Canon Remote Controller RC-V100

Pressemelding fra Canon 24. februar 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Canon lanserer fjernkontroll til profesjonelle videokameraer og funksjonsoppdateringer

Canon utvider i dag produktutvalget i proffsegmentet med lanseringen avCanon Remote Controller RC-V100 –en ny kablet fjernkontroll beregnet på Canons profesjonelle videokameraer. Sammen med den nye fjernkontrollen lanseres det også en rekke internprogramoppdateringer som utvider Canons anerkjente EF- og Cinema-objektiver og Cinema EOS-kameraer med ny funksjonalitet.

Ta kontrollenmed Canon Remote Controller RC-V100

RC-V100 er utviklet som et direkte resultat av tilbakemeldinger fra markedet og gir fotografer som bruker Canons videokameraer større fleksibilitet når det gjelder plassering av kamera og utvidede muligheter for flerkameraopptak, slik at filmfotografer og kameramenn kan konsentrere seg om selve opptaket.

RC-V100 gir tilgang til funksjonene på kameraet ved å bruke standard betjeningsmenyer. Fjernkontrollen har dedikerte grensesnitt der du kan kontrollere vanlige innstillinger som irisblender, zoom og hvitbalanse, mens en rekke mer avanserte justeringer som knee point/slope og master pedestal, også kan gjøres direkte. Det er også støtte for egendefinerte innstillinger i form av fire knapper som gjenspeiler funksjonene som er tilordnet de brukerdefinerbare knappene (1-4) på selve videokameraet.

– Våre kunder inspirerer oss stadig med sin kreativitet og sine ønsker om å bruke våre produkter på nye og forskjellige måter – og av og til på helt uventede måter. Vi ønsker selvsagt å stimulere denne kreativiteten ved å tilby enda flere opptaksmuligheter, og uviklingen av den nye Canon Remote Controller RC-V100 er et resultat av dette, sier Kieran Magee, Director of Professional Marketing hos Canon Europe. – Tilbakemeldingene vi får fra kundene våre, er ekstremt verdifulle for oss, og vi håper at den nye fjernkontrollen vil gjøre enda flere av våre kunder i stand til å realisere visjonene sine.

Den nye kablede fjernkontrollen Canon Remote Controller RC-V100 vil være kompatibel med en rekke av Canons profesjonelle videokameraer og Cinema EOS-kameraer, inkludert XF300-serien, EOS C100, EOS C300 og EOS C500. For å oppnå kompatibilitet med modeller som er kommet ut før lanseringen av den nye fjernkontrollen, må kanskje en gratis internprogramoppdatering/firmware installeres på de aktuelle videokameraene.

Nytt internprogram og oppgraderinger

Kontinuerlig opptakvil snart være tilgjengelig for EOS C100 takket være en gratis internprogramoppdatering/firmware som tillater uavbrutt opptak[1] og mulighet for å angi inn- og ut-markører direkte i kameraet. Du får umiddelbar tilgang til utvalgte øyeblikk under redigering, noe som sparer både tid og arbeid. Muligheten til å ta opp alt som skjer, er spesielt nyttig når du filmer viktige hendelser og øyeblikk som for eksempel et bryllup. Det kan gi deg tilgang til øyeblikk som du kanskje ikke la merke til på selve dagen, og du får også mulighet til å justere de markerte opptakene for best mulig resultat. Du må ha kompatibel programvare for ikke-lineær redigering (NLE) for å få fullt utbytte avkontinuerlig opptak. Ved lansering støttes funksjonen av EDIUS Pro 7 fra Grass Valley. 

Videre kunngjør Canon at vi kommer til å lansere en betalingsbasert oppgradering som utvider de profesjonelle EOS C300-videokameraene med Dual Pixel CMOS AF-funksjonalitet (DAF). Dual Pixel CMOS AF er en banebrytende teknologi utviklet av Canon som gir flere opptaksmuligheter takket være jevn og rask kontinuerlig autofokus med høy ytelse i videokameraer med stor sensor. Resultatet er enda større kreativ fleksibilitet. Denne unike funksjonen, som først ble lansert for EOS C100 og siden er etterspurt av mange EOS C300-brukere, gir enda flere opptaksmuligheter på dette populære Cinema-videokameraet.

Canon utvider også med funksjon for korrigering av vignetteringfor objektivene CN-E35mm T1.5 L F og EF-S55-250mm F4-5.6 IS STM til EOS C100, EOS C300 og EOS C500[2]. Funksjonen forkorrigering av vignettering utjevner eventuelle lysfall som kan gi mørke hjørner i bildene som følge av objektivets egenskaper eller opptaksforholdene.

Tilgjengelighet

[1] Avhengig av minnekapasitet. Et 64GB kort har plass til opptil 5 timer, 55 minutter ved høyeste kvalitet.

[2] Kun EOS C300- og EOS C500 EF-fatningene.

Powered by Labrador CMS