Prosjektleder Jarl Esten Husa i Coromatic AS (t. v.) og IT-direktør Frode Næss Larsen i Power. Foto: Coromatic

NYTT DATAHJERTE HOS POWER

– Gjennom denne avtalen får vi en trygg og robust løsning som gir oss god nattesøvn og forutsigbare kostnader, sier Frode Næss Larsen i Power.

Publisert

Han er IT-direktør i kjeden, som nylig har fått installert nytt datarom ved hovedkontoret i Lørenskog. Ifølge en pressemelding fra Coromatic AS, som har levert datarommet, var dette en viktig og omfattende prosess.

– Det nye datarommet er i dag selve hjertet av Powers virksomhet, og er uunnværlig for samtlige butikksystemer, nettbutikker og all intern IT – kort sagt alle kritiske prosesser – i hele konsernet. Konsernet så derfor et behov for å engasjere en erfaren samarbeidspartner med ekspertise innen både datasenter og prosjektledelse, heter det fra Coromatic.

Selskapet karakteriserer seg selv som Nordens fremste leverandør av virksomhetskritisk infrastruktur, med over 100 komplette datasentre levert, samt tusenvis av avbruddsfri strømforsyning (UPS) og aggregatløsninger, over hele Norge.

Kort sagt, alle kritiske prosesser i virksomheten

Drift 24/7

Magnus Askautrud er Coromatics salgssjef for datasenter. Foto: Coromatic.

– Vi har investert i en redundant datasenterløsning med to operative datasenter i drift 24/7. Dette gir forutsigbar drift over tid, uttaler IT-direktør Næss Larsen i pressemeldingen.

Datarommet er levert «som en tjeneste», hvilket skal innebære at Coromatic skal sikre uavbrutt drift av anlegget hele døgnet, året rundt.

– Denne tjenesten blir stadig mer etterspurt. Gjennom avtalen tar vi helhetsansvar for våre kunders virksomhetskritiske anlegg som datasenter, til et fast avtalt beløp, og sørger for at disse fungerer uten avbrudd. Dette gir trygghet og forutsigbarhet, sier Coromatics salgssjef for datasenter, Magnus Askautrud, i, pressemeldingen.

Leverandøren mener Power har fått et plasseffektivt datarom som innfrir det nødvendige oppetidskravet, og støtter kjedens over 200 butikker, nettbutikker i fire land og alle IT-systemer.

Alle kritiske prosesser

– Kort sagt, alle kritiske prosesser i virksomheten, heter det i pressemeldingen.

På sine nettsider karakteriserer Coromatic leveransen som en ny referanse, som inkluderer datarom som tjeneste, teknisk design, kjølemaskiner, brannslukking, UPS (Uninterruptible power supply), rack, datagulv og teknisk alarm. UPS er av typen Socomec Masterys GP 2.0, som skal ha en høy energiutnyttelse og dermed gi god driftsøkonomi for elektronikkjeden.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 3/2019, som ble distribuert 13. juni. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

– Vi er veldig fornøyde med hva Coromatic har fått til, uttaler Powers IT-direktør Frode Næss Larsen i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS