Canon EOS-1D C

Pressemelding fra Canon 12. april 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Canon utvider Cinema EOS-systemet med nytt EOS-1D C speilreflekskamera med støtte for 4K videoopptak

– Canon lanserer i dag sitt nye EOS-1D C, et digitalt speilreflekskamera rettet mot film- og TV-bransjen og den høyoppløselige produksjonsindustrien. Kameraet leverer en unik videokvalitet, avansert ytelse ved lav belysning og filmlignende dynamisk område. Canons kompakte og lette nykommer støtter dessuten 4K (4 096 x 2 160) videoopptak med 4:2:2 fargesampling som gir større kreativ frihet for profesjonelle videofotografer.

EOS-1D C er det første speilreflekskameraet av sitt slag, og er en unik og bærbar enhet som er optimalisert for videoopptak med høy kvalitet. Du får avansert kreativ fleksibilitet med støtte for varierende oppløsning og bildefrekvenser. 4K video lagres med 8-bits Motion JPEG-kompresjon ved 24p, og full HD (1 920 x 1 080)-videoopptak er tilgjengelig med bildefrekvens på opptil 1080/60p. Kameraet støtter intern lagring på CF-kort ved oppløsninger til og med 4K, og sikrer dermed økt mobilitet. Video kan også overføres til eksterne opptakere[i] via en integrert HDMI-terminal, med ukomprimert YCbCr 4:2:2-signal.

EOS-1D C har også Canon Log Gamma, som gir mulighet for lagring av kvalitetsvideo med stor eksponeringsbredde og dynamisk område. Canon Log Gamma er ideell for profesjonelle videofotografer som ønsker å bevare maksimalt med informasjon uten enorme filstørrelser, og gir et dynamisk område som kan sammenlignes med film. Minimalt tap av detaljer i skygge og sterkt opplyste områder gir større graderingsfrihet for kolorister ved etterbearbeiding.

– EOS-1D C er et fantastisk tilskudd til Cinema EOS-systemet, sier Kieran Magee, Marketing Director, Professional Imaging, Canon Europe. – Siden lanseringen av Cinema EOS har vi opplevd en enorm respons fra profesjonelle som er meget begeistret over bildekvaliteten og den kreative friheten som systemet gir. EOS-1D C vil utvide de kreative mulighetene ytterligere – det er et unikt kamera med støtte for 4K videoopptak i et svært kompakt kamerahus som kan brukes på mange måter. Vi har store forventninger til hva det profesjonelle miljøet vil få ut av kameraet.

Avansert ytelse møter kreativ fleksibilitet

Basert på EOS-1D X-modellens kjernespesifikasjoner, gir EOS-1D C eksepsjonell bildekvalitet og allsidighet, takket være 18,1 megapikslers fullformats CMOS-sensor. Sensoren er optimalisert for videoopptak med høy kvalitet og gir profesjonelle videofotografer frihet til å justere oppløsningen etter motivet eller ønsket bilderesultat. Ved 4K-opptak beskjæres pikslene til et område som tilsvarer en APS-H-sensor, dermed fjernes behovet for å reformatere eller skalere bildet for å sikre maksimal bildekvalitet. Super 35mm beskjæring ved Full HD-opptak er designet for cinematografer som vanligvis jobber med Super 35mm-synsfeltet.

Sensoren gir suveren ytelse under alle forhold og leverer avansert kreativ uskarphet og lysfangende kapasitet i kombinasjon med Canons EF Cinema-objektiver. Størrelsen gjør det mulig for profesjonelle fotografer å oppnå ekstremt grunn dybdeskarphet med vakker bakgrunnsuskarphet, og følsomhet opptil ISO 25600 sikrer utmerket kvalitet og redusert bildestøy ved lav belysning.

Støtte for 24, 25, 30, 50 og 60p bildefrekvens ved Full HD-oppløsning tilfører enda større fleksibilitet og oppfyller bransjens behov. Støtte for industristandard tidskode og kodek og flere kompresjonsmetoder gir kompatibilitet med etablerte arbeidsmåter og sikrer enkel redigering og gradering umiddelbart etter opptak.

EOS-1D C leveres med eksklusiv programvare, inkludert en pakke som gir mulighet for 4K/Motion JPEG og Full HD/60p videoopptak på kamera om kan vises på ekstern skjerm[ii] uten tap av bildekvalitet. Den gjør det også mulig å filme med Canon Log Gamma og vise opptaket på skjermer med standard video gamma.

Ekstra avanserte programmer, inkludert Picture Style Editor og EOS Utility, gir også mulighet for PC-styrt justering av ulike kamerainnstillinger. Sanntids prosedyrer, som redigering og registrering av bildestiler eller kontroll av bilderesultater på skjerm, kan enkelt utføres via PC eller MAC mens du filmer. Dermed er det lett og raskt å justere innstillinger og sikre effektive opptak og bearbeiding.

EF-objektiver og EF Cinema-objektiver – frihet til å utforske

Som medlem av EOS-familien er EOS-1D C kompatibelt med mer enn 60 EF-objektiver som gir høy oppløsning og støtte for 4K-opptak. EF-objektivene sikrer eksepsjonell kreativ frihet, med brennvidder fra 8mm til 800mm. Mer enn 70 millioner EF-objektiver er produsert siden EOS-systemet ble lansert i 1987 – noe som beviser dets unike kvalitet og popularitet. Som del av Cinema EOS-systemet har Canon også introdusert en serie 4K EF Cinema-objektiver som på grunn av selskapets ekspertise er kvalitetsobjektiver perfekte for videoopptak i høyeste kvalitet.

Canon EOS-1D C – sentrale funksjoner:

EOS-1D X vil  være tilgjengelig for salg fra midten av juni 2012, og EF 24-70mm F2.8L II USM-objektivet fra tidlig i juli.

Powered by Labrador CMS