Canon EOS 5DS og EOS 5DS R

Pressemelding fra Canon 6. februar 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Revolusjonerende oppløsning med Canons nye EOS 5DS og EOS 5DS R

Canon utvider i dag EOS-systemet med lanseringen av EOS 5DS og EOS 5DS R – en ny klasse digitale speilreflekskameraer i fullformat med skyhøy oppløsning. De nye kameraene kan skilte med fullformatsensor med tidenes høyeste antall megapiksler – imponerende 50,6 megapiksler – og sprenger grensene for 35mm-sensorer. Kameraene leverer uovertruffen kvalitet med en unik kombinasjon av oppløsning, respons og holdbarhet, enten du fotograferer landskap, arkitektur, mote eller portretter som privatperson eller profesjonell. Når kun det skarpeste bildet er godt nok, har EOS 5DS R også et kansellerende lavpassfilter som maksimerer sensorens detaljer og den synlige bildekvaliteten. Canon lanserer også et nytt objektiv sammen med de nye digitale speilrefleksene – EF 11-24mm f/4L USM, et rettegnende zoomobjektiv med markedets største vidvinkel[1], et ideelt fotoverktøy for landskaps- og arkitekturfotografer.

Ny standard for digitale fullformatkameraer

EOS 5DS og EOS 5DS R setter ny standard for fullformatkameraer, og kombinerer rask, intuitiv DSLR-betjening med en nyutviklet CMOS-sensor på 50,6 megapiksler. Dette gir deg fleksibiliteten til å fotografere en rekke ulike scener og motiver, og passer utmerket til storformatmedier som reklametavler og magasinforsider der hver eneste piksel teller. Sensorens avanserte arkitektur gir ISO-følsomhet fra ISO100 – 6400, som kan utvides til 50 –12 800, og sikrer bilder i høy kvalitet med lite støy, presise farger og stort dynamisk omfang. Kameraets oppløsning gir også ekstra fleksibilitet i form av tre opptaksprogrammer med beskjæringsfaktor på 1,3x, 1,6x og 1:1. De vises i søkeren og gir suverene resultater med stillbilder på 19 megapiksler, selv med en beskjæringsfaktor på 1,6x.

EOS 5DS og EOS 5DS R er bygget for å takle selv de mest krevende opptak og er utstyrt med to DIGIC 6-prosessorer som gir den raske ytelsen og responsen som må til for å få førsteklasses bilder med eksepsjonell fargegjengivelse. Begge prosessorene er konstruert for å håndtere de enorme bildedatamengdene fra sensorens 50,6 megapiksler på en effektiv måte, samtidig som de reduserer bildestøy og gir deg mulighet til å ta fem bilder i sekundet.

Eksepsjonell automatikk

EOS 5DS og EOS 5DS R er ustyrt med et avansert AF-system med 61 AF-punkter, der 41 av punktene er av krysstypen. Det gir imponerende bildeskarphet og presisjon i hele bildefeltet – perfekt for å sikre at hver eneste detalj i et landskapsbilde eller motebilde er i fokus. Begge kameraene bruker EOS' iTR AF-teknologi (Intelligent Tracking and Recognition) til å spore både ansikter og farge, og de opprettholder enkelt fokus på motiver i bevegelse. For å eliminere uskarphet har Canon et system for speilvibrasjonskontroll med kammer som løfter og senker speilet i kameraet på en meget kontrollert måte, slik at bråstopp unngås og lyden dempes.

I tillegg har EOS 5DS og EOS 5DS R en 150 000-pikslers RGB+IR-målesensor med flimmerregistrering, som sikrer at bildene tas med konsekvent og presis eksponering under varierende lysforhold, inkludert lysstoffrør.

Fantastisk detaljnivå og ubegrenset kreativitet

EOS 5DS og EOS 5DS R gir deg enestående bildekvalitet like for hånden med en rekke tilpassbare programmer og innstillinger som sikrer strålende resultater hver eneste gang. Den nye bildestilen Fine Detail, maksimerer detaljnivået som kan oppnås med sensoren, noe som gir avansert skarphetsjustering uten behov for redigeringsprogram.

Populære kreative programmer, som Multieksponering og HDR, gir kreative muligheter direkte i kameraet, mens en innebygd tidtaker lar deg ta bilder over tid som kan settes sammen til imponerende tidsforløpfilmer, uten at du må sitte lenket til kameraet eller skaffe deg avansert programvare og massevis av utstyr.

Førsteklasses proffkonstruksjon og funksjoner som kan tilpasses

EOS 5DS og EOS 5DS R er konstruert for rask betjening i alle slags opptaksforhold. Søkeren har 100 prosent dekning og et lag med elektronisk informasjon som gjør det enkelt å komponere bilder og tilpasse dem etter dine preferanser. Den store Clear View II LCD-skjermen på 8,11 cm (3,2") med antirefleksstruktur minimerer refleksjon og gjenskinn når du ser gjennom bildene. Skjermen fungerer også som et visuelt og lett tilgjengelig instrumentbord for de mest brukte innstillingene. Kameraets nye Custom Quick Control-skjerm gjør det også enkelt å tilpasse ikontypen, størrelsen og plasseringen for ikonene til brukeren eller opptakssituasjonen.

Begge kameraene har Canons ikoniske design-DNA – en meget solid konstruksjon fremstilt i magnesiumlegering av høy kvalitet som gir et værbestandig kamerahus – et ideelt valg for landskapsfotografer som jakter på det perfekte bildet, uavhengig av vær.

EOS 5DS R: Konstruert for det ultimate innen bildekvalitet på speilreflekskameraer

Når kun absolutt høyeste detaljnivå er godt nok, har EOS 5DS R kansellerende lavpassfilter som sikrer skarpest mulig resultat. Dette er en god løsning for alle som tar landskapsbilder, der mønstrene er organiske. Da sørger kameraets kansellerende lavpassfilter for at du får det høye detaljnivået som kreves for å forvandle et godt bilde til et eksepsjonelt bilde.

Optisk ekspertise – EF 11-24mm f/4L USM

EOS 5DS og EOS 5DS R er kompatible med Canons omfattende utvalg av EF-objektiver som rommer hele 71 modeller[2]. I dag presenterer Canon også et rettegnende zoomobjektiv med markedets største vidvinkel1 – EF 11-24mm f/4L USM. Det nye objektivet åpner for en ny verden av kreative muligheter, takket være den store brennvidden på 11–24 mm, noe som gjør EF 11-24mm f/4L USM til et utmerket valg for landskaps- og arkitekturfotografer. Objektivet har nyutviklet optisk konstruksjon med tre asfæriske linseelementer, inkludert et slipt asfærisk element, som maksimerer bildekvaliteten og gir minimalt med forvrengning, mens objektivhuset er solid og robust nok til å brukes i ekstreme værforhold.

EOS 5DS – nøkkelfunksjoner:

EOS 5DS R har også:

EF 11-24mm f/4L USM – nøkkelfunksjoner:

Tilgjengelighet:

EOS 5DS R har salgsstart i juni og anbefalt utsalgspris inkl mva er 36.999,-

EOS 5DS har salgsstart i juni og anbefalt utsalgspris inkl mva er 34.999,-

EF 11-24mm 2.8L USM har salgsstart i mars og anbefalt utsalgspris inkl mva er

29.999,-

Powered by Labrador CMS