NORGES MORSOMSTE KOLLEGER

Anita Jordanger og Hege Ravnestad i Japan Photo er av Nitimen, Sommeråpent og Komiprisen kåret til Norges morsomste kolleger.

Publisert Sist oppdatert

De to satt sammen med kollegene ved Eurofotos kontorer i Breim og hørte på Nitimen, da radioreporteren kom ut av et skap.

– I ettertid har jeg tenkt at jeg burde luktet lunta, da det var så viktig at jeg kom til Breim akkurat denne dagen, sier Jordanger til fagbladet Elektronikkbransjen.

Hun er markeds- og kommunikasjonskonsulent i Japan Photo, arbeidet tidligere ved datterselskapet Eurofoto i Breim, men flyttet til Oslo i januar. Hege Ravnestad arbeider ved kundesenteret i Breim, er ute i barselpermisjon, og ble lurt inn til kontoret av kolleger som gjerne ville se babyen.

I ettertid har jeg tenkt at jeg burde luktet lunta, da det var så viktig at jeg kom til Breim akkurat denne dagen

I løpet av våren har Nitimens lyttere nominert kolleger fra 200 bedrifter. En jury bestående av NRK-profilene Synnøve Svabø, Ingrid Gjessing Linhave og Trond-Viggo Torgersen valgte ut seks finalister, som radiolyttere og TV-seere stemte på. Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) offentliggjorde på direkten de to Japan Photo-ansatte som vinnere.

Pakker inn pulter

– Det er en stor ære og få lov til å kåre årets morsomste og beste kollega. Juryens begrunnelse lyder som følger; prisen går til to energiske og positive jenter. I tillegg til å være to pliktoppfyllende arbeidstakere er de et radarpar på practical jokes, og de vet å utnytte alle anledninger, sa Eriksson på Nitimen.

De to jentene liker å sprite opp hverdagen med blant annet å støpe kontorrekvisita i gelé, pakke inn pulter i innpakningspapir og kan finne på å booke inn et skolekorps til bursdagen din.

– De to gjorde også følgende varme gest da en kollega var sykmeldt i et år. En egen internavis ble laget for vedkommende med seriøs informasjon og muntre historier. Vedkommende følte seg inkludert og sett, fortalte Eriksson på lufta.

Statsråden uttalte i Nitimen at trivsel er avgjørende for sykefravær og effektivitet på arbeidsplassen.

– Jeg tror det har veldig stor betydning å være en god kollega. Vi mennesker er sosiale vesen, vi liker å kunne senke skuldrene og ha tøysete replikker. Jeg har alltid sagt at det viktigste er å ha det artig på jobb. Da gleder man seg, og det er lettere å gjøre en god innsats, sa Eriksson.

Stolt avdelingsleder

Avdelingsleder ved Eurofoto, Rolf Kjetil Egge, er veldig stolt over utmerkelsen.

– Det er helt supert at vi har Norges morsomste kolleger, og vi er kjempeglade for dette. I Japan Photo er det viktig å trives og ha det gøy på jobb. Det er jobben som blir gjort hver dag i alle våre avdelinger som gjør at vi sikter mot å ha Norges morsomste arbeidsplass, sier han i en pressemelding.

– Vi er kjempestolte over utmerkelsen. Tull og tøys på jobben er viktig for arbeidsmiljøet; det blir en god tone og man gleder seg til å komme på jobb, sier Jordanger og Ravnestad.

De fikk ta med seg kollegene på Komipris-kåringen i Oslo, og reiste 16 stykker unntatt Ravnestad som ble hjemme med sin nyfødte sønn.

Jordanger byttet som nevnt arbeidssted i januar.

– Er det mindre sprell i Oslo enn i Breim?

– Det er nok det, men hadde Hege og jeg vært her samtidig ville det nok blitt mer sprell her også.

– Forskjellen på vest- og østlendinger har ikke noe å si?

– Nei, alle liker nok den samme humoren, smiler Jordanger.

Powered by Labrador CMS