Harald Kristiansen viste Glass & Go-maskinen fra Cellularline på Euronics’ kompetansedager i Fredrikstad. Foto: Jan Røsholm

LITEN MASKIN MONTERER MOBILT GLASS

– Glass & Go gjør det mulig for butikkene å sette på skjermbeskytteren i løpet av et lite minutt, og er en liten revolusjon på området!

Publisert

Det sier Harald Kristiansen i TT Micro, som representerer italienske Cellularline i Skandinavia.

– Glass & Go er et konsept som er patentert av Cellularline for enkel, rask og sikker påsetting av skjermbeskytter av herdet glass på smarttelefoner. Med dette kan butikkene tilby en tjeneste i butikk, uten plunder og heft på bakrommet som tidligere. Man plasserer mobiltelefonen i en liten maskin, legger inn skjermbeskytteren, og hver gang blir glasset perfekt posisjonert. Mange kunder gruer seg for å gjøre dette selv, og butikkene slipper svinnet ved at kanskje hvert sjette eller sjuende glass må kastes fordi det blir ødelagt eller monteres skjevt, sier Kristiansen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Cellularline viser det nye konseptet på bakrommet på IFA, og et par uker senere demonstrer TT Micro det under Euronics’ kompetansedager i Fredrikstad.

Når det kommer nye mobiltelefoner, tar det ikke lang tid før vi også tilbyr glass til disse

Redusert svinn

– Hvis en butikk må kaste noen skjermbeskyttere, blir det fort noen hundre eller tusen kroner i svinn i løpet av en måned. Vi gir bort maskinen til dem som bestiller mer enn 100 glass, og dette er en tjeneste butikkene kan ta ekstra betalt for. Selgeren kan stå i butikken, montere på glasset, og de fleste blir veldig imponert når de får ser hvor enkel påføringen er. Vi tror mange vil anbefale venner og kjente å gjøre det samme, og da blir det fort mer trafikk i butikken, sier Kristiansen.

Denne TÜV-merkede batteribanken fra Cellularline på 5.000 mAh skal være verdens tynneste. Pris: 300,- Foto: Jan Røsholm.

Han sier TT Micro har hatt kjempesuksess med Glass & Go på Euronics-messen, der mange butikker umiddelbart bestilte sine sett.

– Vi har fått inn på lager glass til 13 mobilmodeller, ytterligere åtte er på vei, så du kan trygt si vi dekker alle de mest aktuelle. Når det kommer nye mobiltelefoner, tar det ikke lang tid før vi også tilbyr glass til disse, sier Kristiansen.

Han anbefaler en pris på 300-350 kroner per glass, ferdig montert til kunde.

To milliarder i året

– Noen vil sikkert ta en hundrelapp ekstra, også. For kundene, som kanskje har brukt 10.000 kroner på en mobiltelefon, bør dette være en fornuftig pris for å få et perfekt tilpasset herdet glass, sier Kristiansen.

Han sier Cellularline er blitt et viktig merke for TT Micro, og karakteriserer selskapet som et solid høyrebein i bedriften.

– De omsetter for to milliarder kroner årlig i Europa. Bare vi i TT Micro har i overkant av 1.700 utsalgssteder i Skandinavia, så dette begynner å bli en betydelig aktør i markedet, sier Kristiansen.

Den 1. april etablerte norske TT Micro et datterselskap i Sverige, TTM Försäljnings AB, for å ta seg av salget av Cellularline.

– Vi har allerede en god distribusjon i Sverige, og selger Cellularline i Danmark via distributøren JA Micro, sier Kristiansen.

Samuel Bergman (t. v.) og Harald Kristiansen i henholdsvis TT Micro Sverige og Norge på IFA med noen av Cellularlines mobildeksler. Foto: Jan Røsholm.

Han sier merket per i dag står sterkest i dagligvare, kiosker og bensinstasjoner.

Optimal lading

– Cellularline anvender seg av utdata fra 10.000 butikker, hvorav 1.700 via TT Micro i Skandinavia, og de bruker også analyser og markedsundersøkelser for å følge med på trender og endringer i markedet. Cellularline har tradisjonelt solgt tilbehør, men er nå inne på blant annet høyttalersiden. Den største produktkategorien er ladere, gjerne tilpasset den enkelte mobilmodell, sier Kristiansen.

Han mener ladekonseptene til Cellularline er ledende, og at resten av bransjen nå ser til dem.

– Med Cellularlines ladere tilpasset den enkelte mobiltelefon, oppnår man optimal lading og utnyttelse av batteriet. Det kanskje ikke alle vet, er at en universallader sjelden eller aldri gjør dette, sier Kristiansen.

Glass & Go-maskinen fra Cellularline. Foto: Jan Røsholm.

Han trekker også frem deres plate for tråløs lading, Handy Wing Active, som har to lade-koiler.

– Dette sikrer en raskere og tryggere lading av alle smarttelefoner. Har du én koil, kan det fort bli dårlig kontakt og lading. Vår trådløse lader har en adaptiv teknologi som takler hurtiglading fra alle produsenter, også fordi vi leverer med USB-C-kabel, sier Kristiansen.

Powered by Labrador CMS