D-Link DIR-506L

Pressemelding fra D-Link 8. oktober 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

D-Link lanserer lommeruter  

Batteridrevet cloudruter som gir deg tilgang til dine personlige filer mens du er på farten

D-Link utvider sin cloudruter-serie med lanseringen av lommeruteren DIR-506L, og tilpasser seg dermed kravene som stilles av dagens mobile generasjon. Det siste tilskuddet til ruterfamilien tilbyr brukeren en enkel måte å dele digitalt innhold og internettforbindelse på, mens du er på farten.

Den slanke og lette lommeruteren glir lett inn i jakkelommen eller en liten håndveske, og drives av et oppladbart batteri med opptil 4 timers batterilevetid. Ruteren skaper et lokalt nettverk og genererer en personlig sky for de mobile enhetene, slik at brukeren enkelt kan få tilgang på – og dele sitt personlige innhold. Brukeren trenger ikke lenger å være avhengig av vegguttak eller trådløse nettverk, men kan heller ha med seg den enkle og prisgunstige sikre tilkoblingen, DIR-506, rundt omkring på farten.

Muligheten for å få tilgang på og dele innhold er ytterligere forbedret kombinert med D-Link’s Shareport-teknologi. Brukeren kan laste ned gratisapplikasjonen SharePort™ Mobile til iPhone, iPad, eller Androide enheter og dermed få tilgang på innholdet sitt gjennom en USB-minnebrikke tilkoblet lommeruteren. Dette gjør ruteren til en perfekt reisekompanjong for brukere som ønsker å dele musikk og bilder med venner mens de er på farten, eller i jobbsammenheng for å dele dokumenter og presentasjoner med kollegaer på møter og seminarer.  Med SharePort™ Mobile kan man også trådløst ta back up av viktige filer og dokumenter på USB-minnebrikken uten å være avhengig av en PC. Denne funksjonen er ideell for brukere som ønsker å ha med seg mange filer på sin mobile enhet, men ikke har tid til å ta sikkerhetskopier på forhånd, eller simpelthen brukeren som ønsker en USB-port på sin mobile enhet. USB-porten kan i tillegg brukes til å lade batteriene på smarttelefoner og nettbrettet.

I likhet med D-Links mobile følgesvenn DIR-505, fungerer lommeruteren DIR-506L i ulike moduser. I repeatermodus utvides det eksisterende trådløse nettverket ytterligere, så du kan få internettforbindelse i alle rom i hjemmenettverket. I tilgangspunktmodus kan du opprette et privat trådløst nettverk umiddelbart. Ruteren kan dessuten brukes til å opprette et improvisert, privat trådløst nettverk uten internettilgang, slik at tilknyttede enheter kan kobles sikkert til hverandre. I ’ruter/AP-modus’ kan du dele bredbåndsforbindelsen trådløst ved bare å koble den til kabelen eller DSL-modemet og få internettilgang med høy hastighet. Denne funksjonen er nyttig for alle som ønsker en rask og enkel måte å opprette et trådløst nettverk på hjemme eller borte. De fleste hoteller og forretningssentre har en rask kablet nettverksinfrastruktur, men kan ha et tregt eller upålitelig trådløst nett som ikke egner seg for portable enheter som for eksempel nettbrett.

- Populariteten til nettbrett og smarttelefoner har endret måten vi jobber og kommuniserer på. Dette demonstrerer behovet for nettskyteknologi og fordelen med mobiliteten som teknologien fører med seg. Dette er grunnen til at vi ønsker å utvide vårt sortiment av produkter, for å tilby forbedret fleksibilitet og gjøre det enklere for våre kunder å kommunisere. Lommeruteren, det siste tilskuddet til vårt sortiment, gir brukeren muligheten til å sømløst få tilgang på, og dele innhold i sin personlige nettsky uansett hvor de måtte befinne seg, sier nordisk produktsjef Marco Stenvall.

Som et resultat av veksten innenfor mobiler og nettbrett, ser D-Link økende etterspørsel for sine mydlink™ Cloud Services-produkter. Senere i år vil D-Link lansere en ny versjon av sin mobile følgesvenn, DIR-505, integrert med mydlink™ Cloud Services. Denne oppgraderte unksjonaliteten vil også gjelde for brukere av lommeruteren DIR-506 gjennom en firmware-oppdatering.

Pris og tilgjengelighet:

DIR-506L er tilgjengelig fra midten av oktober, og får en veiledende pris på 595 kr.

Bruksområder

• Folk på farten, som jobber fra eksterne steder eller er ute og reiser

• Alle som ønsker å dele en enkelt internettforbindelse med flere enheter og brukere

• Brukere som ønsker å utvide og øke rekkevidden på sitt trådløse hjemmenettverk

• Alle som har nettbrett og smarttelefon

• Brukere som ønsker tilgang til, vil vise og dele innhold fra der de befinner seg

Produkthøydepunkter

 Del internettforbindelsen din trådløst: Utvider og omdanner enhver internettforbindelse til et trådløst tilgangspunkt.

• Din egen mobile skytjeneste: Del innholdet på USB-pinnen din med andre, trådløst og sikkert.

• Utvid rekkevidden på nettverket ditt: Forsterk et svakt trådløst signal over hele huset.

• Mobillader: Kan brukes til å lade iPhone® eller Android-smarttelefoner.

• Gjennomført portabilitet: Et oppladbart batteri med strøm til opptil fire timers bruk og mini-USB-strømalternativ gjør at du kan opprette et trådløst nettverk uansett hvor du befinner deg.

Tekniske spesifikasjoner:

• 4 timers batterilevetid

• Sharepoint Mobile-app for back up og deling av filer på USB-minnebrikke

• Kompatibel med 802.11n enheter

• WAN/LAN 10/100 Ethernet port

• USB 2.0-port for tilkobling og ladning av smarttelefoner og nettbrett (opp til 5v/0.8A (4W))

Powered by Labrador CMS