Canon EOS 5D Mark III

Pressemelding fra Canon 2. mars 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Canon lanserer et nytt ikon - EOS 5D Mark III

Canon lanserer i dag en ny modell i den verdenskjente EOS-serien: EOS 5D Mark III.

EOS 5D Mark III bygger videre på den anerkjente EOS 5D Mark II, men har økt hastighet og prosesseringskraft, større oppløsning og flere kreative valg for både stillbilder og full HD-film – designet for å tilby kunstnerisk frihet for de mest krevende fotografer.

På bakgrunn av tilbakemeldinger fra fotografer over hele verden, har EOS 5D Mark III forbedret ytelse på nesten alle områder. En ny 22,3 megapiksler (MP) fullformat sensor sikrer ideell oppløsning for både stillbilder og filmopptak samt opptil 6 bilder per sekund (bps), mens et 61-punkts AF-system og 63-soners iFCL måling gir større hastighet, fleksibilitet og presisjon. Drevet av Canons nyeste DIGIC 5+-prosesseringsteknologi, har EOS 5D Mark III også forbedrede videofunksjoner, bedre bildekvalitet og større lydkontroll – som gir helt nye kreative muligheter, både for fotografer og amatørvideografer.

“EOS 5D Mark III representerer et stort skritt videre for EOS 5D-serien ” sier Erik Mikalsen, administrerende direktør i Canon Norge. “EOS 5D Mark III er et eksepsjonelt kamera og vi har lyttet nøye til tilbakemeldinger fra lidenskapelige brukere for å videreutvikle ytelsen på alle områder. Dette kameraet er designet for å møte så å si alle kreative utfordringer – det er raskere, mer responsivt og har verktøyene som sikrer en unik allsidighet, fra studiofotografering til kreative videoopptak, av høyeste kvalitet.»

EOS-systemets kompatibilitet

Som en del av EOS-systemet er EOS 5D Mark III kompatibelt med over 60 EF-objektiver, inkludert EF 24-70mm f/2.8L II USM – et nytt vidvinkel zoomobjektiv i Canons berømte L-serie. Kameraet er også kompatibelt med et nylansert  tilbehørsutvalg som tilbyr større kreativitet, inkludert Speedlite 600EX-RT – en avansert TTL-blits med trådløs tilkopling. Canons nye batterigrep BG-E11 gir dessuten fleksibel håndtering og fordobling av batterilevetid.

Salgsstart er i april og anbefalte utsalgspriser inklusive mva er:

EOS 5D Mark III kamerahus                         29.990,-

EOS 5D Mark III m/24-105L                           35.990,-

Canon EOS 5D Mark III – sentrale funksjoner:

• 22,3 megapikslers fullformats sensor

• 61-punkters autofokus

• Opptil 6 bilder/sek serieopptak

• Kalibrert ISO 100-25 600

• Full HD-video med manuell kontroll

• 14-bits DIGIC 5+ -prosessor

• Forbedret værbestandighet

• 8,11 cm (3,2-tommers) 1 040 000-punkters skjerm

• HDR-program med forhåndsinnstillinger

Powered by Labrador CMS