Canon nytt internprogram til EOS 5D Mark III

Pressemelding fra Canon 24. oktober 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Canon lanserer nytt internprogram til EOS 5D Mark III som gir mer effektiv videoarbeidsflyt og forbedrede opptaksmuligheter

Canon lanserer i dag en ny versjon av internprogrammet til EOS 5D Mark III, med oppgraderte funksjoner som gir mer effektiv videoarbeidsflyt og forbedret stillbildeopptak. Det nye internprogrammet gir bedre HDMI-støtte som er en meget nyttig funksjon for profesjonelle videofotografer, samt forbedret autofokusytelse for fotografer som benytter teleobjektiver.

Basert på tilbakemeldinger fra profesjonelle aktører innen kino- og TV-produksjon har det nye internprogrammet "rene" HDMI-signaler som gir forbedrede prosedyrer for videoredigering og opptaksovervåking. Filmskapere kan overføre ukomprimerte videodata (YCbCr 4:2:2, 8 bit) i HD-kvalitet uten innebygde ikoner eller symboler fra EOS 5D Mark III til en ekstern opptaker ved hjelp av kameraets HDMI-kontakt. Den nye funksjonen vil gi enklere dataredigering med minimalt bildekvalitetstap, noe som igjen gir en mer effektiv arbeidsflyt på opptaksstedet med mulighet til å ta opp på kameraets interne minnekort samtidig.

De forbedrede funksjonene omfatter også overføring av tidskode over HDMI til en ekstern opptaker, samt mulighet til å synkronisere start- og stopptidspunktet for videoopptak med start- og stopptidspunktet for opptak til en ekstern enhet[i]. Det nye internprogrammet har også mulighet for direkteoverføring til eksterne skjermer, noe som er perfekt når et større produksjonsteam skal følge med på opptaket på opptaksstedet.

Det nye internprogrammet har også forbedret autofokusytelse ved stillbildefotografering, noe som gir mer avanserte opptaksmuligheter. Når du bruker objektiv og telekonverter som gir en maksimum blender på f/8, sørger det nye internprogrammet for at kamerat bruker EOS 5D Mark IIIs to AF-kryssensorer i sentrum, som for øyeblikket kun er tilgjengelig med opptil blender f/5.6. Med denne nye funksjonaliteten kan sports- og naturfotografer bruke autofokus til å komme tettere innpå fjerne motiver og få sylskarpe detaljer ved bruk av teleobjektiver.

Internprogrammet som er gratis, vil være tilgjengelig fra april 2013 på http://software.canon-europe.com/

[i] Funksjonaliteten avhenger av spesifikasjonene for den eksterne opptaksenheten

Powered by Labrador CMS