Canon Speedlite 600EX II-RT og DM-E1

Pressemelding fra Canon 11. mai 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Canon åpner for nye opptaksmuligheter med nytt tilbehør til EOS

Canon lanserer i dag nytt tilbehør til EOS-systemet – Speedlite 600EX II-RT og en retningsbestemt stereomikrofon, DM-E1. Nyhetene er utviklet for å gi fotografer og videofotografer nye og kreative opptaksmuligheter. Speedlite 600EX II-RT er en kraftig blits med høy ytelse som gir meget god kontroll over lyset, perfekt til raske serieopptak, som for eksempel ved fotografering av brylluper, sportsarrangementer og kjendiser på den røde løperen. DM-E1 er Canons første eksterne mikrofon til EOS-systemet, og gir videofotografer mulighet til å ta opp kvalitetslyd som matcher den høye bildekvaliteten på filmer tatt med kompatible EOS-kameraer.

En verden av lyssettingsmuligheter – Speedlite 600EX II-RT

Speedlite 600EX II-RT byr på suveren ytelse, og er det perfekte tilbehør til flaggskipet EOS-1DX Mark II. Den har opptil 50 prosent flere kontinuerlige blitsavfyringer sammenlignet med forgjengeren, og 100 prosent mer når den brukes med nye CP-E4N[i], noe som sikrer at du får med enda mer action. Ny og forbedret teknologi for varmemåling hindrer overoppheting og tillater flere avfyringer etter hverandre.

Ledetall på 60m ved ISO 100 åpner for kreativ lyssetting av motivet fra ulike avstander og over et større område – perfekt når du vil ha med alle gjestene i et bryllup. Takket være vid objektivdekning på 20 til 200 mm, eller 14 mm med den innebygde adapteren, kan du enkelt styre hvordan lyset spres over motivet.

Til mer kreativ lyssetting har blitsen trådløs slavefunksjon slik at du får best mulig utbytte når du bruker Speedlite 600EX II-RT som ekstern blits. Blitsen har også radiostyrt fjernutløser, først utviklet av Canon. Denne gir enda større kreativ frihet til å sette stemningen i motivet fra en avstand på opptil 30 meter, ved å simulere lys i flere retninger. Du kan skape effektfull lyssetting ved å bruke opptil 15 eksterne Speedlite-blitser[ii] – perfekt til interiørfotografering.

Portrettfotografer vil sette pris på den nye medfølgende adapteren for indirekte blitsbelysning, SBA-E3.Adapterengir flere muligheter for indirekte blitsbelysning ved at lyset reflekteres fra vegger eller tak for å gi et mykere og mer naturlig resultat, mens roterende indirekte blitsbelysning eliminerer uønskede skygger. Nye fargefiltre som festes på blitsen, gjøre det enklere å balansere blitslyset med omgivelseslyset.

Enestående lydkvalitet – retningsbestemt stereomikrofon DM-E1

DM-E1 er en kompakt, retningsbestemt stereomikrofon som gir eksepsjonell ytelse når høy lydkvalitet er like viktig som høy bildekvalitet. DM-E1 er en allsidig høykvalitetsmikrofon som kan brukes til en rekke ulike typer opptak, og er utviklet for å komplettere filmkvaliteten i EOS-serien.

DM-E1 har klassisk kanonutforming med tre ulike retningskarakteristikker som gir deg mulighet til å justere mikrofonen til å ta opp i tre retningsmønstre. Retningsbestemt monomodus passer best til opptak av lyd som er rett foran kameraet, for eksempel en reporter eller programleder, og gir noe isolasjon mot annen lyd i omgivelsene. Bytter du til 90- og 120-graders opptaksvinkel får du stereolyd for lydkilder som dekker et større område, for eksempel et orkester i et konserthus.

Innebygd demper sørger for at støy fra kamerabevegelser og zoomobjektiv reduseres på en effektiv måte, mens vindbeskyttelse eliminerer eventuell vindstøy. Med frekvensområde fra 50 Hz til 16 kHz fanger mikrofonen opp et bredt tonespekter, og med 66 dB signal-støy-forhold og -42 db følsomhet, får du minimal forvrengning.

Perfekt størrelse for videofotografer på farten

DM-E1 er en av de minste og letteste mikrofonene i sin klasse, noe som gjør den til et utmerket valg til filming på farten. Takket være 35 mm-kontakt kan den brukes sammen med en rekke kompatible Canon EOS-kameraer[iii].

Speedlite 600EX II-RT – nøkkelfunksjoner:

DM-E1 – nøkkelfunksjoner:

Tilgjengelighet:

Speedlite 600EX II-RT har anbefalt utsalgspris inkl mva kr 7.320,-

DM-E1har anbefalt utsalgspris inkl mva kr 3.760,-

Begge produktene har salgsstart primo juli.

[i]Sammenlignet med å bruke forrige eksterne batteripakke CP-E4.

[ii] Speedlite 600EX II-RT kan brukes sammen med andre trådløse blitser, som Speedlite 430EX-III RT.

[iii] EOS-kameraer med 3,5mm-stereokontakt er kompatible med unntak av EOS-1D Mark IV og EOS550D som ikke anbefales siden de ikke har manuell volumkontroll.

Powered by Labrador CMS