CISCO STORE PÅ RUTERE

Cisco arbeider mest mot den profesjonelle dataverdenen, men er en av verdens største leverandører av rutere - også for forbrukermarkedet.

Publisert Sist oppdatert

For Cisco Systems er det en selvfølge å delta på Mobile World Congress i Barcelona. I og med at data er fellesnevner på alt som foregår i den mobile verdenen blir dette en viktig messe for denne produsenten.

– Vi arbeider jo lite direkte mot forbrukermarkedet, men er mest kjent som en av de største produsentene av rutere, også til vanlige forbrukere. I tillegg vil mange etter hvert kjenne oss som utvikler av applikasjoner til ulike typer data- og mobilprodukter, sier Frank Tuhus, kundeløsningsutvikler i Cisco Systems Norway AS.

Klientløsninger

Vi ser at det blir mer og mer viktig å flytte deler av datatrafikken fra mobilnettene over til wifi

Utviklingen av rutere går i retning av stadig større kapasitet, mer funksjonalitet når det gjelder sikkerhet og brannmurer. I tillegg arbeider produsentene selvfølgelig med å lage produkter til lavere priser basert på at prisene på komponenter stadig går noe ned. Dessuten øker kapasiteten til de enkelte komponentene stadig.

– Her viser vi et stort utvalg rutere i tillegg til alt vi gjør i retning databransjen som er mer i den profesjonelle verdenen. Her snakker vi både om utstyr for regional og internasjonal virksomhet, altså store og kostbare sentraler, forteller Tuhus.

På MWC viste Cisco blant annet klientløsninger for brukere som for eksempel arbeider mot abonnementsløsninger. Dataprogrammene gir brukerne god oversikt over alle kontaktdata og status for de personer eller grupper som brukerne arbeider med. Informasjon om kontaktpersoner inkluderer også muligheter for kommunikasjon via sosiale medier. Grupper av personer kan settes sammen i møtemodus. Kommunikasjon med kunder kan vises både på PC, brett og mobil. Det betyr at man ikke er avhengig av hvilke type dataprodukt man kommuniserer med. Systemet kalles Cisco Jabber.

Applikasjoner

Cisco arbeider med et system de kaller Unified Applications. Dette er applikasjoner som går på alle typer dataprodukter, PC, brett og mobil.

– Utover dette viser vi her mye utstyr som går på utviklingen av trådløse nettverk. Vi ser at det blir mer og mer viktig å flytte deler av datatrafikken fra mobilnettene, både GSM og 3G, over til wifi. Trådløse nettverk har større kapasitet enn mobilnettverkene, og det er billigere for tjenestetilbyderne å bygge dette ut. Dessuten blir det billigere for forbrukerne å gå på wifi, sier Tuhus.

Powered by Labrador CMS