VOKSER PÅ FOTO

Kamerasalget faller, men fotokjeden Japan Photo vokste med 6,7 prosent i fjor. I 2015 omsatte de for 390 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

– Det som alle trodde var fotobransjens død, er nå vårt levebrød. Vi spør oss selv hvert år: Krise, hvilken krise? Vi er ydmyke, men har god selvtillit, sier administrerende direktør Stephan Stein i Japan Photo til Finansavisen.

I 2015 omsatte kjeden for 390 millioner kroner i Norge, en oppgang på 6,7 prosent fra fjoråret og en vekst på 40 prosent siden 2008.

Stein sier til avisen at hovedårsaken til veksten er at Japan Photo, i motsetning til konkurrentene, har valgt å beholde et bredt utvalg.

Vi er ydmyke, men har god selvtillit

– Inntektene våre kommer fra kameraer, bildeprodukter, fysiske butikker og netthandel. Vi har konkurrenter som er gode på én av disse tingene, men ingen har kombinasjonen lenger, sier han til Finansavisen.

Fotobøker er det mest lønnsomme segmentet, hvor Japan Photo ifølge intervjuet med Finansavisen har en markedsandel på 60 prosent.

– Vi er dominerende i dette markedet. Vi selger langt over 100.000 bøker i året til nordmenn. Det er en enorm suksess, sier han.

I tillegg tjener kjeden gode penger på fremkallingsautomater tilpasset smarttelefoner.

– Det som alle trodde var fotobransjens død, er nå vårt levebrød. Vi ser at stadig flere kommer for å fremkalle mobilbildene sine i ekspresskioskene våre, sier Stein til Finansavisen.

Powered by Labrador CMS