Canon EF-S 18-135mm og EF 40mm

Pressemelding fra Canon 8. juni 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Kompakt, allsidig og kraftig – Canon lanserer EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM og EF 40mm f/2.8 STM

Canon lanserer i dag to nye kompakte og lette objektiver – EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM og EF 40mm f/2.8 STM. Objektivene kan skilte med en rekke nye funksjoner, blant annet kontinuerlig autofokus i filmmodus. Begge modellene leverer suveren bildekvalitet og økt fleksibilitet som gjør det mulig for fotografer på alle ferdighetsnivåer å fotografere og filme så og si alle typer motiver.

Hurtig og presis autofokus for filmskapere og fotografer

I tillegg til kontinuerlig autofokus under stillbildefotografering har EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM og EF 40mm f/2.8 STM mer presis fokusering under filmopptak, noe som gjør begge modellene velegnet for ambisiøse filmskapere. Objektivene er en perfekt følgesvenn til nye EOS 650D, og begge modellene er utstyrt med ny trinnmotorteknologi (STM) som sørger for rask kontinuerlig fokus når du filmer objekter som beveger seg, og gir deg jevnere og skarpere filmopptak enn noensinne.

Forbedret AF-ytelse med raskere og mer presis fokusering betyr at de to nye objektivene gjør det enklere å ta bilder på sparket med eksepsjonelt detaljnivå og imponerende skarphet. Dette er spesielt nyttig ved dokumentar-, action- og reisefotografering. Med nærgrense på henholdsvis 0,39 og 0,3 meter sørger EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM og EF 40mm f/2.8 STM for at du kommer enda nærmere motivet samtidig som du beholder perfekt fokus.

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM – allsidig zoom med høy ytelse

Med brennvidde fra 18 til 135 mm er EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM et kompakt og allsidig zoomobjektiv som takler en rekke motiver fra portrettfoto til landskaps- og actionbilder. EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM gir stillbilder med høy kvalitet ved langsommere lukkerhastigheter og er utstyrt med 4-trinns intelligent bildestabilisator, noe som er en klar fordel i forhold til objektiver uten bildestabilisator. Objektivet registrerer videre om du fotograferer vanlig eller panorerer, og velger automatisk den beste innstillingen for bildestabilisering for optimalt resultat. Når du filmer, aktiveres automatisk den dynamiske bildestabiliseringen som motvirker rystelser når fotografen beveger seg, og gir jevne, stødige opptak.

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM har sirkulær blenderåpning med elektromagnetisk blender som gir meget presis kontroll, og du får flott bakgrunnsuskarphet når du eksperimenterer med liten dybdeskarphet i stillbilder og filmopptak. Du får også høy bildekvalitet i hele zoomområdet takket være fire grupper med linseelementer, inkludert ett UD-element og ett PMo-element som motvirker kromatisk avvik. Canons optimaliserte Super Spectra-belegg på hvert linseelement reduserer også skygger og reflekser slik at bildene krever minimalt med etterbehandling.

EF 40mm f/2.8 STM – superkompakt objektiv med høy bildekvalitet

EF 40mm f/2.8 STM er Canons første pannekakeobjektiv i EF-serien med fast brennvidde på 40mm og stor f/2.8 blenderåpning – en ideell løsning for fotografer som ønsker et fleksibelt, kompakt og lett objektiv til portrett-, reportasje-, reise- og landskapsfoto. Meget presis kontroll over den sirkulære blenderåpningen som består av syv lameller, gir flott bakgrunnsuskarphet, mens et asfærisk linseelement med Super Spectra-belegg sikrer optimal bildekvalitet fra sentrum av objektivet og ut i kantene for imponerende bilder av så å si alle motivtyper.  

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM – nøkkelfunksjoner

EF 40mm f/2.8 STM – nøkkelfunksjoner

Tentativ salgsstart er juni, og anbefalte utsalgspriser inkl mva er:

EF-S 18-135mm IS STM                                                   4.490,-

EF 40mm f/2.8 STM                                                          1.990,-

Powered by Labrador CMS