ENTUSIAST-KAMERA FRA CANON

Med to avanserte kompaktkamera og en speilrefleks skal Canon vinne over entusiast-fotografene.

Publisert Sist oppdatert

Elektronikkbransjen var med produktspesialist Trond Sliper i Canon til Trondhjem for å se nærmere på selskapets tre nye kamera, Powershot SX60 HS, G7 X og EOS 7D MkII. Reise ble dekket av Canon.

På øverste hylle

Vi jobber også med å utvikle 3D-printere, noe vi ser på som en av de nye viktige teknologiene for fremtiden

– Hvordan posisjonerer dere disse kameraene i det norske markedet?

– G7X og SX60 HS er begge modeller innen high-end kompakt og henvender seg til kunder som både ønsker stor fleksibilitet og best mulig bildekvalitet uten å måtte ta med seg mye fotoutstyr. Typisk vil PowerShot SX60 HS være et meget allsidig kamera for aktive familier som trenger et kamera som kan brukes i nær sagt alle anledninger. G7X er mest rettet mot fotoentusiaster hvor kontrollen over bildekvaliteten og komposisjonen er det viktigste, samtidig med at det er lett å ta med. Mange, både fotoentusiaster, men også profesjonelle, vil nok også vurdere G7X som et lommevennlig supplement til speilreflekskameraet, sier Sliper.

Han sier EOS 7D MkII er et speilreflekskamera som retter seg mot entusiastklassen av brukere.

–Kameraet benytter vår nyeste teknologi innen fokussystem, tilsvarende det som er i proffmodellen EOS 1DX eller EOS 5D MkIII og har i tillegg samme revolusjonerende bildesensor som EOS 70D med Dual Pixel CMOS AF. Dette gjør kameraet til det ultimate valget for de som både ønsker å forevige action og samtidig ha mulighet til å ta imponerende videoopptak i filmkvalitet, sier han.

Satser på 3D

På turen var vi også innom 3D-skanningsselskapet Dimension 10, som bruker Canon-kamera til å skape naturtro 3D-avatarer og skulpturer.

– Hvordan ser Canon på 3D-markedet og utviklingen som skjer der?

– Canon har allerede utviklet flere teknologier hvor 3D benyttes profesjonelt. Det mest kjente er Canon MREAL hvor man benytter en kombinasjon av fysiske og virtuelle objekter. Andre produktområder hvor vi har utviklet 3D bildegjenkjennning er vår Super Machine Vision hvor man benytter 3D bilder i «øyer» til roboter. Vi jobber også med å utvikle 3D-printere, noe vi ser på som en av de nye viktige teknologiene for fremtiden, sier Sliper.

Powered by Labrador CMS