Canon PowerShot G16 og PowerShot S120

Pressemelding fra Canon 22. august 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Eksepsjonell hastighet og ytelse – Canon lanserer nye PowerShot G16 og PowerShot S120

Canon styrker i dag den anerkjente PowerShot-serien med lanseringen avPowerShot G16ogPowerShot S120– to nye kameraer som virkelig demonstrerer Canons eksepsjonelle ekspertise innen bildebehandling og objektivdesign. De nye modellene introduserer et helt nytt nivå innen bildekvalitet og ytelse i Canons utvalg av avanserte kompaktkameraer, og begge skilter i tillegg med imponerende hastighet og respons.

Canons nye DIGIC 6-bildeprosessor er en sentral komponent i begge modellene og utgjør en avansert plattform for førsteklasses bildekvalitet. Den kraftige DIGIC 6-prosessoren gir deg flere fotomuligheter og sørger for imponerende bilder i en rekke ulike krevende opptakssituasjoner. CanonsHS Systemsom består av en DIGIC 6-prosessor og en 12,1 megapikslers 1/1,7 CMOS-sensor med høy følsomhet, som gir bilder med større dynamisk område, mindre bildestøy og flere detaljer – også i svakt lys takket være ISO-følsomhet opptil ISO 12800. 

Begge kameraene har forbedret hastighet og ytelse, og stiller med superrask opptakshastighet og betjening med kontinuerlig opptak med ca. 9 bilder i sekundet[i]. Du kan også glede deg over kraftig forbedret autofokushastighet. PowerShot G16 er nå 41 prosent raskere enn forgjengeren PowerShot G15, mens PowerShot S120 er 50 prosent raskere enn den foregående PowerShot S110-modellen. G15 og S110 var allerede betydelig raskere enn sine foregående G- og S-modeller.

PowerShotG16

PowerShot G16 har et meget lyssterkt f/1.8-2.8 Canon-objektiv som er konstruert med en glasstype med høy brytning og et unikt belegg bestående av flere materialer som er spesialutviklet for å håndtere spesifikke lysbølgelengder på nanometerskalaen. Objektivets 5x optisk zoom gir enestående fleksibilitet med blender f/1.8 ved 28mm vidvinkel og blender f/2.8 ved maksimum brennvidde på 140mm. Det gir deg frihet til å fotografere i svakt lys, og du kan bruke korte lukkertider til å fryse motivet, selv når du bruker full optisk zoom.

PowerShot G16 har PowerShot G-seriens klassiske signaturdesign og er utstyrt med en rekke manuelle kontroller og suveren brukervennlighet, og det lette, robuste aluminiumshuset gjør G16 til et perfekt supplement til et digitalt speilreflekskamera. Kameraet er designet for enkel enhåndsbetjening og har tonivås funksjonshjul, egen knapp for filmopptak, fronthjul som kan tilpasses, hjul på baksiden og snarveisknapp, noe som gjør det raskt og enkelt å få tilgang til og justere kamerainnstillingene mellom opptakene.  G16 er i tillegg den første modellen i PowerShot G-serien som er utstyrt med trådløs tilkobling.

Modellene i Canons G-serie er det foretrukne valget blant erfarne fotografer. En nylig undersøkelse på Canon Professional Network[ii] avdekket at 83 prosent av dem som eier et PowerShot-kamera i G-serien, bruker det til privat fotografering og at 53 prosent også har brukt kameraet i profesjonell sammenheng. Dette viser at profesjonelle fotografer setter sin lit til modellene i G-serien og bruker dem som ekstrakamera i jobbsammenheng, men også til å forevige spesielle øyeblikk privat.

Joe Cornish som er en anerkjent landskapsfotograf og en stor fan av G-serien sier: –Jeg vil beskrive kameraene i Canons G-serie som “proffenes kompaktkamera”.  Jeg har brukt dem til å lage “dagbøker” på småturer, lange vandringer og klatreturer, og de er pålitelige i alle forhold. Kameraenes mange direktekontroller og den raske ytelsen gjør dem til de mest “fotograftilpassede” kameraene i klassen. Til tross for den kompakte størrelsen er bildekvaliteten suveren, spesielt i svakt lys.

PowerShot S120 

PowerShot S120 er den første modellen i S-serien og verdens slankeste kamera som er utstyrt med et f/1.8-objektiv[iii]. Med dette 24mm-objektivet med ultravidvinkel, f/1.8 og 5x optisk zoom, har du fleksibilitet til å fotografere en rekke motiver og oppnå skarpe bilder også i svakt lys. Skal du fotografere vidstrakte motiver, er 24mm vidvinkel ideelt, mens 5x zoom enkelt bringer deg nærmere motivet. Legg til en lyssterk blender og du er godt rustet i en rekke ulike opptakssituasjoner.

S120 byr på en perfekt balanse mellom størrelse og enestående bildekvalitet, og det slanke og kompakte kamerahuset rommer et stort utvalg manuelle kontroller. Med Wi-Fi-funksjonen kan du enkelt dele bilder direkte til bærbare enheter og sosiale nettsteder. Du kan også justere sentrale innstillinger på en rekke ulike måter – via egne knapper, på den 7,5 cm store berøringsskjermen eller ved hjelp av S-seriens karakteristiske kontrollring på objektivet. Dermed er det alltid du som har kontrollen.

Kreativ fleksibilitet med manuell kontroll 

Begge modellene byr på manuell kontroll som minner om Canons digitale EOS-speilreflekskameraer, og du har full manuell kontroll over viktige eksponeringsinnstillinger. Begge modellene har også støtte for opptak i flere formater og RAW-format som åpner for kreativ komposisjon og større frihet i etterbehandlingen.

La deg inspirere av to nyutviklede kreative filtre,StjerneogUfokusert bakgrunn, samt et forbedretHDR-program. Sammen med suveren ytelse i svakt lys og ved høy ISO, kan du med det nye programmetStjernesom har tre ulike forhåndsinnstillinger –Stjernehimmel,StjernesporogIntervallopptak av stjerner– forevige stjernehimmelen på en eksepsjonell måte. Det nye filteret for ufokusert bakgrunn skaper liten dybdeskarphet ved at bakgrunnen automatisk gjøres uskarp. Det forbedredeHDR-programmet gir deg ekstra frihet til å fotografere med håndholdt kamera når du tar HDR-bilder.

Knivskarpbildekvalitetmed intelligent bildestabilisering

Canons anerkjente teknologi for optisk bildestabilisering motvirker effekten av kamerarystelser slik at du unngår uønsket uskarphet i stillbilder og ustødige videoopptak. Den intelligente bildestabiliseringen registrerer automatisk opptakssituasjonen og bruker den beste innstillingen av syv tilgjengelige alternativer for bildestabilisering. Begge modellene har også innstillingenForbedret dynamisk bildestabiliseringsom bruker femakset bildestabilisering til å korrigere rystelser som skyldes at kameraet roteres eller beveges opp eller ned, noe som lett skjer når du filmer mens du går eller fra et kjøretøy i bevegelse.

Enkel tilkobling

Med Canons Wi-Fi-funksjon som er tilgjengelig på begge modellene, kan du enkelt dele dyrebare minner ved å laste opp bilder til sosiale nettsteder når du er koblet til Internett, eller via bærbare enheter som smarttelefoner og nettbrett. Kameraene har også støtte for GPS-merking via mobil slik at du kan legge til informasjon om opptakssted ved hjelp av Canons egen app for smarttelefoner og nettbrett. Den nye funksjonen for bildesynkroniseringbeskytter dyrebare bilder. Du kan velge og sende bilder trådløst ved hjelp av bildesynkroniseringen som finner den beste metoden for sikkerhetskopiering av bildene, enten i form av nettskylagring[iv] eller på en registrert PC, og deretter synkroniserer bildene automatisk.

Krystallkare filmer i full HD

PowerShot G16 og PowerShot S120 støtter opptak i full HD (1 920 x 1 080, 60p) med stereolyd – perfekt til opptak av kreative videoer i høy kvalitet. Du kan bruke kameraets optiske zoom under filmopptak, mens mer effektiv autfokus i filmopptak sørger for at motivet forblir skarpt og i fokus. PowerShot G16 har detaljert filmbehandling  og avansert støyreduksjon ved 60p-opptak for profesjonelle videoopptak i vanskelige lysforhold. Du kan også stille inn fokus manuelt før du tar opp film ved å brukeMF-peaking til å merke området med høyeste kontrast for å oppnå sylskarp fokus. Både PowerShot S120 og PowerShot G16 støtter opptak i MP4-format, og filmene kan enkelt kodes i kameraet slik at størrelsen på filmfilen komprimeres (med opptil 88 prosent) for rask og enkel deling – perfekt til bruk på nettbrett og smarttelefoner.

PowerShot G16 –nøkkelfunksjoner:

·  Lyssterk blender f/1.8–2.8, 28mm, 5x zoomobjektiv

· HS System: 12,1 megapikslers CMOS, DIGIC 6

·  Intelligent bildestabilisering med 5-akset filmstabilisering

·  Superrask – opptil 9,3 bilder i sekundet[1]

·  LCD-skjerm på 7,5 cm (3,0") og optisk søker

·  Fronthjul, full manuell kontroll og RAW-bilder

·  Full HD (60 bilder/sek)

·  Wi-Fi-funksjon og GPS via mobil

· Stjerne-program

·  Utvalg av tilbehør

PowerShotS120– nøkkelfunksjoner:

·  24mm, f/1.8, 5x zoomobjektiv

· HS System: 12,1 megapikslers CMOS, DIGIC 6

·  Intelligent bildestabilisering med 5-akset filmstabilisering

·  Superrask – opptil 9,4 bilder i sekundet[1]

·  Berøringsskjerm på 7,5 cm (3,0")

·  Kontrollring på objektivet, full manuell kontroll og RAW-opptak

·  Full HD (60 bilder/sek)

·  Wi-Fi-funksjon og GPS via mobil

· Stjerne-program

·  Undervannshus (40 m) som tilleggsutstyr

PowerShot G16 har salgsstart i ultimo september og anbefalt utsalgspris inkl. mva er 4.999,-.

PowerShot S120 har salgsstart i september og anbefalt utsalgspris inkl. mva er 3.999,-.

[i] PowerShot G16 kan ta opp med funksjonen for kontinuerlig opptak med 12,2 bilder i sekundet for de første 5 bildene og deretter 9,3 bilder i sekundet for ca. 522 bilder. PowerShot S120 kan ta opp med 12,1 bilder i sekundet for de første 5 bildene og deretter 9,4 bilder i sekundet for cirka 635 bilder. For begge modellene varierer det totale antallet bildet som tas, avhengig av motivet. Krever kompatibelt minnekort i av typen SDHC/SDXC UHS-I.

[ii] Canon Professional Network er et Canon-nettsted som inneholder inspirasjon, opplæring, produktinformasjon og nyhetsoppdateringer myntet på Canons profesjonelle fotografer og videofotografer samt erfarne fotoentusiaster. 2919 deltok i undersøkelsen i juli 2013.

[iii] Det slankeste kameraet i verden med et f/1.8-objektiv. I følge Canons undersøkelse per 28. juni 2013.

[iv] Kompatibel med Flickr og Canon Image Gateway. Krever brukerkonto

Powered by Labrador CMS