FØRSTE LAVPRISAKTØR MED 4G

Telenor og Netcom har allerede åpnet for høyhastighetssurfing på mobilen. Nå kommer Chess etter.

Publisert Sist oppdatert

Med det blir selskapet den første av lavprisoperatørene på det norske markedet som åpner for 4G, om man ser bort fra Telenor-eide Djuice.

 – Dette er en merkedag, og flere kunder vil umiddelbart se at surfingen foregår i rekordtempo. Faktisk gir 4G på mobilen hele ti ganger høyere hastighet sammenlignet med 3G, sier Chess-sjef Arve Andreassen i en pressemelding.

Nyheten kommer samtidig som at Chess åpner opp for HD voice på mobilen. Også her har Telenor og Netcom allerede åpnet opp for den nye teknologien, som betyr at du får betraktelig bedre kvalitet på mobilsamtalene dine, om du har en telefon som støtter dette, og er i et område med 3G-dekning.

Hvorfor ha en flunka ny telefon når du ikke får benyttet mulighetene i den?

Tror på nye brukeropplevelser

– Hvorfor ha en flunka ny telefon når du ikke får benyttet mulighetene i den? sier Andreassen, som ikke ligger skjul på at han er stolt over at Chess er det første lavprisselskapet til å tilby 4G.

– Nedlasting via 4G blir ren og skjær opplevelse for mobilbrukerne. Vi forplikter oss til å fortsette med å levere lave priser og enda høyere hastigheter til det norske folk. Vi regner med at det ennå tar en stund før andre lavprisoperatører er klare til å gi sine kunder like suveren datahastighet, sier han. Dette er et tidsskille, det blir før og etter 4G. Det er mange som har ventet på dette supernettet, sier Andreassen.

Jobber med dekningen

Han sier Chess i dag dekker 44 prosent av befolkningen med sitt 4G-nett, og innen slutten av juni vil hele nettet være oppgradert.

Selskapet har åpnet for 4G-surfing på mobilen i deler av Oslo og Bergen. Trondheim er på vei og deretter følger resten av 4G-nettet. Innen 1. juli får alle Chess’ kunder med 4G-støttet smarttelefon ha tilgang på de høye surfehastighetene.

Disse telefonene har støtte for 4G:

HTC One

Huawei Ascend P2

LG Optimus G

Nokia Lumia 920

Nokia Lumia 820

Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4 Mini

Samsung Galaxy S4 Mega

Samsung Galaxy SIII LTE

Samsung Note II LTE

Sony Xperia Z

Sony Xperia V

Sony Xperia ZR

ZTE Grand ERA LTE

Får 4G-støtte senere

Iphone 5 krever en oppdatering fra Apple, og i løpet av juni sender selskapet ut en pushmelding med denne oppdateringen. Iphone 5 støtter da 4G på frekvensen 1800 MHz, men ikke de andre frekvensene som norske operatører bruker.

Hva er 4G?

4G (på teknospråket kalt LTE), til forskjell fra 3G og GSM, er et rent datanett. Det gir et kraftig og raskt mobilt bredbånd, 4G er ti ganger raskere enn dagens «turbo-3G».

Du kan foreløpig ikke ringe eller sende tekstmeldinger i 4G-nettet, så fremt du ikke benytter deg av internettelefonitjenester som Skype. 4G-nettet egner seg godt for datakrevende øvelser som å se live TV-sendinger, strømmingstjenester, film, online spill eller bruk av skytjenester.

Skal en smarttelefon eller nettbrett fungere i norske nett, hjelper det ikke å ha støtte for 4G dersom den ikke fungerer med de rette frekvensbåndene. Dette gjelder spesielt for enheter som selges i USA, der amerikanske operatører sender 4G-signal over 2100 MHz båndet.

Powered by Labrador CMS