Torstein Vik (f. v.) Per Nordengen og Mikael Romundstad utgjør Polysonic Norge AS. På Musikmesse viste de Casio CT-X-serien. Foto: Stian Sønsteng

CASIO CT-X FEIER KONKURRENTENE AV BANEN

– Casio har lagt lista på ny, du får vanvittig mye mer for pengene, og vi tror CT-X vil feie konkurrentene av banen, sier Torstein Vik i Polysonic.

Publisert

Han er norsk salgssjef i selskapet, og når vi møter ham hos Casio på Musikmesse sammen med de to andre selgerne i Polysonic Norge, Per Nordengen og Mikael Romundstad, er det den nye CT-X-serien de ønsker å vise frem. Serien består av fire modeller; 700, 800, 3000 og 5000. Trolig kommer ikke 800 på det norske markedet, de tre andre koster 2.500, 3.500 og 4.500 kroner.

– Lydbrikken er ny, og disse låter som ei kule! Det er bedre dynamikk i årets serie enn jeg noen gang har hørt. Disse henvender seg til nybegynnerne, men også til proffene. Jeg hadde ikke hatt noen problemer med å gjøre en spillejobb med CT-X 5000, sier Nordengen.

Dette er et kvantesprang i lyd og teknologi

– Hvilket marked ønsker dere å ta med CT-X?

– Det rimeligere keyboard-markedet, men dette er langt fra leketøy. Casio har lagt lista på ny med tanke på lydene som ligger i det, sier Vik.

Nordengen skyter inn:

– Rytmene er mye mer moderne. Dette er ikke bare benguine og bossa nova som man kjenner fra danskebåten, men oppdaterte rytmefigurer som står i stil til dagens musikk.

– Burde ikke dette vært på plass for lenge siden?

– Casio har med CT-X tatt et mye større steg enn tidligere. Dette er et kvantesprang i lyd og teknologi, sier Vik.

800 lyder

– Kan dere si litt om hva keyboard betyr for folk flest?

– Det er et instrument, med over 800 lyder og flere hundre rytmer, autokomp og innspillingsmuligheter, sier Nordengen.

– Det er det første steget til et musikkstudio. Med mindre du har en datamaskin med programvare, er det keyboard som gjelder, sier Vik.

– Disse keyboardene har USB-tilkopling, så du kan også arbeide med det i musikkprogrammer på datamaskinen, sier Nordengen.

– Hvor mange vil gjøre det?

– Jeg vil gjette at de fleste vil eksperimentere med det, sier Nordengen.

– Trenger man alt innebygd i et keyboard når du har så mye tilgjengelig på et nettbrett eller en datamaskin?

– Hvorfor ikke, som et supplement? Alle vil bli den nye DJen, og det er mange rytmer her som fungerer i nyere elektronisk dansemusikk. Siden den rimeligste modellen koster 2.500 kroner er dette tilgjengelig for de fleste, sier Nordengen.

– Mange vil gjerne ha et keyboard stående fremme, lett tilgjengelig. Også musikere, som vil bruke det som en skisseblokk og et sted de kan øve, sier Vik.

Digitalpiano

– Hvilke forventninger har dere til CT-X-serien?

– Vi regner med at den vil selge i bøtter og spann. Vi fikk inn det første partiet allerede i februar, og hadde solgt den ut før vi fikk den inn. Den ble vist på Namm-messen i USA i januar, og da var det en butikk som laget en veldig god demovideo av den på YouTube – og denne har vært en god drahjelp, sier Nordengen.

– Kundene har bestilt CT-X i butikk, kanskje uten at butikkene har visst om den, sier Vik.

Han sier butikker som tar inn hele serien får et eget utstillingssett.

– Hva får man mer på den dyreste modellen?

– Bedre høyttalere, langt flere lyder, innspillingsmuligheter, og du kan programmere dine egne rytmer, sier Nordengen.

Casio kommer også med tre nye digitalpianoer; PX770, PX870, AP270 og AP470.

– Disse har også fått nye lydbrikker, samt iPad-tilkopling, der du kan få alle funksjonene opp i en app. Her kan du både spille inn og av, sier Nordengen.

Vik sier Polysonic har økt med rundt ti prosent det seneste året.

– Vi er godt fornøyd, i en bransje som sliter i motbakke, og det er mye på grunn av at vi har hatt veldig attraktive produkter, samt at vi har funnet en måte å drive på som fungerer, sier Vik.

Powered by Labrador CMS