Canon PowerShot SX260 HS og SX240 HS

Pressemelding fra Canon 7. februar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Gjenopplev øyeblikkene med avanserte og allsidige Canon PowerShot SX260 HS og PowerShot SX240 HS

Canon lanserer i dag to nye allsidige og avanserte modeller i PowerShot SX-serien – PowerShot SX260 HS og PowerShot SX240 HS. Med kombinasjonen av slank, moderne design, imponerende 20x optisk zoom og avanserte bildeteknologier leverer de to nye modellene detaljerte stillbilder og video i full HD-oppløsning – perfekte reisekameraer til alt fra familieferier på tropiske strender til fartsfylte aktivitetsferier.

PowerShot SX260 HS finnes i fire[1] kule farger, mens PowerShot SX240 HS er tilgjengelig i tre[2] fargevarianter. Begge modellene er blant verdens slankeste[3] i sin klasse og kan skilte med Canons velkjente høye bildekvalitet takket være HS System med DIGIC 5-prosessor og ny teknologi for intelligent bildestabilisering – alt samlet i et kompakt kamerahus i lommeformat. PowerShot SX260 HS har også integrert GPS som gjør det enda enklere å logge reisene dine. Vel hjemme igjen kan du gå gjennom reiseruten på kartet mens du slapper av i godstolen.

Super zoom, super kvalitet

Om du foreviger drømmeferien eller et lykkelig familieøyeblikk, sørger PowerShot SX260 HS og PowerShot SX240 HS for at du kommer tettere på motivet enn noen gang, takket være et forbedret Canon-objektiv med 25mm vidvinkel, 20x optisk zoom og 4-trinns optisk bildestabilisator. Ny ZoomPlus-teknologi utvider rekkevidden for zoomen til 39x og utnytter DIGIC 5-prosessorens kraft og sensorens høye oppløsning til å levere mer presis og detaljert digital zooming.

Canons nye teknologi for bildestabilisering kompletterer den imponerende optiske zoomen og sikrer skarpe, detaljerte stillbilder og jevne filmopptak under en rekke opptaksforhold. Kameraet identifiserer motivet og velger deretter den beste innstillingen for bildestabilisering blant syv[4] tilgjengelige alternativer, slik at du er sikret stødige og skarpe opptak. Innstillingen Makro IS er for eksempel perfekt til krystallklare nærbilder av eksotiske planter og insekter, mens Forsterket IS gjør det enklere å filme fjerne objekter med kraftig zoom, supert til dyrefotografering på safari.

HS System, bestående av Canons neste generasjons DIGIC 5-bildeprosessor og en 12,1 megapikslers CMOS-sensor med høy følsomhet, er ytterligere forsterket for å sikre enestående bilder med lite støy i alle opptaksforhold, også i svakt lys. Om du fotograferer på stranden i månelys eller på en fest, får du veleksponerte bilder med inntil 75 prosent mindre støy sammenlignet med forrige prosessormodell, uten  bruk av blits eller stativ.

Superenkel fotografering

PowerShot SX260 HS og PowerShot SX240 HS gir deg full frihet med Canons anerkjente program Smart Auto som nå gjenkjenner opptil 58 ulike motivtyper og velger de beste innstillingene for optimalt resultat. Avansert teknologi for korrigering av hvitbalanse i flere områder registrerer om det finnes flere lyskilder i motivet og korrigerer hvitbalansen for hver enkelt slik at du får et naturlig resultat uten skjemmende fargestikk.

Den nye funksjonen for ansiktsidentifisering (Ansikts-ID) sørger for at venner og familie alltid tar seg best mulig ut på bildet, selv om de befinner seg i ytterkanten av bildet eller i en stor gruppe. Du kan legge inn ansiktene til opptil 12 personer og deres fødselsdager i kameraet for å ta i bruk noen av de aldersbestemte motivene som er lagt til i programmet Smart Auto. Hvis du for eksempel fotograferer en baby som sover, slår kameraet av blitsen og kameralydene slik at babyen ikke forstyrres. Det brukes videre eksponeringsinnstillinger som gir et resultat som ligner på den "høylys-effekten" som er en favoritt blant mange profesjonelle portrettfotografer. Skal du fotografere et barn over to år som leker ute, forventer kameraet bevegelse og aktiverer Servo AF for å sikre fokus, og tar en kort høyhastighetsserie med bilder som øker sjansen for at du klarer å fange et perfekt øyeblikk. Anikts-ID merker også bildene med navnet på personene, slik at du raskt kan søke etter et bestemt navn i bildesamlingen på kameraet eller på datamaskinen med programmet ImageBrowser EX[5] som følger med kameraene.

Utforsk kreativiteten

Med PowerShot SX260 HS og PowerShot SX240 HS får du også full manuell kontroll og kan sette ditt helt eget preg på bildene, og leke deg med ulike innstillinger for ISO, lukkertid og blender.

Bildeprosessor- og sensorkombinasjonen sørger ikke bare for suveren bildekvalitet, men støtter også funksjoner for høyhastighetsopptak. Frys fartsfylt action med Høyhastighetsserie – HQ som tar 10,3 bilder i sekundet i full oppløsning, eller senk tempoet helt med Superlangsom film med 240 bilderammer i sekundet. Programmet Nattbilde uten stativ sørger for flott resultat når du fotograferer i svakt lys. Kameraet tar en høyhastighetsserie med bilder som settes sammen til ett bilde med minst mulig uskarphet og best mulig eksponering.

Med PowerShot SX260 HS og PowerShot SX240 HS kan du også utforske mer kreative sider av fotograferingen med åtte effekter[6] som sørger for at bildene og videoene dine virkelig skiller seg ut. Legg til en romantisk stemning med den nye effekten Mykt fokus, eller ta portrettbilder med effekten Glatt hud som jevner ut hudtonen for perfekt resultat. Du kan også gi landskapsbilder et helt nytt perspektiv med miniatyreffekt som får motivet til å fremstå i modellskala.

Husk hvert eneste steg

Med den innebygde GPS[7]-funksjonen på PowerShot SX260 HS kan du automatisk merke hvert enkelt bilde med lokal tid og opptakssted, noe som gir deg mulighet til å lage en unik reisedagbok og gjenoppleve alle øyeblikkene. Den integrerte GPS-loggingen er forbedret i forhold til foregående versjon og logger nå raskt kameraets posisjon med jevne mellomrom. Videre får du over 48 timer med logging på en enkelt batterilading. Med programmet Map Utility som følger med kameraet, kan du se gjennom reiseruten på Google Maps eller dele den med venner og familie over hele verden ved hjelp av applikasjoner som Google Earth[8].

Begge modellene har forbedret funksjon for filmsammendrag som du kan bruke til å lage en minifilm om hva som skjer i kulissene i løpet av en dag med fotografering. Funksjonen tar opp et filmklipp på fire sekunder før hvert stillbilde og setter så sammen klippene for samme dag til en HD-film (720p) som forteller historien bak stillbildene.

Perfekt reisefølge

Med PowerShot SX260 HS og PowerShot SX240 HS foreviger du alle viktige øyeblikk i livet med topp resultat, og det solide metallhuset og den kompakte, lette designen gjør dem til perfekte reisekameraer.

Du skifter raskt fra stillbildefotografering til filmopptak med et enkelt knappetrykk og kan forevige øyeblikkene i full HD-oppløsning (1080i) med stereolyd. I filmmodus sørger teknologien Fine Detail Movie Processing for at hver sensorpiksel fanger opp mest mulig detaljer slik at du kan gjenoppleve hvert eneste øyeblikk i fantastisk oppløsning på en HD-skjerm. Den kraftige 20x optiske zoomen kan også brukes til å komme nærmere når du filmer, og intelligent bildestabilisator sørger for at selv opptak med zoomen i telestilling blir stødig og jevnt.

Du kan også ta flotte bilder av religiøse monumenter eller på museum uten å forstyrre andre besøkende takket være programmet Diskré, og med undervannshus som tilleggsutstyr, kan du ta med deg kameraet ned til 40 meters dyp og forevige vakre landskap både over og under bølgene. Den skarpe 7,5 cm (3,0") store PureColor II G LCD-skjermen med oppløsning på cirka 460 000 punkter og herdet glass gir bedre visning samt beskyttelse mot slag og støt på reise, og lar deg se gjennom bildene og filmene dine i klare farger og skarpe detaljer.

Bli med i CANON iMAGE GATEWAY-fellesskapet

Eiere av disse nye modellene kan også bli med i nylig oppdaterte CANON iMAGE GATEWAY, en Internett-tjeneste for deling av bilder og video, der du nå får opptil 10 GB personlig lagringsplass, perfekt til lagring av mange bilder, selv i full oppløsning. I det enkle brukergrensesnittet kan du søke etter bilder, opprette kombinerte bilde- og filmalbum der venner kan legge inn kommentarer, og dele album direkte via e-post og sosiale nettverkssteder.

PowerShot SX260 HS har anbefalt utsalgspris inkl mva 3.299,- med salgsstart i mars PowerShot SX260 HS har anbefalt utsalgspris inkl mva 2.999,- med salgsstart i mars

PowerShot SX260 HS – nøkkelfunksjoner:

20x zoom, 25mm vidvinkelobjektiv, kompakt kamerahus    

HS System: 12,1 megapikslers CMOS og DIGIC 5    

GPS    

Intelligent bildestabilisering    

Full HD-film    

7,5 cm (3,0") PureColor II G LCD    

Smart Auto (58 motiver); Ansikts-ID    

Av-, Tv- og manuelt program    

Høyhastighetsopptak    

Undervannshus som tilleggsutstyr (40 m)

PowerShot SX240 HS – nøkkelfunksjoner:

20x zoom, 25mm vidvinkelobjektiv, kompakt kamerahus    

HS System: 12,1 megapikslers CMOS og DIGIC 5    

Intelligent bildestabilisering    

Full HD-film    

7,5 cm (3,0") PureColor II G LCD    

Smart Auto (58 motiver)    

Ansikts-ID    

Av-, TV- og manuelt program    

Høyhastighetsopptak    

Undervannshus som tilleggsutstyr (40 m)

Powered by Labrador CMS