D-Link 802.11ac-rutere

Pressemelding fra D-Link 17. juni 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

D-Link lanserer verdens bredeste produktlinje med raske, trådløse 802.11ac-rutere

Ytelse og funksjoner for ethvert hjem og budsjett

I dag introduserer D-Link verdens mest omfattende serien av rutere med neste generasjons trådløse standard, 802.11ac. D-Link lanserer fire nye modeller i ulike prisklasser – fra en enklere modell til en toppmodell med superrask ytelse, AC SmartBeam og USB 3.0.

D-Links nye produktlinje er utviklet for å ta opp kampen mot dagens mest vanlige trådløse tilkoblingsproblemer, enten det gjelder dårlig trådløs dekning eller ytelse, eller at oppkoblingen ikke er stabil nok til å vise eksempelvis høyoppløste filmer eller nettspill. I den nye serien finnes det et alternativ i alle prisklasser.

De nye trådløse 11ac-ruterne, som er opptil fire ganger så raske som dagens trådløse standard 11n, inneholder opptil seks interne antenner og kommer i stilrene design. Med D-Links skytjeneste «mydlink» og mobilapper er det mulig å kontrollere nettverket og få tilgang til filer fra avstand via en PC, en iOS- eller en Android-enhet.

– Hele den trådløse verdenen går nå mot den nye 11ac-standarden. Enten det er markedets siste smarttelefoner, nettbrett eller smart-TV-er, er en fremtid med trådløs AC rett rundt hjørnet. D-Link tar nå steget inn i fremtiden ved å lansere den mest omfattende trådløse AC-serien på markedet. Vi gjør det for at alle skal kunne oppgradere til neste generasjons trådløse standard, sier Marco Stenvall, produktsjef i D-Link AB.

Wireless AC1750 Dual-Band Gigabit Cloud Router (DIR-868L)

DIR-868L, som har det fulle navnet Wireless AC1750 Dual-Band Gigabit Cloud Router med AC SmartBeam, er D-Links toppmodell. Ruteren leverer en hastighet på totalt 1750 Mbit/s, 1300 Mbps på 5 GHz-båndet og 450 Mbps på 2,4 GHz-båndet, og er akkurat nå verdens raskeste trådløse ruter med app- og skyteknikk integrert. Ruteren er utviklet for personer som vil ha det absolutt raskeste på markedet og samtidig vil ha tilgang til alle de siste funksjonene. Fire gigabit ethernet-porter og USB 3.0-tilslutning gjør at brukeren kan streame videoer eller overføre filer smidig og kjapt fra en tilkoblet harddisk.

Wireless AC1200 Dual-Band Gigabit Cloud Router (DIR-860L og DIR-850L)

Premiumodellene Wireless AC1200 Dual-Band Gigabit Cloud Router med AC SmartBeam (DIR-860L) og Wireless AC1200 Dual-Band Gigabit Cloud Router (DIR-850L) leverer en hastighet på 867 Mbps på 5 GHz-båndet og 300 Mbps på 2,4 GHz-båndet, og er utstyrt med gigabit Ethernet. På samme måte som DIR-868L har også DIR-860L AC SmartBeam

TM-teknikk. Den er utviklet for å finne og følge trådløse enheter som er tilkoblet ruteren. Det gjør at det trådløse signalet får bedre rekkevidde i hjemmet, selv der signalet tidligere har hatt vanskeligheter med å komme frem.

Wireless AC750 Dual-Band Cloud Router (DIR-810L)

Den siste modellen i den nye serien, Wireless AC750 Dual-Band Cloud Router (DIR-810L), klarer AC750-hastighet (433 Mbps på 5 GHz og 300 Mbps på 2,4 GHz) og kommer til en veldig attraktiv pris for brukere som ønsker å oppgradere til den nye 11ac-standarden.

Medfølgende skyteknikk og apper

Foruten ruternes høye ytelse, er alle modellene utstyrt med D-Links mydlink-teknikk som gir brukeren enkel tilgang til sin ruter. Da kan man lett administrere og få oversikt over eget nettverk i realtid, selv om man ikke er hjemme. Gjennom den kostnadsfrie appen «mydlink Lite» kan brukeren se hvilke enheter som er koblet opp mot nettverket, samt hvilke nettsider som har blitt besøkt. Det går også an å blokkere uønskede oppkoblinger og få varsler via e-post. Ruteren kan installeres på et par sekunder via «QRS Mobile»-appen (Quick Router Setup) som også er en gratis-tjeneste som er tilgjengelig for iOS- og Android-produkter.

802.11ac-adapter

For brukere som ønsker å få fart på PC-er som bare støtter tidligere trådløse standarder, finnes det to USB-adaptere som kan pares sammen med de nye 11ac-ruterne. D-Link Wireless AC Dual-Band USB Adapter (DWA-182) eller Wireless AC Dual-Band USB Nano Adapter (DWA-171) gjør det enkelt å oppgradere PC-en for å få fullt utbytte av 802.11ac.

Pris og tilgjengelighet – AC-rutere:

Alle de fire ruterne er allerede tilgjengelig i butikk, og har følgende veiledende priser:

DIR-868L 1295 kroner

DIR-860L 995 kroner

DIR-850L 795 kroner

DIR-810L 649 kroner

Pris og tilgjengelighet – USB-adaptere:

Både DWA-182 og DWA-171 er allerede tilgjengelig i butikk, og har følgende veiledende priser:

DWA-182 595 kroner

DWA-171 295 kroner

Powered by Labrador CMS