Canon EF 16-35mm f/4L IS USM og EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM

Pressemelding fra Canon 13. mai 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Gå i bredden med Canons to nye ultravidvinkel zoomobjektiver

Canon utvider i dag EF-serien med to nye vidvinkelzoomer med høy ytelse –

EF 16-35mm f/4L IS USM er myntet på profesjonelle fotografer og entusiaster og er et kvalitetsobjektiv i den profesjonelle L-serien, med suveren ytelse i hele zoomområdet. Det kompakte og lette EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM er utviklet for Canons digitale EOS-speilreflekskameraer med APS-C-senor og er et utmerket objektiv for alle som ønsker å utvide horisonten og få med mer i hvert bilde. Objektivet er utstyrt med optisk bildestabilisering og STM-teknologi som gjør det enklere å få skarpe vidvinkelbilder og HD-filmer.

Vidvinkelobjektiv med høy presisjon og ytelse – EF 16-35mm f/4L IS USM

EF 16-35mm f/4L IS USM gir profesjonelle fotografer og ivrige entusiaster som tar mange vidvinkelbilder, for eksempel av landskap og arkitektur, større fleksibilitet, og er dessuten svært egnet for fotografer som ofte jobber i trange omgivelser. Objektivet byr på vidtrekkende fleksibilitet med førsteklasses optisk konstruksjon og fast blenderåpning på f/4 som gir skarpe bilder selv i de mest krevende opptakssituasjonene.

Nye EF 16-35mm f/4L IS USM er Canons første ultravidvinkelobjektiv i L-serien som er utstyrt med Canons anerkjente teknologi for bildestabilisering. Det gir deg fordelen av fire trinn lenger lukkertid sammenlignet med objektiver uten bildestabilisering og gjør det enklere å ta bilder med presise detaljer. Det nyutviklede bildestabiliseringssystemet byr også på en rekke forbedringer, blant annet mer presise gyrosensorer som gir større nøyaktighet ved vanlig fotografering eller panorering.

Førsteklasses optisk teknologi og design

Du oppnår raskt fokus med den kraftige, raske og stille ytelsen til Canons banebrytende ultrasoniske motor (USM) av ringtypen, som er perfekt til fotografering med innstillingenAI Servo AF. Du kan også ta full kontroll over bildekomposisjonen ved å bruke fokusringen på objektivet ved både manuell fokus og autofokus, noe som gir deg frihet til å finjustere fokus ved behov.

Objektivet har en optisk konstruksjon som er designet for å levere høyest mulig bildekvalitet, med blant annet to UD-elementer (ultralav dispersjon) som minimerer kromatisk avvik og eliminerer uskarpe farger i kantene. Super Spectra-belegg reduserer skygger og gjenskinn, mens fluorbelegg på fremste og bakerste linseelement hindrer at støv og vann fester seg på elementene. Takket være objektivets sirkulære blenderåpning med ni lameller får du også flott bakgrunnsuskarphet (bokeh).

Objektivets utside er optimalisert for brukervennlighet og profesjonell ytelse. Objektivdesignen har en kompakt utforming med lav vekt som gir behagelig håndtering, samt intuitiv tilgang til zoom- og fokuskontrollene. Belegg med skinnstruktur gir objektivet en profesjonell utførelse.

Se mer og få med mer med EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM

Nye EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM er et utmerket objektiv for alle som vil utvide fotoutstyret med større rekkevidde og få med mer i hvert enkelt bilde. Objektivets imponerende ultravide 10-18 mm brennvidde gir deg frihet til å forevige en rekke ulike motiver, fra feriebilder av vidstrakte landskaps- og bymotiver til store gruppebilder i trange omgivelser i selskap eller andre festlige anledninger. Den vide brennvidden er pakket inn i et imponerende kompakt og lett objektiv som enkelt får plass i utstyrsbagen, eller i en liten veske eller ryggsekk når du er på reise.

En firetrinns optisk bildestabilisator sørger for skarpe og stødige resultater når du bruker håndholdt kamera. Videre sørger Canons STM-teknologi for autofokus med høy ytelse når du tar stillbilder og tilnærmet lydløs autofokus i filmopptak. Når objektivet brukes sammen med digitale EOS-speilreflekskameraer som støtter AF i filmopptak, sørger STM-teknologien for jevn, kontinuerlig fokus som lar deg følge objekter som beveger seg, og gir jevne overganger når du skifter fokus mellom forskjellige objekter. Fokuseringen er også stille slik at du slipper forstyrrende støy på lydsporet når du filmer, og resultatet er klare og naturtro lydopptak. EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM har både et UD-element og en rekke optimaliserte linsebelegg som gir enestående bildeytelse ved alle brennvidder.

Objektivene har salgsstart i juni og anbefalte priser inkl mva er:

EF-S 10-18:  2.499,- og EF 16-35 f4:  9.999,-

Nøkkelfunksjoner EF 16-35mm f/4L IS USM:

·  L-serie konstruksjon og -optikk

·  Fast blender på f/4

·  4-trinns optisk bildestabilisator

·  Rask, stille AF

·  Suveren bildekvalitet

·  Sirkulær blenderåpning med ni lameller

·  Full manuell fokusering

·  Nærgrense på 0,28 m

·  Ikke-roterende frontelement

·  Vann- og støvbestandig

Nøkkelfunksjoner EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM:

·  Ultravidvinkelzoom til EOS-speilreflekskameraer med APS-C

·  Lett og kompakt

·  Jevn og tilnærmet lydløs STM-fokusering

·  4-trinns optisk bildestabilisator

·  Suveren bildekvalitet

·  Super Spectra-belegg

·  Nærgrense på 0,22 m

·  Manuell fokusring

·  Sirkulær blenderåpning

·  Solblender som tilleggsutstyr

Powered by Labrador CMS