers Colour Decision List.

Powered by Labrador CMS