Canon XA25, XA20 og LEGRIA HF G30

Pressemelding fra Canon 3. april 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Canon utvider de kreative mulighetene med tre nye videokameraer – XA25, XA20 og LEGRIA HF G30

Canon utvider i dag utvalget av håndholdte videokameraer med lanseringen av tre klasseledende, kompakte modeller for både profesjonelle og videoentusiaster. De to nye modellene i den profesjonelle X-serien –XA25ogXA20 –kombinerer et avansert og helt nytt bildesystem med avanserte  lyd- og Wi-Fi-tilkoblinger i et fleksibelt og kompakt kamerahus som ligger godt i hånden. NyeLEGRIA HF G30er utrustet med samme avanserte bildesystem i en modell som er optimalisert for entusiastiske videofotografer, for eksempel filmstudenter eller ivrige hobbyfotografer.

De nye modellene er utviklet ved hjelp av Canons bransjeledende bildeteknologier og kan skilte med avanserte spesifikasjoner som leverer enestående kvalitet og funksjonalitet. Canons HD-videosystem er nyutviklet i alle ledd – fra objektivet til bildesensoren og prosessoren – og resultatet er ytelse på et nytt nivå. En rekke avanserte opptaksfunksjoner og tilkoblingsmuligheter gjør disse videokameraene til et godt valg både for profesjonelle og amatører, og de fungerer utmerket til opptak av alt fra nyhetsaker og dokumentarfilm til bryllup.

Canons avanserte HD-videosystem og førsteklasses optikk

XA25, XA20 og LEGRIA HF G30 er alle utstyrt med et helt nytt bildesystem som er utviklet for å levere enestående bildekvalitet og fleksibilitet. Et banebrytende vidvinkelobjektiv med 20x zoom gir brennviddeområde fra 26,8 til 576 mm[1] og benytter samme optiske teknologi som du finner i Canons toppmodell XF305. Et forbedret optisk bildestabiliseringssystem[2] med tre moduser har også dynamisk optisk bildestabilisering integrert, noe som gir enda bedre korreksjon av eventuelle kamerabevegelser under opptak. Forbedret bakgrunnsuskarphet (bokeh) oppnås takket være sirkulær blenderåpning med 8 lameller. Her brukes Canons unike elektromagnetiske blenderteknologi, som opprinnelig ble utviklet for Canons EF-objektivserie, til å sikre flott bakgrunnsuskarphet i bilder tatt med liten dybdeskarphet.

En nyutviklet 1/2,84-type 2,91 megapikslers HD CMOS Pro-sensor sørger for større dynamisk område og utmerket ytelse i svakt lys. Den økte sensorstørrelsen gir større bildepunktområder som kombinert med et meget avansert bildeprosesseringssystem gir mindre bildestøy og øker følsomheten i opptakssituasjoner med lite lys.

DIGIC DV 4s enestående prosesseringskapasitet gir forbedret bildegjengivelse som supplerer egenskapene som kjennetegner DIGIC DV-sensorene – som jevn nyansering og naturtro fargegjengivelse samt støtte for opptak med høyere datahastighet. Sensoren og prosessoren jobber sammen for å eliminere kamerarystelser og utvider det meget effektive optiske bildestabiliseringssystemet med elektronisk stabilisering som registrerer og kompenserer for bevegelser i en rekke retninger.

Full kreativ kontroll

Alle de nye modellene er utviklet med fokus på fleksibilitet og støtter flere opptaksformater. AVCHD (opptil 28 Mbps) og MP4 (opptil 35 Mbps), gir de høye bithastighetene som kreves til en rekke profesjonelle bruksområder. Video tas opp på to SD[3]-kort i en rekke oppløsninger og bithastigheter på opptil 1080/50p med støtte for sakte og rask film i MP4-modus – noe som gir større frihet til å velge en passende innstilling avhengig av kreative ønsker.

De tre modellene støtter opptak i to formater samtidig, slik at du kan ta opp full HD-film i høy kvalitet i ønsket format på det ene kortet samtidig[4] som du tar opp mindre MP4-filer på det andre kortet. Når tiden er en viktig faktor, for eksempel ved nyhetsrapportering, kan du raskt og enkelt dele de mindre MP4-filene samtidig som du beholder en høykvalitetskopi til senere bruk.

Profesjonelle funksjoner

XA25 og XA20 har det samme avtagbare håndtaket som ble lansert med populære Canon XA10. Håndtaket kan enkelt tas av og settes på avhengig av opptakssituasjonen og rommer en rekke tilleggskontroller, deriblant XLR-innganger for lydopptak i profesjonell kvalitet fra eksterne mikrofoner. Håndtaket har også IR-lys integrert som forbedrer opptaksmulighetene i infrarød opptaksmodus på XA25 og XA20 – ideelt til dokumentaropptak på kvelden eller filming av nattlig dyreliv.

Alle de tre modellene har kompakt og ergonomisk utforming som gjør dem enkle å håndtere og betjene mens du filmer. En ny 8,77 cm (3,5") OLED-berøringsskjerm med 1,23 millioner bildepunkter gir høyere oppløsning og kontrast samt bedre fargegjengivelse under opptak og avspilling. Du har full manuell kontroll over eksponeringen – du kan justere blender, lukkerhastighet, gain og eksponering ved hjelp av berøringsskjermen og funksjonshjul som kan tilpasses.

Zoom og fokus kan justeres ved hjelp av en ring foran på kameraobjektivet. Kamerahuset har også en integrert zoombryter som er ideell når du bruker håndholdt kamera eller stativ. Zoombryteren gir deg den presise kontrollen og praktiske betjeningen som du vanligvis finner på større profesjonelle kameraer. Forbedret elektronisk søker (EVF) på 0,61 cm (0,24") og 1,56 millioner bildepunkter, kan vippes cirka 45 grader for enestående detaljnivå og behagelig og effektiv bruk, enten du bruker håndholdt eller stativmontert kamera.

Mange tilkoblingsmuligheter og trådløs støtte

Nye XA25, XA20 og LEGRIA HF G30 er utrustet med et omfattende utvalg grensesnitt, der de fysiske inngangene er ordnet i praktiske grupper og utformet slik at tilkoblingene holdes på plass når du bruker håndholdt kamera. Alle de tre modellene har integrerte innganger for HDMI, mikrofon, USB og hodetelefoner. XA25 har i tillegg HD-SDI-utgang for høykapasitetstilkobling uten komprimering som kan brukes til en rekke kringkastingsformål.

De tre nye videokameraene har også støtte for to bånd Wi-Fi (2,4 GHz og 5 GHz), som gir en rekke bruksmuligheter både under og etter opptak. Med Camera Remotekan du justere kamerainnstillingene trådløst via en nettleser[5], og medRemote Browser kan du se gjennom filmopptak på kameraet fra en leser på mobiltelefonen eller nettbrettet uten behov for avspillingsprogramvare.

Med FTP-filoverføring kan du overføre opptak til FTP-servere med opptil 150 Mbps via et trådløst tilgangspunkt, og med Media Server kan du bruke Wi-Fi til å spille av videoer som er lagret på kameraet, på TV-er og PC-er som støttes, uten å måtte koble til kabler[6]. Direkte filmoverføring støttes også på iOS-enheter som bruker Canons Movie Uploader-applikasjon. Med denne appen kan du laste opp videoer med en bithastighet på opptil 24 Mbps direkte til YouTube eller Facebook.

Anbefalt utpris inkl mva på XA 25 er 21.999,-  Anbefalt utpris inkl mva på XA 20 er 17.999,-  Anbefalt utpris inkl mva på Legria HFG30 er 12.999,- og alle har salgsstart i juni.

XA25 – nøkkelfunksjoner:

·  26,8 mm, f/1.8–2.8 objektiv, 20x zoom, dynamisk optisk bildestabilisator

·  1/2,84" HD CMOS PRO-sensor

·  8,77 cm (3,5") OLED-berøringsskjerm

·  Opptak i to format, DIGIC DV 4

·  HD-SDI-utgang

·  Elektronisk søker med 1,56 millioner punkter, vippes 45°

·  Rask/sakte film

·  Innebygd IR-lys

·  To XLR-innganger

·  Innebygd Wi-Fi

XA20 – nøkkelfunksjoner:

·  26,8 mm, f/1.8–2.8 objektiv, 20x zoom, dynamisk optisk bildestabilisator

·  1/2,84" HD CMOS PRO-sensor

·  8,77 cm (3,5") OLED-berøringsskjerm

·  Opptak i to format, DIGIC DV 4

·  Elektronisk søker med 1,56 millioner punkter, vippes 45°

·  Rask/sakte film

·  Innebygd IR-lys

·  To XLR-innganger

·  Innebygd Wi-Fi

LEGRIA HF G30 – nøkkelfunksjoner:

·  20x zoom, 26,8 mm vidvinkelobjektiv, sirkulær blender med 8 lameller

·  Fjernstyring av innstillinger og deling via Wi-Fi

·  Samtidig opptak i AVCHD og MP4

·  Canon HD CMOS PRO-sensor, DIGIC DV 4

·  Intelligent optisk bildestabilisering

·  Full manuell kontroll

· Instant AF,ansiktsgjenkjenning

·  8,8 cm OLED-berøringsskjerm

[1] Tilsvarende 35mm

[2] Standard, forsterket og dynamisk modus

[3] SD-, SDHC- og SDXC-formatene støttes

[4] Samtidig opptak støttes ikke i AVCHD 28 Mbps eller MP4 35 Mbps modus

[5] Start/stopp opptak, blender, lukker, fokus, zoom, hvitbalanse og opptaksprogram støttes i Camera Remote

[6] Krever trådløst nettverk og DLNA-støtte

Powered by Labrador CMS