«Arktisk rev og svermende insekter» av Arnfinn Johansen var blant fjorårets norske bidrag i Cewe Photo Awards. Foto: Arnfinn Johansen

CEWES FOTOKONKURRANSE ER I GANG

Cewes store, internasjonale fotokonkurranse starter nå, og det er ventet flere norske bidrag i de ti ulike kategoriene.

Publisert Sist oppdatert

Cewe Photo Award er ifølge selskapet selv verdens største fotokonkurranse, og nå skal vinnerne i ti ulike kategorier på ny kåres.

Stephan Stein, daglig leder i Cewe Skandinavia, håper å se bilder fra den norske nasjonaldagen i den internasjonale konkurransen. Foto: Tore Skaar

I fjor kom det inn over 600.000 innsendte bidrag, og nå går altså startskuddet for Cewe Photo Award 2023, skriver selskapet i en pressemelding.

I midten av mai starter den femte utgaven av internasjonale kåringen under slagordet «Vår verden er vakker».

Konkurransen varer fra 16. mai 2022 til 31. mai 2023. De totalt 1.000 vinnerne av konkurransen kan se frem til premier verdt over 250.000 euro. I tillegg donerer Cewe 10 eurocent til et av SOS Barnebyers utdanningsprosjekter for hvert innsendt bilde.

– Med rekordstor deltagelse og verdensomspennende presserespons har Cewe Photo Award vist seg å nå et bredt spekter av fotografentusiaster. Nå som vi kan reise og oppdage verdens fjerneste avkroker igjen forventer vi flere konkurransedyktige bidrag enn noen gang. Og med Norges største fotodag, 17. mai, vel overstått håper vi på noen bilder fra denne flotte feiringen også, sier Stephan Stein, daglig leder i Cewe Skandinavia.

Med Norges største fotodag, 17. mai, vel overstått håper vi på noen bilder fra denne flotte feiringen også

Det er ti kategorier å velge mellom i konkurransen: Landskap, Mennesker, Natur, Arkitektur og teknologi, Sport, Matlaging og mat, Hobbyer og fritid, Dyr, Reise og kultur og Luftfotografering.

Hver deltaker kan sende inn opptil 100 bilder i løpet av det neste året.

I fjor var 16 norske fotografer på plass på topp 1.000-listen, samt på topplistene i mange av kategoriene, som natur, dyr, landskap og arkitektur og teknologi. Blant dem fikk disse bildene «Isfjell» av Andreas Wolden og «Arktisk rev og svermende insekter» av Arnfinn Johansen, stor oppmerksomhet.

«Isfjell» av Andreas Wolden, ble trukket fram i natur-kategorien i fjorårets kåring. Foto: Andreas Wolden.

I 2023 skal en jury igjen avgjøre hvem som skal vinne trofeet Cewe Photo Award i de respektive kategoriene, og hvem som skal sikre sammenlagtseieren. I løpet av året vil det også kåres tre månedlige vinnere.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2022, som ble distribuert 21. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS