Canon PowerShot G15 og PowerShot SX50 HS

Pressemelding fra Canon 17. september 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Canon lanserer det ekstremt lyssterke kompaktkameraet PowerShot G15 og PowerShot SX50 HS - verdens første kompaktkamera med 50x optisk zoom

Canon lanserer i dag PowerShot G15 og PowerShot SX50 HS – to nye, innovative kompaktkameraer som demonstrerer Canons ekspertise innen neste generasjons objektivdesign. PowerShot G15 kan skilte med det mest lyssterke objektivet hittil i PowerShot G-serien med et nytt f/1.8-2.8, 5x zoomobjektiv som gir deg ekstra stor blender i hele brennviddeområdet. PowerShot SX50 HS er verdens første kompaktkamera med 50x optiske zoom1 som byr på banebrytende fleksibilitet med avansert manuell kontroll og RAW-støtte.

Begge PowerShot-modellene er utviklet med tanke på avanserte brukere som ønsker førsteklasses kvalitet og klasseledende ytelse i et kompakt kamerahus, og er utstyrt med Canons anerkjente bildeteknologier som gir stillbilder og full HD-video i suveren kvalitet. Modellene har også Canons HS System som gir enestående ytelse i lite lys og eksepsjonelt lite bildestøy i alle opptaksforhold. Canons optiske bildestabilisator med intelligent bildestabilisering sørger for sylskarp bildekvalitet i hele zoomområdet, mens manuell kontroll og RAW-filstøtte gir deg maksimal kontroll over opptak og etterbehandling.

Neste generasjons objektivdesign

PowerShot G15 og PowerShot SX50 HS er utstyrt med nye, innovative Canon presisjonsobjektiver som åpner for en rekke kreative muligheter. PowerShot G15 har et meget lyssterkt f/1.8–2.8-objektiv som er utviklet ved hjelp av en ny glasstype med høy brytning og et belegg bestående av flere materialer spesialutviklet for å håndtere spesifikke bølgelengder av lys på nanometerskalaen. Objektivets 5x optiske zoom gir enestående fleksibilitet med blender f/1.8 ved 28mm vidvinkel og blender f/2.8 ved maksimum brennvidde på 140mm. Det gir deg frihet til å fotografere i svakt lys, bruke korte lukkertider til å fryse bevegelser eller skape stemning i stillbilder ved hjelp av kortere dybdeskarphet i hele zoomområdet.

Ønsker du å fange detaljene i motiver langt unna, kan PowerShot SX50 HS skilte med den kraftigste optiske zoomen i et Canon kompaktkamera. Den klasseledende optiske konstruksjonen består av 13 linseelementer med tre UD-elementer inkludert i en optikkonstruksjon med 10 grupper. Resultatet er eksepsjonell ytelse i hele det imponerende 50x optiske zoomområdet. Nydesignede USM- og VCM-motorer sørger for rask og tilnærmet lydløs zooming når du går fra 24mm vidvinkel til 1200mm[1], mens ZoomPlus utvider zoomen til 100x digitalt samtidig som den høye bildekvaliteten beholdes.

Forbedret Zoom

Framing Assist på PowerShot SX50 HS har nå nye låse- og søkefunksjoner designet for å gjøre det enklere å finne og låse motivene når du bruker teleenden av objektivet. Du kan trykke på en egen søkeknapp på objektivhuset, og objektivet zoomer ut slik at du kan plassere motivet i bilderammen igjen. Når motivet er på plass, slipper du knappen og objektivet zoomer tilbake til teleenden av zoomen. Du kan i tillegg bruke en låseknapp til å aktivere en kraftig optisk bildestabiliseringsmodus som holder motivet på plass i bilderammen til bildet er tatt.

Knivskarpt bilde med optisk bildestabilisator

Canons bransjeledende teknologi for optisk bildestabilisering motvirker kamerarystelser på begge kameramodellene, slik at du unngår uønsket uskarphet i stillbilder og ustødige filmopptak. 4-trinns (PowerShot G15) og 4,5-trinns (PowerShot SX50 HS) optisk bildestabilisator sikrer skarpe, klare og detaljerte bilder når du bruker teleenden av zoomen eller fotograferer i lite lys. Den intelligente bildestabiliseringen registrerer i tillegg automatisk opptakssituasjonen og velger den beste innstillingen av syv tilgjengelige alternativer for bildestabilisering.

PowerShot SX50 HS har også en ny og avansert dynamisk bildestabilisator som reduserer forekomsten av rullende bevegelser som lett oppstår når du tar opp film mens du går eller beveger deg.

Førsteklasses bildekvalitet og hastighet

Begge modellene har Canons HS System – en kombinasjon av en 12,1 megapikslers CMOS-sensor med høy følsomhet og en kraftig DIGIC 5-bildeprosessor.  PowerShot G15 har en ny Canon 1/1,7-type CMOS-sensor med høy følsomhet som har enda bedre lyssamlende egenskaper enn forgjengeren, noe som igjen gir enestående fleksibilitet ved fotografering i lite lys. Høye ISO-hastigheter opptil ISO 12800[2] åpner for bruk av kortere lukkertider og raskere serieopptak, selv i dårlige lysforhold. Begge modellene har en kraftig DIGIC 5-prosessor som er optimalisert for å fungere perfekt sammen med sensoren med høy oppløsning, slik at bildestøyen holdes på et minimum i alle lysforhold.

Begge modellene har forbedret autofokussystem som gjør det enkelt å ta skarpt fokuserte stillbilder. Den raske autofokusen[3] på PowerShot G15 byr på eksepsjonell ytelse med kun 0,17 sekunder ved vidvinkel – en forbedring på 53 prosent[4] sammenlignet med PowerShot G12. Det gjør PowerShot G15 til Canons raskeste kompaktkamera hittil.

Begge modellene har program for høyhastighetsserie HQ som lar deg ta bilder av motiver som beveger seg raskt i full oppløsning og høy kvalitet. PowerShot SX50 HS foreviger superraske actionmotiver med 13 bilder i sekundet, perfekt til naturfotografering. PowerShot G15 har serieopptak med 10 bilder i sekundet - ideelt til fartsfylt actionfotografering.

Kreativ fleksibilitet med manuell kontroll og autoprogrammer

Begge kameraene byr på manuell kontroll som minner om Canons digitale EOS-speilreflekskameraer, for du kan angi innstillinger som blender, lukkertid, hvitbalanse og ISO. RAW-opptak på begge modellene inkluderer nå støtte for flere formater, noe som gjør det mulig å eksperimentere med ulike formater i etterbehandlingen av bildene.

En rekke automatiske opptaksfunksjoner sørger for at du får best mulig resultat. Smart Auto-programmet bruker avansert teknologi for motivgjenkjenning og velger den beste innstillingen blant 58 ulike alternativer, mens ansikts-ID gjenkjenner venners og families forhåndsregistrerte ansikter, og tilpasser innstillingene slik at de alltid tar seg best mulig ut på bildene. Korreksjon av hvitbalanse i flere områder justerer automatisk fargetonene i bilder tatt innendørs med ulike lyskilder, slik at du får et mer naturlig resultat.

Designet for seriøse fotografer

PowerShot G15 har PowerShot G-seriens klassiske signaturdesign som gjør kameraet til en glede å bruke hver eneste dag. Det lette og solide kamerahuset i aluminium er omlag 17 prosent mindre enn på PowerShot G12, noe som gjør modellen til et perfekt supplement til et digitalt speilreflekskamera.

PowerShot G15 er designet for enkel enhåndsbetjening og har to-nivås funksjonshjul på toppen, fronthjul, egen knapp for filmopptak og snarveisknapper som gjør det enkelt å få tilgang til og justere innstillinger mellom opptakene. Den skarpe PureColor II G-skjermen på 7,5 cm (3,0") med 920 000 punkter, er perfekt til komposisjon og visning med bred betraktningsvinkel og herdet glass som gir forbedret holdbarhet og synlighet. Kameraet har også optisk søker for dem som ønsker mer tradisjonell fotografering og et alternativ til bildekomposisjon på skjermen.

PowerShot SX50 HS er designet for å gi den velkjente speilrefleksfølelsen i et mer kompakt format, og kameraet har en vinklet design med et grep som ligger godt i hånden og er perfekt til fotografering med ultrazoom. PowerShot SX50 HS byr på eksepsjonell fleksibilitet med 50x zoomområde i et kompakt format og er utstyrt med funksjonshjul som gir enkel tilgang og navigasjon i systemmenyene. Modellen har også ettrykks-knapper for enkelte funksjoner, inkludert en egen knapp for filmopptak. Elektronisk søker kombinert med vribar PureColor II VA LCD-skjerm på 7,1 cm (2,8") lar deg komponere bildene på den måten du foretrekker, og du kan ta bilder fra en rekke ulike vinkler.

Film i full HD-kvalitet

PowerShot G15 og PowerShot SX50 HS er perfekte til opptak av superskarp video i full HD-kvalitet (1080p) med 24 bilder i sekundet. Du kan bruke kameraets optiske zoom under filmopptak, mens autofokus i filmopptak sørger for at motivene forblir skarpe og i fokus. Begge modellene har også lydopptak i høy stereokvalitet.

Eksperimenter med Canons tilbehør

Begge de nye PowerShot-modellene er kompatible med et stort utvalg tilbehør som utvider utstyrsbagen og fotomulighetene. Du kan koble Canons Speedlite-blitser til tilbehørsskoen og eksperimentere med kreativ blitsfotografering eller investere i en filteradapter som gir deg tilgang til Canons utvalg av EOS-filtre. Modellene er også kompatible med fjernkontrollen RS-60E3 som er perfekt til å styre lange eksponeringer eller opptak på kveldstid med minimal kamerarystelse. PowerShot G15 har også et nytt undervannshus, WP-DC48, som er perfekt for dem som ønsker å fotografere livet under vann.

PowerShot G15 – nøkkelfunksjoner:

PowerShot SX50 HS – nøkkelfunksjoner:

[1] Tilsvarende 35mm

[2] PowerShot G15 takler opptil ISO 12800. PowerShot SX50 HS bruker opptil ISO 6400.

[3] Basert på den nye CIPA-standarden

[4] Sammenlignet med autofokushastigheten på 0,36 sekunder ved 28mm vidvinkel på PowerShot G12. AF-tidsdefinisjonen samsvarer med de nye retningslinjene fra CIPA (etablert i april 2012)

Powered by Labrador CMS