Canon IXUS 510 HS og IXUS 240 HS

Pressemelding fra Canon 7. februar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Fotografer og del med stil – Canon lanserer IXUS 510 HS og IXUS 240 HS

Canon utvider i dag den førsteklasses IXUS-serien med lanseringen av to nye spennende modeller med berøringsskjerm – IXUS 510 HS og IXUS 240 HS. De nye modellene kombinerer førsteklasses design, Canons anerkjente bildekvalitet og ny Wi-Fi-funksjonalitet og gjør det enklere enn noen gang å ta bilder og HD-film med eksepsjonelt detaljnivå som du kan dele med venner og familie med det samme. Med kompakt 12x optisk zoom av høy kvalitet og luksuriøs, elegant design i lommeformat er IXUS 510 HS et perfekt kamera for den stilbevisste, mens IXUS 240 HS' slanke, lekre design og morsomme funksjoner er ideell til fotografering og deling av bilder hvor og når som helst.

Kvalitet møter design

Canons avanserte bildeteknologi sørger for suverene resultater, uansett motiv og opptaksforhold. Begge modellene har Canons egenutviklede avanserte objektivteknologi som lar deg forevige langstrakte landskap og få med detaljene i fjerne objekter, takket være kraftig zoom på begge kameraene. IXUS 510 HS har et imponerende 28mm vidvinkelobjektiv med 12x optisk zoom i et kamerahus som kun er 19,8 mm tykt, mens IXUS 240 HS er utstyrt med 24mm ultravidvinkel og 5x optisk zoom i et superslankt kamerahus av høy kvalitet. Med Canons teknologi ZoomPlus utvides rekkevidden for zoomen på kameraet, og du kommer enda tettere på motivet samtidig som du får høyere kvalitet enn med en vanlig digital zoom. Med ZoomPlus på IXUS 510 HS kan du oppnå opptil 21x zoom og overgå kameraets 12x optiske zoom, mens IXUS 240 HS har opptil 10x zoom utover kameraets 5x optiske zoom.

IXUS 510 HS og IXUS 240 HS har også Canons intelligente bildestabilisering, en avansert teknologi som gir deg frihet til å fotografere en rekke motiver med skarpt resultat. Modellene har 3,5-trinns optisk bildestabilisator og intelligent bildestabilisering som raskt analyserer opptaksmotivet og automatisk tilpasser kamerainnstillingene ved å velge blant syv[1] tilgjengelige innstillinger for bildestabilisering. Resultatet er bilder og filmer med minimal uskarphet.

Drivkraften er Canons HS System – en optimal kombinasjon av en CMOS-sensor, med høy oppløsning og følsomhet, og neste generasjons DIGIC 5-prosessor, som gir bildekvalitet som virkelig gjenspeiler det øyet ser. Både IXUS 510 HS og IXUS 240 HS yter suverent i alle opptaksforhold, og spesielt i svakt lys. Det betyr at du kan forevige og dele opplevelsene i form av sylskarpe bilder med imponerende detaljnivå.

Enkelt å dele

Med de nye modellene kan du raskt dele favorittbilder og -filmer når og hvor som helst takket være ny integrert Wi-Fi-tilkobling[2]. Med den nye CameraWindow-applikasjonen kan du overføre bilder og filmer trådløst direkte til en rekke Apple iOS[3]–enheter for rask deling når du er på farten. Ved hjelp av samme applikasjon kan du også dele bilder på e-post eller laste dem opp på Facebook med egne kommentarer. Du kan også laste opp filmer på YouTube™.

Sammen med dagens lansering av de nye IXUS-modellene lanseres også en ny og forbedret utgave av CANON iMAGE GATEWAY, Canons tjeneste for deling av bilder og video på Internett. Med opptil 10 GB personlig lagringsplass er dette et perfekt sted for lagring av mange bilder, også i full oppløsning. Tjenesten har et enkelt brukergrensesnitt der du kan søke etter bilder, opprette kombinerte bilde- og filmalbum der venner kan legge inn kommentarer, og dele album direkte via e-post og sosiale nettverkssteder. Med de nye IXUS-modellene med Wi-Fi-tilkobling kan du laste opp bilder direkte til CANON iMAGE GATEWAY uten datamaskin ved hjelp av kameraets menysystem og et trådløst hjemmenettverk.

Full kontroll via fingertuppene

Begge modellene har en stor PureColor II Touch LCD-skjerm av høy kvalitet på 8,0 cm (3,2"). Her får du skarp oppløsning på 460 000 punkter som gir eksepsjonell fargegjengivelse og presis kontrast. Perfekt til å se gjennom bilder og film du har tatt opp, og til å vise og dele dem med venner. Berøringsnavigering med rask respons og skjermikoner som kan tilpasses, gir rask og enkel tilgang til innstillinger, menyer og alle bildene på kameraet, slik at du raskt kan velge og laste opp bilder til sosiale nettverkssteder og skrive inn kommentarer. Du kan også bruke Canons berøringslukker til å komponere og ta bilder med ett enkelt trykk på skjermen.

Kreativ med Smart Auto

Ønsker du superenkel fotografering, gjenkjenner Canons nyeste versjon av programmet Smart Auto nå opptil 58 ulike motiver.

Programmet Smart Auto har nå en ny funksjon for ansiktsidentifisering (Ansikts-ID) som sørger for at du får best mulig bilder av venner og familie, og gjør det enklere å forevige vanskelige motiver med skarpt resultat. Med Ansikts-ID kan du registrere ansiktene til familiemedlemmer og fødselsdagene deres i kameraet som så lagrer informasjonen og justerer bildeinnstillingene i forhold til dette når du bruker Smart Auto. Hvis du for eksempel fotograferer en baby som sover, identifiserer funksjonen Ansikts-ID motivet,  slår automatisk av blitsen og justerer eksponeringen for å gi motivet et lysere uttrykk. Hvis kameraet identifiserer et barn over to år, forventer kameraet bevegelse og aktiverer automatisk Servo AF slik at du er sikret skarpere bilder av barn, som det ofte er vanskelig å fotografere. Videre kan du bla gjennom bildene på kameraet etter navn, slik at du raskt og enkelt kan finne og se gjennom bilder av venner og familie.

Begge modellene har også korrigering av hvitbalanse i flere områder som registrerer om det er flere lyskilder i motivet og korrigerer fargebalansen for hver enkelt slik at du får naturlig resultat i krevende forhold med flere lyskilder. Utvalget av kreative opptaksprogrammer er også utvidet med to nye programmer som gir deg flere muligheter. Foruten Lekekameraeffekt, Miniatyreffekt og Fisheye-effekt finner du Glatt hud som jevner ut huden, og Mykt fokus som etterligner den drømmeaktige effekten av et mykfokus-objektiv. Begge de nye effektene har tre ulike nivåinnstillinger, slik at du kan velge det nivået som passer best til det aktuelle motivet.

Stillbilder og video med høy oppløsning

Nye IXUS 510 HS og IXUS 240 HS har også videoopptak i full HD-oppløsning (1080p) med stereolyd. En egen knapp for filmopptak bytter fra stillbilde til filmopptak på et øyeblikk, og du kan også bruke den optiske zoomen på begge modellene under filming. Kameraene har også integrert HDMI-tilkobling som lar deg dele opptakene dine med venner og familie på en HDTV. Ønsker du å fortelle historien bak stillbildene, kan du bruke funksjonen Filmsammendrag som tar opp et filmklipp på fire sekunder før hvert stillbilde. Klippene settes deretter sammen til en HD-film (720p) som gir et morsomt innblikk i dagens begivenheter.

IXUS 510 HS: ekstremt kompakt stilikon

I tillegg til å levere enestående bildekvalitet tar IXUS 510 HS den kjente IXUS-designen til nye høyder. Med 10,1 megapikslers CMOS-sensor med høy følsomhet og eksepsjonell 12x optisk zoom, kan du glede deg over muligheten til å forevige en rekke ulike motiver i suveren kvalitet, og du kan dele bildene med det samme takket være integrert Wi-Fi-tilkobling. IXUS 510 HS' slanke design med rette kanter er et gjensyn med den originale IXUS-designen, og et perfekt eksempel på filosofien bak den luksuriøse IXUS-designen. Resultatet er et elegant og kompakt kamerahus som kan tas med overalt. Det futuristiske objektivdekslet og den børstede matte overflaten i sort eller hvitt bidrar ytterligere til den lekre designen.

IXUS 240 HS: eksepsjonell design og brukervennlighet

Med avanserte og brukervennlige funksjoner er IXUS 240 HS perfekt for alle som ønsker et kamera som kombinerer stil og substans. 16,1 megapikslers oppløsning gir imponerende detaljnivå, mens Canons 24mm ultravidvinkelobjektiv med 5x optisk zoom sørger for fantastisk fleksibilitet som får plass i lommen. Metallhuset finnes i fem moderne farger slik at du kan velge den fargen som passer din personlighet. IXUS 240 HS er perfekt til fotografering i sosiale sammenhenger som ferier eller en vennetur på byen, og du kan dele kvalitetsbildene med det samme.

IXUS 510 HS har anbefalt utsalgspris inkl mva 3.499,- med salgsstart i april IXUS 240 HS har anbefalt utsalgspris inkl mva 2.799,- med salgsstart i mars

IXUS 510 HS – nøkkelfunksjoner:

12x optisk zoom i et lite, lekkert metallhus    

HS System: 10,1 megapikslers CMOS og DIGIC 5    

Intelligent bildestabilisator    

Wi-Fi for enkel bildedeling    

8,0 cm (3,2") berøringsskjerm med berøringslukker    

Full HD-filmer, HDMI    

Smart Auto (58 motiver)    

Ansikts-ID    

Høyhastighetsopptak    

Filmsammendrag (720p)

IXUS 240 HS – nøkkelfunksjoner:

Slankt metallhus, 24mm, 5x optisk zoom    

HS System: 16,1 megapikslers CMOS og DIGIC 5    

Intelligent bildestabilisator    

Wi-Fi for enkel bildedeling    

8,0 cm (3,2") berøringsskjerm med berøringslukker    

Full HD-filmer, HDMI    

Smart Auto (58 motiver)    

Ansikts-ID    

Høyhastighetsopptak    

Filmsammendrag (720p)

Powered by Labrador CMS