Canon EF Cinema 4K

Pressemelding fra Canon 12. april 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Canon utvider sin EF Cinema objektivserie med fire kompakte, lette og rimelige 4K-modeller

Canon kunngjør i dag utviklingen av fire nye digitale zoom-objektiver for bruk i filmproduksjon. EF Cinema objektivserien utvides og sikrer dermed flere kreative alternativer for profesjonelle videofotografer. Som de sju avanserte objektivene som ble lansert i 2011, støtter også de nye modellene 4K-oppløsning (4 096 x 2 160 piksler), men vil være mindre, lettere og mer kompakte – med unik mobilitet og kvalitet. Objektivene er tilgjengelige med både EF- og PL-fatninger, og vil være tilgjengelige til konkurransedyktige priser, med førsteklasses ytelse til et bredt spekter av brukere.

Den utvidede EF Cinema objektivserien vil omfatte to vidvinkel cinema zoom-objektiver, CN-E15.5-47mm T2.8 L S (EF-fatning) og CN-E15.5-47mm T2.8 L SP (PL-fatning), sammen med to telefoto cinema zoom-objektiver, CN-E30-105mm T2.8 L S (EF) og CN-E30-105mm T2.8 L SP (PL). De nye objektivene er ideelle for bruk med nestegenerasjons 4K kinokameraer og supplerer Canons eksisterende serie av avanserte EF Cinema objektiver som kjernen i Cinema EOS-systemet, som omfatter både objektiver, digitale kinokameraer og DSLR-kategorier.

De fire cinema zoom-objektivene vil være kompatible med industristandard-kameraer tilsvarende Super 35mm-format og vil gi suveren fleksibilitet. De er alle kompakte og lette og har vid brennvidde, og er dermed ideelle for håndholdt filming. Kombinert med Canons eksisterende, avanserte EF Cinema objektivserie vil de nye objektivene sikre større kreative muligheter for profesjonelle videofotografer av alle typer.

Prototyper av de nye cinema zoom-objektivene vil bli presentert ved NAB 2012, et av verdens største arrangementer for video- og fjernsynsutstyr og digitale medier.

NAB 2012 vil bli avholdt 16-19. april i Las Vegas, USA.

Powered by Labrador CMS