Canon EOS C100

Presemelding fra Canon 29. august 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Canon lanserer EOS C100 - profesjonell kvalitet og fleksibilitet for filmfotografer som jobber alene

Med lanseringen av nye EOS C100 – et kompakt, allsidig og profesjonelt videokamera med utskiftbare objektiver, myntet på uavhengige filmfotografer - utvider Canon i dag Cinema EOS-systemet. EOS C100 er basert på kjernekvaliteter i anerkjente EOS C300, og den nye modellen forener imponerende kameraspesifikasjoner med en rekke nye automatiske funksjoner som gjør kameraet til et utmerket valg for profesjonelle filmfotografer som jobber alene, eller EOS-filmfotografer som tar steget inn i Cinema EOS-verdenen for første gang.

Med Canons Super 35mm 8,3 megapiksel CMOS-sensor med Bayer-filter, kombinerer EOS C100 eksepsjonell bildekvalitet i en kameradesign som er omlag 15 prosent mindre enn avanserte EOS C300. Kameraets effektive bildesystem gir samme bildeprosessering som RGB-systemer med tre brikker og har eksepsjonell fargegjengivelse, stort dynamisk omfang og suveren ytelse i svakt lys, mens omfattende støtte for de viktigste redigeringsløsningene, gjør EOS C100 til et utmerket valg for en rekke typer brukere og produksjonsformål. Canons EF-fatning gir deg også tilgang til over 60 EF-objektiver og frihet til å eksperimentere med Canons stadig voksende utvalg av EF Cinema-objektiver.

Førsteklasses kamerasystem

EOS C100 er utviklet med fokus på kvalitet og portabilitet, og spesifikasjonene er skreddersydd for å dekke behovene til filmfotografer som jobber alene. Det avanserte bildesystemet bruker den utbredte AVCHD-kodeken, og CMOS-sensoren tar opp i full HD-oppløsning med 1 920 x 1 080 piksler til SD-kort[1] med 24 Mbps og 4:2:0-fargesampling som gir skarp, klar og profesjonell videokvalitet. Ukomprimert video kan også overføres direkte til eksterne opptakere via en integrert HDMI-tilkobling, komplett med innebygde tidskodedata.

EOS C100 er rustet for eksepsjonell ytelse og lar deg ta opp bilder i høy kvalitet for en rekke kreative uttrykk. Støtte for 24/25/30p og bildefrekvens på 50 eller 60i gir suveren fleksibilitet, mens ISO-område fra 230 til 20000 gir omfattende eksponeringskontroll og lite støy i alle opptaksforhold. Den nye gammainnstillingen Wide Dynamic Range gjør det mulig å filme i krevende opptaksforhold med høy kontrast og oppnå et dynamisk omfang på opptil 800 prosent uten behov for omfattende fargegradering i postproduksjonen. Videre gjør Canon Log Gamma det mulig å ta opp høykvalitetsvideo med stor eksponeringstoleranse og dynamisk omfang. Canon Log Gamma sikrer også at opptakene får et ensartet utseende når EOS C100 brukes sammen med andre Cinema EOS-kameraer i opptak med flere kamera.

Enkel betjening for deg som jobber alene

I tillegg til full manuell kontroll er EOS C100 utstyrt med en rekke nye automatiske funksjoner beregnet på filmfotografer som jobber alene, for eksempel dokumentarfilmskapere eller nyhetsfotografer. En ny One Shot AF-knapp lar deg raskt sjekke fokus, og området i sentrum av bildet sjekkes automatisk før opptak. Push Auto Iris evaluerer eksponeringen og gjør nødvendige justeringer før opptak, mens en ny funksjon for automatisk hvitbalanse bruker Canon DIGIC DV III-bildeprosessoren til å registrere og balansere fargeinformasjonen, slik at du står fritt til å konsentrere deg om det som skjer foran kameraet.

Med det nye grafiske brukergrensesnittet kan du enkelt justere vanlige kamerainnstillinger på LCD-skjermen. Du kan finjustere gammainnstillinger, og kurvene for både før og etter justeringen vises på skjermen. Innstillingene for hvitbalanse kan justeres ved hjelp av en joystick på kameraet, mens en farge-/nivågrafikk viser kompensasjonen i sanntid. I tillegg vil en oppdatering av internprogrammet i 2013 by på støtte for kontinuerlig, automatisk fokus- og blenderjustering for jevn ytelse når kameraet brukes med angitte modeller i Canons utvalg av EF-objektiver med trinnmotor (STM).

Med to SD-kortlesere byr EOS C100 også på meget fleksible lagringsmuligheter. Du kan ta opp på begge kortene samtidig eller du kan bruke kontinuerlig opptak, der kameraet automatisk bytter til det andre kortet når det første er fullt. Kameraet har integrert nedkonvertering, slik at du kan konvertere HD-opptak som er lagret på det ene kortet til SD-oppløsning på det andre kortet – ideelt når du vil redusere størrelsen eller oppløsningen på opptaket før du overfører det eller laster opp på nettet.

Profesjonell design, profesjonell lyd

EOS C100 er basert på det populære modulkonsept som ble brukt til EOS C300. Kameraet er utviklet med fokus på mobilitet og holdbarhet, og har en solid, lett konstruksjon som passer til en rekke ulike opptakssituasjoner. Rammen i magnesiumlegering sørger for styrke og stabilitet, samtidig som vekten holdes på et minimum. Slik kan du glede deg over fleksibilitet og komfortabel bruk, også når dagene blir lange bak kameraet.

På baksiden av kameraet finner du en stor LCD-skjerm på 8,8 cm (3,5") som kan vris ut for å gi tilgang til en rekke funksjonsknapper som er plassert bak skjermen. Et justerbart grep gir speilreflekskameralignende ergonomi når du filmer med håndholdt kamera. Grepet kan også tas av når det er trangt om plassen, eller når kameraet brukes i en flerkamerarigg. Plasseringen av knappene på kameraet er basert på tilbakemeldinger fra våre kunder, og alle opptaksknappene har nå praktiske røde markeringer. Kameraet har 15 knapper som kan tilpasses, noe som i stor grad lar deg skreddersy kamerabetjeningen til dine behov.

EOS C100 kan også skilte med profesjonelle lydtilkoblinger med støtte for opptak av Dolby Digital AC3 eller 16-bits lineær PCM-lyd med 48 kHz – som er den høye lydkvaliteten som kreves innen profesjonell kringkasting. En stereomikrofon er bygget inn i kameraets avtakbare grep sammen med lydkontrollhjul og to XLR-terminaler for tilkobling av eksterne mikrofoner og andre kilder. Kameraet har også en ny låsbar HDMI-terminal som sikrer at kablene holdes på plass under opptak[2].

EF-objektiver og EF Cinema-objektiver – stor skaperkraft

EOS C100 er en del av EOS-systemet og dermed kompatibelt med over 60 EF-objektiver, Canons EF Cinema-objektiver samt to nye kompakte, lette Cinema-zoomobjektiver: CN-E15.5–47mm T2.8 L S og CN-E30–105mm T2.8 L S. Begge de nye objektivene byr på enestående mobilitet, kvalitet og ytelse til en pris som gjør dem til et utmerket valg for både uavhengige filmfotografer og produksjonshus.

I tillegg byr Canons utvalg av EF-objektiver for digitale speilreflekskameraer på nærmest ubegrenset kreativ frihet med modeller som passer for ethvert budsjett. EF-S-serien rommer et utvalg kompakte og lette zoomobjektiver som forener høy bildekvalitet med overkommelig pris, mens EF-objektivene for fullformat gir uovertruffen kvalitet og fleksibilitet med førsteklasses optikk og brennvidder fra 8 til 800mm. Siden EOS-systemet så dagens lys i 1987, har Canon produsert over 80 millioner EF-objektiver – et tydelig bevis på systemets enestående kvalitet, popularitet og evne til å dekke behovene til alle typer kamera- og videokamerabrukere.

Canon EOS C100 – nøkkelfunksjoner:

Anbefalt utsalgspris eks mva er kr 43 500,- og salgsstart er ultimo november.

[1] Støtter SD-, SDHC- og SDXC-kort

[2] Krever kompatibel HDMI-kabel

Powered by Labrador CMS