Canon EF 24-70mm f/4L IS USM og EF 35mm f/2 IS USM

Pressemelding fra Canon 6. november 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Canon lanserer to nye objektiver:

EF 24-70mm f/4L IS USM og EF 35mm f/2 IS USM

Canon utvider i dag den kjente EF-objektivserien med to nye objektiver myntet på entusiaster og profesjonelle fotografer – EF 24-70mm f/4L IS USM og EF 35mm f/2 IS USM. De nye objektivene er utstyrt med førsteklasses optikkteknologi i en meget kompakt design og fungerer utmerket til en rekke kreative fotoformål, for eksempel reportasjer og reise-, landskaps- og portrettfotografering.

De nye objektivene passer utmerket til digitale speilreflekskameraer som nye EOS 6D, og er utrustet med den aller nyeste Canon-teknologien som sørger for at du alltid får suverene resultater. Begge modellene har asfæriske linser med Super Spectra-belegg som er optimalisert for hvert enkelt linseelement, Canons bransjeledende teknologi for bildestabilisering og ultrasoniske motorer (USM) som gir superrask autofokus. Resultatet er enestående optisk ytelse. EF 24-70mm f/4L IS USM er også Canons nyeste objektiv som kan skilte med hybrid bildestabilisator som gir skarpe bilder ved alle avstander, også ved makrobrennvidder.

EF 24-70mm f/4L IS USM – høy ytelse, høy fleksibilitet og hybrid bildestabilisator

EF 24-70mm f/4L IS USM er det nyeste tilskuddet i Canons profesjonelle L-serie og utvider tilbudet av standardzoomer i EF-serien for både profesjonelle fotografer og amatører. Objektivet er ideelt til reportasje- og bryllupsfotografering, og byr på en kombinasjon av vanlig brennvidde og førsteklasses L-seriekonstruksjon som gir skarpe stillbilder i profesjonell kvalitet i en rekke ulike opptakssituasjoner. En ny makrofunksjon optimaliserer plasseringen av linsegruppene under makrofotografering, slik at du kan fotografere med maksimal forstørring på 0,7 ganger, så du slipper å ta med deg et ekstra makroobjektiv.

Det optiske systemet rommer to asfæriske elementer samt to UD-linseelementer, der hvert enkelt element har et optimalisert Super Spectra-belegg som minimerer kromatisk avvik, uskarpe farger og gjenskinn. Fast blender på f/4 i hele zoomområdet gir deg eksepsjonell kreativ kontroll og lar deg gjøre bakgrunnen i motivet uskarp ved alle brennvidder. En sirkulær blenderåpning med ni lameller gjør det enklere å få hovedmotivet til å tre frem mot en flott bakgrunnsuskarphet (bokeh) som understreker stemningen i motivet.

EF 24-70mm f/4L IS USM har også et nyutviklet bildestabiliseringssystem som gir skarpe bilder i hele zoomområdet. Canons avanserte optiske bildestabilisering lar deg bruke 4 trinn lenger lukkertid, mens den hybride bildestabilisatoren sikrer skarpe nærbilder ved å motvirke rystelser som oppstår når kameraet beveges opp og ned eller roteres under makrofotografering.

En liten ultrasonisk motor (USM) av ringtypen sørger for superrask autofokus.  Kombinert med en prosessorenhet med høy ytelse og avanserte AF-algoritmer sikrer USM-teknologien presis og stille autofokus med meget rask respons. Med full manuell fokusering kan du også gjøre justeringer selv om autofokus er aktivert.

EF 24-70mm f/4L IS USM er konstruert med fokus på brukervennlighet og byr på topp kvalitet både innvendig og utvendig. Utvendig har objektivet et kvalitetsbelegg i skinnstruktur, en mer brukervennlig design og fokus- og zoomringer som er utformet for optimal betjening. Objektivkonstruksjonen er i tillegg støv- og fuktighetsbestandig, og en låsefunksjon sørger for at kameraet er beskyttet mot støt når du er på farten. Et fluorbelegg minimerer mengden støv, skitt og fingermerker som fester seg på den fremre og bakerste objektivlinsen, noe som igjen bidrar til å opprettholde suveren bildekvalitet samt reduserer behovet for rengjøring.

EF 35mm f/2 IS USM – se verden i et bredere perspektiv

Nye EF 35mm f/2 IS USM er designet for å gi deg uovertruffen fleksibilitet – du kan forevige et enda større utvalg motiver i vidvinkel. Objektivet er Canons første 35mm fastobjektiv som er utstyrt med bildestabiliseringsteknologi, som sammen med kvalitetsoptikken sørger for enestående ytelse i et lett og kompakt objektivhus.  Med 35mm brennvidde kan du også fotografere alt fra portrettbilder til vidstrakte landskap, noe som gjør EF 35mm f/2 IS USM ideelt til reiser og reportasjer.

De avanserte spesifikasjonene gir deg fleksibilitet til å fotografere et større spekter av motiver. Den lyssterke, faste f/2-blenderen lar deg eksperimentere med liten dybdeskarphet, og den optiske bildestabilisatoren lar deg bruke opptil 4 trinn lenger lukkertid, slik at du får skarpe bilder i svakt lys med håndholdt kamera. Objektivet registrerer også panoreringsbevelser på en intelligent måte, og egen innstilling for bildestabilisering ved panorering aktiveres automatisk slik at du kan forevige bevegelse med større presisjon.

EF 35mm f/2 IS USM er designet for å levere eksepsjonell bildekvalitet og har et asfærisk linseelement (GMo) lengst bak i den optiske banen som korrigerer aberrasjon i hele optikksystemet. Hvert enkelt linseelement har i tillegg et optimalisert Super Spectra-belegg som reduserer skygger og gjenskinn og sikrer suveren fargebalanse med minimalt behov for redigering i etterkant.  Kombinasjonen av en USM-motor av ringtypen og en prosessorenhet med høy ytelse sørger for rask autofokus. Fotografer som vil ha størst mulig kontroll, kan også bruke full manuell fokus.

Nøkkelfunksjoner for EF 24-70mm f/4L IS USM:

24–70mm kvalitetsobjektiv med f/4-blender    

Lav vekt    

Innebygd bildestabilisering    

Makrofunksjon    

Støv- og fuktighetsbestandig

Nøkkelfunksjoner for EF 35mm f/2 IS USM:

35mm fastobjektiv med vidvinkel    

4-trinns bildestabilisator    

Lyssterk f/2 minimum blender    

Kompakt størrelse og design    

Sirkulær blender

Salgsstart for objektivene er desember og anbefalte utsalgspriser inkl mva er : EF 24-70mm f/4L IS USM kr 12.690,- EF 35mm f/2 IS USM kr 6.999,-

Powered by Labrador CMS