Eirik Sten Syrdalen (t .v.) og Preben Kobro i Grimstad-selskapet Evenstad Musikk-Distribusjon stilte på Larvik gitarfestival med Chapman Guitars. Foto: Stian Sønsteng

KLASSISK OG VÅGALT FRA CHAPMAN

– Chapman Guitars appellerer til dem som vil teste noe som på én måte er ganske klassisk, samtidig som utførelsen er litt mer vågal.

Publisert

Det sier Eirik Sten Syrdalen i Grimstad-selskapet Evenstad Musikk-Distribusjon, når vi møter ham på salgsmessen under Larvik gitarfestival.

– De er laget av Youtube-fenomenet Rob Chapman, som i 2009 ønsket å lage sine egne gitarer – slik han selv ville ha dem. I begynnelsen kjørte han avstemminger om hvordan gitarene skulle være, og en av de første modellene het ML1 – der ML står for Monkeylord som er ett av navnene Chapman bruker på seg selv, sier Syrdalen.

– Hva er prisnivået?

– Pro-serien er fullt spekket, med bedre mikrofoner (pickup) og tverrbånd i rustfritt stål, og koster fra 9.000 til 14.000 kroner. Disse er laget i Sør-Korea. Det finnes også en rimeligere serie, produsert i Indonesia, som koster mellom 4.000 og 6.000 kroner.

Ny bevegelse

– Hvor i gitarlandskapet plasserer du Chapman Guitars?

– De er litt vågale med tanke på fargevalg og utseende, og appellerer kanskje til den litt mer moderne gitarspilleren. De bygger på profilen Rob Chapman har på Youtube, og var ett av de første store merkene som bygger på en kjent gitarist og får gitarene produsert ved en av de større fabrikkene. Du kan si de er en del av en ny bevegelse, sier Syrdalen.

De holder en høy kvalitet, langt over andre gitarer i samme prisklasse

– Hvem kjøper disse gitarene?

– Absolutt alle. Vi har mange yngre kunder, men hvis du ser på hvem som kommer hit til oss på Larvik gitarfestival er alle generasjoner representert. De som kjøper en Chapman-gitar er absolutt gitarinteresserte, som gjerne vil teste noe som på én måte er ganske klassisk siden du kjenner igjen de fleste formene, samtidig som utførelsen er litt mer vågal, sier Syrdalen.

Chapman Guitars ML3 Traditional Honey. Pris: 4.500,-.

Han sier Chapman Guitars er et av Evenstads større gitarmerker.

– Vi er veldig fornøyd med denne pakken.

– Hvordan er kvaliteten; er det mye feil på dem?

– Vi får gitarene direkte fra fabrikken, uten noe distributørledd, og selger dem direkte til sluttkunden. Vi har selvfølgelig fått gitarer med feil, men det har i det senere blitt lite av dette. De er enkle å sette opp, og de holder en høy kvalitet, langt over andre gitarer i samme prisklasse, sier Syrdalen.

Les alt om Larvik gitarfestival i digitalutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2018.
Powered by Labrador CMS