Canon EOS 100D

Pressemelding fra Canon 21. mars 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Canon lanserer EOS 700D og EOS 100D – la kreativiteten blomstre

Canon utvider i dag porteføljen av digitale speilreflekskameraer med to førsteklasses begynnermodeller: EOS 700D og EOS 100D. Samtidig lanseres i tillegg et nytt standard zoomobjektiv – EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM – som kompletterer de nye EOS-kameraene som begge kan skilte med 18 megapikslers oppløsning og enkel betjening med berøringsskjerm. Det gjør det enkelt å forevige og gjenoppleve alle øyeblikk i imponerende detalj, uansett hvilket ferdighetsnivå du har.

EOS 700D er Canons mest avanserte forbrukermodell i EOS-systemet hittil. Med 5 bilder i sekundet, bredt AF-system med 9 kryssensorer og vribar Clear View II LCD-berøringsskjerm, er dette et perfekt kamera for alle som ønsker å videreutvikle fotoferdighetene sine. EOS 100D er tidenes minste og letteste[i] digitale APS-C-speilreflekskamera og byr på brukervennlig betjening og praktisk veiledning på skjermen – perfekt for nybegynnere som ønsker å gjøre seg kjent med den digitale speilrefleksverdenen. Nye EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM er utstyrt med Canons ledende optiske bildestabilisator og trinnmotorteknologi (STM) som gir minimalt med uskarphet og tilnærmet lydløs fokusering – en perfekt standardzoom for begge de nye EOS-modellene.

EOS 100D – et digitalt speilreflekskamera du ikke vil legge fra deg

EOS 100D er det minste og letteste digitale APS-C-speilreflekskameraet i sin klasse[ii]. Derfor kan du enkelt ta med deg EOS 100D overalt og forevige det som skjer i imponerende kvalitet. Det ekstremt lette og kompakte kamerahuset, som kun måler 116,8 x 90,7 x 69,4 mm og veier 407 gram, har også en lyssterk optisk søker som gir deg en fullverdig digital speilrefleksopplevelse i et kompakt format. EOS 100D har dessuten en stor, kapasitiv ClearView II-berøringsskjerm på 7,7 cm (3,0") som gjør det enkelt å tilpasse innstillingene og vurdere bildene med det samme de er tatt.

Bildesensoren i EOS 100D er en ny 18 megapikslers APS-C Hybrid CMOS AF II-sensor som sammen med DIGIC 5-bildeprosessoren leverer imponerende resultater i så å si alle situasjoner. Den nye sensoren bruker fasedetekterende piksler spredt over 80 prosent av sensorens bildeflate til å oppnå raskere AF og bedre følgefokus når du bruker live view-innstillingen eller tar opp film i full HD. Med opptakshastighet på opptil 4 bilder i sekundet gjør EOS 100D det enkelt for nybegynnere å ta kvalitetsbilder av en rekke motiver – fra spesielle øyeblikk med venner og familie til fartsfylte feriebilder.

Forbedrede kreative programmer

Både EOS 700D og EOS 100D har en rekke superenkle opptaksprogrammer og kreative filtre. Dermed kan nybegynnere starte med forhåndsdefinerte innstillinger og så utforske nye kreative muligheter etter hvert som fotoferdighetene øker. Auto-program med intelligent motivgjenkjenning gjenkjenner automatisk motivet og velger de beste innstillingene, slik at du kan fokusere på bildet mens kameraet tar seg av innstillingene. Begge de nye modellene har også en rekke spesielle motivprogrammer, for eksempel Barn, Mat og Stearinlys på EOS 100D, som er utviklet for å gi flotte bilder i en rekke vanlige opptakssituasjoner.

Canons spennende utvalg av kreative filtre, inkludert fisheye-effekt og miniatyreffekt, kan nå brukes før bildet tas, takket være en ny filterforhåndsvisning i sanntid som gjør det enkelt å finne den beste effekten før du tar bildet.  Du kan også lære hvordan du tilpasser bildene med det forbedrede programmet Kreativ auto. Med det nye programmet Extra Effect Shot på EOS 100D kan du til og med ta to bilder samtidig – ett bilde med et kreativt filter og ett vanlig bilde.

Oppdag filmens verden med EOS Movies

Ambisiøse fotografer kan også forevige minner på en annen måte med EOS Movies som foreviger dyrebare øyeblikk i full HD-kvalitet (1 920 x 1 080p). Hybrid AF II[iii] sørger for at stjernene i filmen alltid er i fokus med kontinuerlig AF, som følger dem under opptaket.  I tillegg gjør programmet Videoklipp det enkelt å ta opp og redigere korte videoklipp som forteller historien bak en spesiell dag, for eksempel et bryllup eller en tur.

EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM – Standard STM-zoomobjektiv til stillbilder og video

Start fotoeventyret med nye EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM – et perfekt objektiv for EOS 700D og EOS 100D. Med allsidig zoomområde fra 18 til 55 mm kommer du tett på motivet og får med mer i bildefeltet – velegnet til alt fra landskapsbilder til portretter. Bildene tas i sylskarp detalj takket være 4-trinns optisk bildestabilisator som også lar deg bruke lavere ISO-nivåer og lenger lukkertid. Med ringen for manuell fokusering kan du foreta presise fokusjusteringer, mens tilnærmet lydløs trinnmotorteknologi (STM) sørger for stille autofokus – perfekt til filmopptak.

EOS 100D – nøkkelfunksjoner:

·  18,0 megapikslers Hybrid CMOS AF II-sensor

·  Kompakt, portabel design

·  Enkel fotografering med Auto-program med intelligent motivgjenkjenning

·  Optisk søker og stor berøringsskjerm

·  Full HD-filmer med Hybrid CMOS AF II

·  Kreative filtre og Extra Effect Shot

·  Innebygd funksjonsguide

·  Objektiver og tilbehør i EOS-systemet

EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM – nøkkelfunksjoner:

·  Allsidig brennviddeområde

·  Kompakt design

·  Firetrinns optisk bildestabilisator

·  Jevn fokusering med trinnmotor (STM)

·  Nærgrense på 0,25 m

·  Super Spectra-belegg

·  Ikke-roterende frontlinse

·  Ring for manuell fokusering

·  Sirkulær blender med sju lameller

Veiledende uts.priser inkl. mva:

EOS 100D hus  5.990,-

EOS 100D 18-55IS STM  6.990,-

Canon 18-55 IS STM  2.495,-

Alle produktene har salgsstart i april.

[i] I henhold til Canons undersøkelser, per 21. mars 2013

[ii] I henhold til Canons undersøkelser,  per 21. mars 2013

[iii] Hybrid AF II kun på EOS 100D, EOS 700D har hybrid AF

Powered by Labrador CMS