D-Link DAP-1520

Pressemelding fra D-Link 15. april 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

D-Link forlenger eksisterende wifi-nettverk

Nye Wireless AC750 Dual-Band Range Extender (DAP-1520) fra D-Link forlenger det trådløse nettverket – for både 802.11ac og eldre standarder, og gjør det mulig å skape et trådløst nettverk med rekkevidde overalt i hjemmet.

D-Links nye Range Extender fjerner døde nettverkssoner, og sender trådløse signaler til de krinkene og krokene i hjemmet som er vanskelige å nå ut til, som for eksempel bak en betongvegg eller skorstein. Med DAP-1520 kan man streame video og spille internettspill uavhengig av hvor man befinner seg i hjemmet.

For å forlenge et nettverk kobler man produktet i et vanlig vegguttak og med et tastetrykk forlenger den det eksisterende trådløse nettverket. DAP-1520 kommer i et hvitt og diskret design og vil ikke synes der den sitter i en veggkontakt.

Ruteren utnytter dualband-teknologien og støtter både 5GHz- og 2.4GHz-båndet for å levere en trådløs hastighet opp til 750Mbps. Siden 5GHz-kompatible trådløse enheter kan kobles til det mindre belastede 5GHz-frekvensbåndet minskes potensielle forstyrrelser og den trådløse hastigheten øker.

Fungerer også med eldre trådløse nettverk

I tillegg til å forlenge et eksisterende trådløst nettverk med 802.11ac, kan DAP-1520 også forlenge nettverk med gamle trådløse standarder som 11n og 11g. På den måten kan DAP-1520 gi nytt liv til en eldre trådløs ruter.

- En ny trådløs ruter med 11ac gir opp til fire ganger høyere hastighet og forbedret rekkevidde, mens en kjeller kan for eksempel fortsatt være utenfor rekkevidde for et wifi-signal. Dette problemet løser DAP-1520. D-Links nye Range Extender støtter 802.11ac, og er til og med bakoverkompatibel for å kunne håndtere eldre trådløse enheter som ikke har støtte for 11ac-hastighet, sier Marco Stenvall, produktsjef for D-Link i Norden.

Installasjonen er gjort med et enkelt tastetrykk, med funksjonen WPS (Wi-Fi Protected Setup). Man kan også benytte den medfølgende installasjonsguiden. Brukeren kan også konfigurere og tilpasse deres forlengede nettverk igjennom et webbasert brukergrensesnitt, alternativt bruke D-Links gratis app QRS – Quick Router Setup – og dermed utføre alle installasjoner på sin mobiltelefon eller nettbrett uten å behøve å starte en PC.

Pris og tilgjenglighet

Wireless AC750 Dual-Band Range Extender (DAP-1520) er tilgjengelig for salg omgående og får en veiledende pris på 499 kroner.

Powered by Labrador CMS