Linksys Smart Wi-Fi-routere

Pressemelding fra Cisco 10. april 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Cisco lanserer nye Linksys Smart Wi-Fi-routere med app-muligheter til nye opplevelser i hjemmet

Cisco Connect Cloud software forenkler neste generasjon hjemmenettverk.

Cisco lanserte i dag en ny linje av Linksys Smart Wi-Fi-routere med app-muligheter som gir forbrukerne muligheten til å få mer ut av hjemmenettverket i dag og i fremtiden. De tre nye Linksys Smart Wi-Fi-routerne tilbyr fremragende trådløs ytelse og maksimal kapasitet. De støtter også Cisco Connect Cloud – den neste generasjon av Cisco Connect-software, som gir enkel adgang til å styre hjemmenettverket når og hvor som helst fra. Cisco kunngjorde samtidig at man samarbeider med ledende produsenter av utstyr til hjemmet for å forenkle sine nettverksprodukter såsom tv, underholdningsenheter og husholdningsapparater. Det sikrer nye muligheter for forbrukerne i fremtiden.

– Utbredelsen av trådløse enheter og eksplosjonen av videostreaming har endret betydningen av hjemmenettverket. Nåtidens online-forbruker har høye forventninger til pålitelighet, enkelhet, software og apps, som utvikler seg sammen med brukeren. Våre nye Linksys Smart Wi-Fi-routere er enestående produkter, som gir hjemmenettverket intelligensen som sikrer forbrukerne en plattform til å enkelt styre og optimalisere enheter, bl.a. via app-er," sier Jesper Dauw, Nordic Manager i Cisco Home Networking.

De nye Linksys Smart Wi-Fi-routerne (EA serien: EA4500, EA3500 og EA2700) har den nyeste Wi-Fi-teknologien. De gjør det lett å håndtere alt fra streaming av HD-video og multiplayer-spill til å laste ned store filer til å tillkoble lagringsenheter eller printere. Kort sagt sammenbindes hele hjemmet. Disse avanserte trådløse funksjonene er viktige i lys av at i følge Cisco Visual Network Index globalt vil det være 15 milliarder nettverksenheter i 2015 – en økning fra 7 milliarder i 2010. Hjemmenettverk skal dermed understøtte et økende antall enheter og samtidig tilføye og administrere disse enheter på sikkert vis.

Å kunne sikre en helt ny kategori av app-opplevelser i hjemmet stiller store krav til intelligent software på hjemmenettverket. Den nye Linksys EA-serien understøtter nå app-er og gir dermed forbrukerne helt nye måter å bruke hjemmets apparater på, nyte underholdning og samtidig sette fokus på sikkerheten.

Cisco Connect Cloud gir nye muligheter på hjemmenettverket

Cisco Connect softwaren guider forbrukerne gennem et enkelt oppsett og styring av deres Linksys E-serie og X-Serie routere. Cisco Connect Express er selskapets første mobil-app, som gjør mulig å administrere hjemmenettverket fra smartphones og tablets på hjemmenettverket. Den nyeste generasjonen Cisco Connect-software, kalt Cisco Connect Cloud, forbedrer brukernes opplevelse ved å gi dem adgang til flere hjemmenettverk når som helst, hvor som helst – fra smartphones såvel som tablets eller via nettleser. Brukere kan videre også gi gjester adgang til internett, stille inn barnesikring eller tilføye enheter til nettverket fra en hvilken som helst nettleser via Cisco Connect Clouds passordsbeskyttede grensesnitt. Denne trenden forventes å øke vesentlig.

Partnere ser mulighetene på hjemmenettverk

Cisco arbeider i øyeblikket med Whirlpool og mer enn tyve andre av bransjens ledende virksomheter, app-utviklere og tjenestetilbydere. De ser alle hjemmenettverket som en ny mulighet til å levere innovative løsninger til forbrukerne.

– Vi samarbeider med Cisco for å skape forbrukerløsninger i smart grids og nettverkshjem. Neste generasjon av Cisco Smart Wi-Fi-routere gir sammen med våre smarte enheter forbrukerne mulighet til å enkelt styre sine enheter både utefra og hjemme, siger Warwick Stirling, Global direktør for Energi og bærekraft hos Whirlpool.

– Vi har stor etterspørsel blant partnere i alle segmenter, som deler vår visjon om et enkelt og oppkoblet hjem. Cisco er kjent over  hele verden for å arbeide med partnere for å levere gode opplevelser til våre felles kunder. De nye Linksys-produktene utvider mulighetene i hjemmet,  siger Jesper Dauw.

Linksys EA-serien forventes i handelen i butikker, netthandler samt på Linksys’ hjemmeside i mai.

Den nye Cisco Connect Cloud software ventes å være gratis tilgjengelig over hele verden i juni. Nye programmer og partnerløsninger, som udnytter Cisco hjemmenettverksplattformen, forventes også til juni.

Powered by Labrador CMS