Canon EOS 6D

Pressemelding fra Canon 17. september 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

EOS 6D -Trådløs fullformat

Canon lanserer i dag sitt nyeste EOS-speilreflekskamera for seriøse fotoentusiaster – EOS 6D.

EOS 6D som har omlag samme størrelse og vekt som EOS 60D, er verdens letteste[i] digitale speilreflekskamera med CMOS-sensor i fullformat, ideelt til reise-, portrett- og landskapsfotografering. Modellen representerer et nytt inngangspunkt til Canons fullformatkameraer og er perfekt for alle som ønsker større kontroll over dybdeskarpheten eller vil utnytte potensialet til de mange EF-vidvinkelobjektivene i EOS-systemet.

EOS 6D kombinerer en avansert fullformatsensor og suveren ytelse i lite lys med en kompakt, solid og lett design. EOS 6D er også Canons første EOS-modell med integrert Wi-Fi[ii]- og GPS[iii]-funksjonalitet. Det gir deg mulighet til å ta flotte bilder når du er på farten, merke dem med informasjon om opptakssted og overføre dem trådløst til datamaskin, nettsky eller smarttelefon.

Fantastiske bilder i alle opptaksforhold

EOS 6D bygger på 25 år med EOS-innovasjon og er utstyrt med en nyutviklet 20,2 megapikslers fullformat CMOS-sensor som lar deg skrive ut bildene dine i plakatformat eller beskjære dem uten at det påvirker kvaliteten. Med ISO-område fra ISO 100 til ISO 25600 (kan utvides til 50-102400) er det enklere enn noensinne å ta skarpe, naturtro bilder i tilnærmet mørke.

Et nytt 11-punkters AF-system byr på tidenes beste autofokus i svakt lys.  Med fokusering ned til EV-3, en lysstyrke som tilsvarer månelys, forblir motivet i fokus selv under de mest krevende lysforhold. Det gir deg frihet til å ta landskaps- og portrettbilder om kvelden og fange den naturlige stemningen i motivet med minimal bildestøy.

Utforsk kreativiteten til fulle

Fullformatsensoren gir deg større kontroll over dybdeskarpheten i portrettbilder, slik at du enkelt kan isolere motivet med attraktiv bakgrunnsuskarphet. EF-serien rommer et stort utvalg vidvinkelobjektiver som dekker brennvidder fra 8 til 800 mm, og med EOS 6D kan du virkelig utforske vidvinkelobjektivets potensial til fulle og få med hver eneste detalj i et sveipende landskap. I tillegg byr en kraftig DIGIC 5+-prosessor på en rekke automatiske programmer og kreative opptaksfunksjoner, komplettert av manuell kontroll som gir full fleksibilitet.

EOS 6D er fullpakket med avanserte funksjoner som gjør det enklere å ta imponerende landskaps- og portrettbilder. HDR-programmet fanger opp både lyse og mørke partier i vanskelige lysforhold, mens funksjonen for multieksponering lar deg sette sammen opptil ni ulike eksponeringer til ett bilde i kameraet, noe som gir en dramatisk effekt i det endelige bildet. En stille fokusinnstilling lar deg ta naturlige portrettbilder eller bryllupsbilder på en diskré måte, og med elektronisk vater i søkeren og på LCD-skjermen, er det slutt på bildekomposisjoner med skjeve horisonter.

Bygget for deling

EOS 6D er det første kameraet i EOS-systemet som har integrert Wi-Fi-tilkobling som lar deg dele bildene med det samme de er tatt. Du kan overføre bilder trådløst til eksterne lagringsenheter, laste dem opp til Facebook eller YouTube eller skrive dem ut trådløst på en Canon-skriver med Wi-Fi-støtte. Du kan også nyte filmene og bildene dine i stort format på en HDTV med DLNA-støtte. Kobler du kameraet trådløst til smarttelefonen, kan du også fjernbetjene kameraet og justere opptaksinnstillinger og fokus før du fjernutløser lukkeren og det endelige bildet vises.

Ved å bruke EOS 6Ds integrerte GPS-funksjon kan du merke hvert enkelt bilde med informasjon om opptakssted. Når du er på reise, kan du opprette en komplett logg over reisen ved hjelp av funksjonen for GPS-logging. Funksjonen logger hele reiseruten som du så kan vise ved hjelp av det medfølgende Map Utility-programmet.

Robust, intuitiv design

Med en størrelse på kun 144,5 x 110,5 x 71,2 mm og en vekt på 770 gram[iv] er EOS 6D EOS-seriens mest kompakte digitale fullformatkamera. Deler av kamerahuset er fremstilt i magnesium som gir en solid konstruksjon, og kameraet er støv- og dryppsikkert med en intuitiv knappeplassering for enkel betjening.  

Videre kan du se på bildene dine i imponerende detalj og naturlige farger på den store Clear View LCD-skjermen på 7,7 cm (3,0") med høy oppløsning og forbedret antirefleksdesign som gir klar visning i sterkt sollys og fra ekstreme vinkler.

Det nye batterigrepet BG-E13 gir utvidet strømkapasitet for lange fotoøkter og gjør det også enkelt å bruke kameraet på høykant. Når du bruker to LP-E6-batterier, gir batterigrepet strøm til dobbelt så mange bilder, og du kan også bruke vanlige AA-batterier, noe som gir økt fleksibilitet.

EOS 6D - nøkkelfunksjoner

EOS 6D vil være tilgjengelig i desember og ha følgende anbefalte utsalgspriser inkl mva:

EOS 6D kamerahus          kr 16.999,- og

EOS 6D 24-105 kit             kr 23.999,-

Powered by Labrador CMS