Casio Eilim EX-ZR700 og EX-ZR400

Pressemelding fra Casio 29. januar 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Casio utvider sin serie av raske High Speed EXILIM kameraer

EX-ZR700 tilbyr 18x optisk zoom og forbedret bildestabilisator

EX-ZR400 utvider batterikapasiteten og kan fotografere ca 515 bilder på en enkel ladning.

Casio Scandinavia AS lanserer i dag to nye modeller i serien av High Speed Exilim digitalkamera. EX-ZR700 byr på 25mm vidvinkel*1 og 18x optisk zoom, mens EX-ZR400 har kraftig batterikapasitet så en kan fotografere ca 515*2 bilder på en full ladning, flest av alle kameraene i serien. High Speed EXILIM tilbyr populære hurtigfunksjoner, som hurtig oppstart, high-speed auto fokus og muligheten til å ta flere bilder etter hverandre i brøkdelen av ett sekund.

Målet til Casio er å tilby digitalkameraer som fanger de vakre, men flyktige øyeblikkene og prøver å utnytte det fulle potensialet til kompaktkameraer med sin originale high-speed teknologi. Dette arbeidet er basert på selskapets ”Triple Zero” mål, som går ut på å minimalisere og eliminere lukkerforsinkelse, dårlig fokus og bevegelsesuskarphet pga kamerabevegelse.

Med innføringen av den nye prosessoren EXILIM Engine HS Ver. 3, kombinerer de to nye modellene hurtig drift og high-speed seriefotografering. En ny funksjon, Triple Shot, lar brukerne raskt ta tre seriebilder med ett trykk på utløseren. Og en ny innfelt grafikk lar brukeren raskt se bildene en tok på en del av LCD-skjermen mens en fortsetter å fotografere. Takket være disse to nye funksjonene kan til og med nybegynnere fange de rette øyeblikkene.

Utstyrt med 25mm vidvinkel og 18x optisk zoom, det kompakte EX-ZR700 har en ny forbedret bildestabilisator takket være optisk bildestabilisator og teknologi som kombinerer high-speed seriebilder (High-Speed Anti Shake Mode). Til og med i situasjoner der en er langt fra motivet, slik som under konserter eller sportsstevner kan en fange sitt barns store øyeblikk uten uskarpheter. Bildene sees så på den høyoppløselige 3” LCD-skjermen med 920.000 punkter

Samtidig tilbyr EX-ZR400 det kraftigste batteriet i serien, med 515 bilder på en enkel ladning. Til og med på familieturer der kameraet blir flittig brukt, kan brukere slippe å bekymre seg om batterinivået og fokusere på å fange barnas smil.

Begge de nye modellene kommer med Premium AUTO pro, som automatisk setter sammen bilder tatt med high-speed seriebilder i henhold til opptaksforholdene for å dramatisk forbedre det endelige resultatet. Det finnes også opptaksfunksjoner som gir spennende bilder ved hjelp av fokuskontroll. Det inkluderer Alt i fokus-Makro som fanger hele motivet i fokus, fra nær forgrunn til fjern bakgrunn, og Uskarp Bakgrunn som gir imponerende bilder akkurat som en kan med speilreflekskamera. Uten bruk av utskiftbare linser eller avanserte innstillinger kan brukerne ta vakre bilder veldig enkelt.

Hovedtrekkene til EX-ZR700 / EX-ZR400

Drevet av den nye prosessoren EXILIM Engine HS Ver. 3

De nye kameraene er utstyrt med den nye doble prosessoren EXILIM Engine HS Ver. 3 som inneholder to parallelle bildeprosessorer, en konfigurerbar prosessor og en grafikkjerne. Den konfigurerbare prosessoren gir funksjoner og ytelse i lag med high-speed prosessering basert på seneste teknologi fra Casio. I tillegg til hurtig reaksjon,*3 har de nye modellene et intuitivt display som er enkelt å forstå takket være høykvalitets brukergrensesnitt

Kompakt kamerahus med høykvalitets superzoom.

EX-ZR700 er utstyrt med en vidvinkel på 25mm og 18x optisk zoom. Det er mulig å få en 36x zoom ved hjelp av Multi Frame SR Zoom som bruker seriebilder for å beholde den høye kvaliteten. EX-ZR400 er utstyrt med vidvinkel på 24mm og 12,5x optisk zoom som kan forlenges til 25x med Multi Frame SR Zoom.

High-Speed Anti Shake kontrollerer støy og uskarphet til og med når kameraet er håndholdt ved å kombinere optisk bildestabilisator og high-speed seriebilder.

(EX-ZR700) Casio bruker nå en optisk linse som gir stabilisator tilsvarende 2 steg på lukkertiden. *4 Ved å bruke den effekten sammen med high-speed seriebilder, gir det en bildestabiliseringseffekt som tilsvarer 5 steg.*5 Dette gir mye mindre sjanser for å få uskarpe bilder når en holder kameraet, spesielt under vanskelige forhold som nattmotiv eller ved kraftig zoom. (Resultatet kan variere alt etter situasjonen og innstillinger) I tillegg bruker EX-ZR700 en optisk bildestabilisator som reduserer kamerabevegelse under filmopptak, noe som kan sees direkte i LCD-skjermen.

Triple Shot med nesten ingen lukkerforsinkelse hjelper når motivet er raskere enn fotografens reflekser.

De nye kameraene har funksjonen Triple Shot, som kombinerer high-speed seriefotografering med hurtig reaksjon for bekymringsfritt fotografering. Funksjonen tar ikke bare et bilde når en trykker på utløseren, men fanger også motivet rett før og etter. Resultatet er at Triple Shot lar brukerne fange de avgjørende øyeblikkene av raske motiver som for eksempel barn og husdyr.

Innfelt display på del av LCD-skjermen som viser bilder en tar mens en kan fortsette å fotografere.

De nye modellene har en funksjon som lar en se bildet en akkurat har tatt i en del av skjermen. Denne funksjonen er praktisk bl.a. ved barnefotografering da en kan sjekke hvert bilde en har tatt, mens en fortsetter å fotografere. Brukerne kan velge mellom to forskjellige måter å vise dette på.

AF-CS holder motiver i bevegelse i fokus mens en tar seriebilder.

Casio har økt bildefrekvensen i autofokusen og optimalisert kameraets objektivmotor, bildesensor og AF operasjonen under seriebilder. Med EX-ZR700 har en mulighet til å oppnå seriebilder med følgefokus i serie på opptil 30 bilder med en hastighet på 5 bilder pr sekund, noe som gjør det mulig å ta skarpe bilder av barn og kjæledyr i bevegelse. EX-ZR400 har samme funksjonen, men med hastighet på 6 bilder pr sekund.

Alt i fokus-makro og Uskarp

Bakgrunn gir total kontroll over fokus med high-speed seriefotografering. Begge de nye modellene har funksjonen Alt i fokus-makro som tar seriebilder med forskjellig fokus og setter sammen kun de områdene som er i fokus. Dette gir bilder der alt fra makro forgrunn til fjern bakgrunn er i fokus, noe som er veldig vanskelig å få til med vanlige kameraer. Casio bruker også sin high-speed teknologi for å skape funksjonen Uskarp Bakgrunn, en original teknikk som gir bakgrunnen et uskarpt preg, lik den en kan få med speilreflekskamera, og dermed fremheve motivet i bildet. Brukere kan velge mellom tre forskjellige effektnivå for å få den bakgrunnen de ønsker.

Premium AUTO pro funksjonen gir vakre bilder ved ett enkelt trykk på utløseren.

Premium AUTO pro funksjonen analyserer automatisk motivet for å velge de beste innstillingene og den beste bildeprosesseringen. Innebygget i begge disse kameraene vil funksjonen automatisk sette sammen bilder fra high-speed seriebilder tatt i forhold til motivet og skape vakre bilder. Brukerne kan enkelt, med ett trykk på utløseren, ta sofistikerte bilder, takket være den automatiske aktiveringen av funksjoner med HDR, som kombinerer bilder av forskjellige eksponeringer for å fange høykontrastsforhold, High-Speed Nattbilde og High-Speed Anti Shake. Også under filming vil Premium Auto pro automatisk analysere motivet og velge de beste innstillingene.

HDR teknologien gjengir bilder slik de er, og unngår over- og undereksponering.

HDR teknologien er tilgjengelig i begge modellene og er utviklet av Casio til å ta flere bilder med forskjellig eksponering, kun med ett trykk på utløseren, og setter de øyeblikkelig sammen til ett enkelt bilde med et stort dynamisk område. Dette minimaliserer sjansen for over- og undereksponerte områder i bildet, og gir et bilde som fanger alle tonene i motivet som det sees i virkeligheten.

HS Nattbilde eliminerer kamerarystelser under mørke forhold.

Med High-Speed Nattbilde vil begge modellene oppdage opptaksforholdene og foreta en high-speed serie med ISO opptil 25600. Så vil den høyteknologiske prosessoren posisjonere bildene så de passer sammen og justerer for eventuelle rystelser som bildestabilisatoren ikke kunne motvirke. Casio sin siste bildeprosessor klarer også å eliminere lavfrekvens fargestøy, som har vert vanskelig for kameraer å fjerne tidligere. Disse teknologiene jobber sammen for å gi brukerne vakre bilder med minimum av uskarpheter og støy, til og med under mørke forhold.  

HDR-ART for kunstneriske bilder; større frihet og flere muligheter med ART Shot

Brukere av de nye modellene kan skape kunstneriske bilder med HDR-ART funksjonen, som kombinerer seriebilder med forskjellige eksponeringer mens det analyserer motivet og endrer intensiteten av kontrast og farge. Brukerne kan nå velge mellom fem forskjellige nivåer av effekten. Blant de fem er det to nivåer som bruker det ypperste av avansert teknologi for fargekartlegging for å gi et sluttbilde med imponerende fargegraderinger og kontraster. I tillegg finnes funksjonen ART Shot som tilbyr åtte forskjellige filtre som gir artistiske bilder: leketøyskamera, soft fokus, lys tone, pop art, sepia, monochrome, miniatyr og fisheye. Brukere kan velge mellom tre forskjellige farge/nivåer for hvert filter, og kan se effekten på skjermen før en tar bildet. I tillegg kan alle disse filtrene brukes under videofilming. HDR-ART funksjonen lar brukerne lagre både ett HDR-ART bilde og ett standard bilde med ett enkelt trykk på utløseren.

Scener blir levende i sin fulle utfoldelse med Vidt Bilde funksjonen.

Begge kameraene kan sette sammen seriebilder som brukerne tar med en spesiell bevegelse, og dermed oppnår effekten av virkelige vidvinkelbilder. Med EX-ZR700 kan brukerne velge vidvinkel tilsvarende 15mm og 19mm. EX-ZR400 har valget mellom 14mm eller 18mm.

Panorama funksjonen fanger 360 graders bilder

Panorama funksjonen merker om det er bevegende objekter og ansikter i bildet, og plasserer de riktig mens en panorerer kameraet. Dermed kan brukerne enkelt ta naturlige panoramabilder bare ved å panorere kameraet over motivet.

Programhjul for rask tilgang til opptaksprogrammene

Begge modellene har programhjul som lar brukerne rask og enkelt velge forskjellige opptaksmodus, som for eksempel Triple Shot.

Kompatibelt med Eye-FiTM/FlashAirTM for trådløs overføring til pc og smarttelefoner

Begge kameraene er kompatibel med Eye-FiTM/FlashAirTM, noe som gjør det enkelt å overføre trådløst til andre enheter som pc eller smarttelefon.

Høyoppløselig 3” lcd-skjerm med 920.000 punkter (EX-ZR700)

EX-ZR700 har en høyoppløselig 3” lcd-skjerm med 920.000 punkter, og viser bildene vakkert på skjermen.

Kraftig batterikapasitet gir ca 515 bilder på en ladning. (EX-ZR400)

Takket være Casio sin originale strømbesparende teknologi og optimalisering, vil EX-ZR400 kunne gi lang batteritid på ca 515 bilder på en enkel ladning. Med så kraftig batteri, trenger en ikke bekymre seg for å ta mange bilder på ferieturen.

Powered by Labrador CMS