Canon XF205 med programvareoppdatering

Pressemelding fra Canon 21. april 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Canon forbedrer XF205-funksjonaliteten med gratis programvareoppdatering

Canon lanserer i dag en helt ny programvare for den populære full HD videokameramodellen XF205. Oppdateringen reduserer kameraets støynivå ved filming i svakt lys[i] og gjør det mulig å strømme opptak over IP-nettverk. Den nye programvaren er utviklet på bakgrunn av tilbakemeldinger fra utallige XF205-brukere – fra TV-stasjoner til eksperter på bryllupsfilming – og den forbedrer også videokameraets kvalitet og opptaksinnstillinger.

Bedre ytelse ved lave lysnivåer, redusert støy – en ny bildekvalitetsinnstilling

Den første programvareoppdateringen, som er tilgjengelig nå, gir brukeren en helt ny bildekvalitetsinnstilling som gjør det mulig å lagre opptak med redusert bildestøy, også opptak gjort i svakt lys. Den nye oppdateringen gir også frihet til å velge ønsket bildekvalitet basert på opptakskravene. Det er nå mulig å velge mellom standardinnstillingene, som prioriterer kameraets høyoppløselige opptak, eller den nye innstillingen som prioriterer å lagre opptak med redusert bildestøy.

Støtte for live IP-streaming

En ekstra programvareoppdatering som vil være tilgjengelig fra slutten av juni 2015, vil gjøre det mulig for XF205 å strømme videopptak over IP-nettverk, en vanlig praksis innen fjernsynsindustrien. Dermed vil brukeren kunne overføre live-opptak til nyhetsprogrammer og nettsteder med videodeling. Den nye programvaren gjør det dessuten mulig for XF205 å samvirke med Fujitsus videooverføringsutstyr – Fujitsu Network IP-900IID og IP-920D HD/SD Compact Video Decoders[ii] – i tillegg til programvare[iii] som støtter IP-strømming. Med denne nye funksjonen kan brukeren strømme video over et IP-nettverk uten å måtte endre eksisterende rutiner for opptak og redigering, som for eksempel innarbeidede rutiner ved ulike fjernsynsstasjoner.

Forbedret XF205-funksjonalitet

I tillegg til IP-video-strømmefunksjonen vil den nye programvaren også gi to nye opptaksfunksjoner. For det første, ved opptak i MP4-format vil videografen kunne velge å filme med lav eller høy bildehastighet – handlingen kan gjøres opptil 40 % langsommere, eller den kan gjøres opptil 250 % hurtigere. Ved valg av Wi-Fi-innstillinger på XF205 vil også menyen ha et forbedret grensesnitt, noe som sikrer en både intuitiv og lett forståelig brukervennlighet.

Programvareoppdateringen som åpner for IP-strømming vil støtte følgende XF205 videodataformater:

[i] De nye bildekvalitetsinnstillinger gir en svak reduksjon av oppløsningen sammenlignet med den opprinnelige bildekvalitetsinnstillingen

[ii]Fujitsu Network IP-900IID og IP-920D er varemerker for Fujitsu Limited, registrert i Japan og andre land. Fujitsu Network IP-900IID og IP-920D skal støtte XF205 fra april 2015. Fujitsu Network IP-900IID og IP-920D HD/SD Compact Video Decoders er muligens ikke tilgjengelig/for salg i alle land

[iii] Detaljer om testet programvare skal være tilgjengelig i slutten av juni 2015 på Canons japanske hjemmesider for profesjonelle digitale videokameraer: canon.jp/prodv

Powered by Labrador CMS