D-Link DIR-636L og DIR-826L

Pressemelding fra D-Link 7. august 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

D-Links nyeste cloudrutere effektiviserer fildelingen og nettverksadministrasjonen

Styr cloudruteren med din mobile enhet (iOS eller Android)

D-Link introduserer i dag de nyeste tilskuddene i deres serie av trådløse cloudrutere – hvor begge kan administreres og konfigureres via din iPhone®, iPad® eller Android™ enheter. DIR-636L og DIR-826L arbeider med hastigheter opp til henholdsvis 300 Mbps og 600 Mbps. Begge ruterne inkluderer mydlink™ Cloud Services, som gjør administrasjonen og konfigurasjonen desto enklere. I tillegg har ruterne integrert SharePort™, en mobil funksjonalitet for å dele filer og multimedia bibliotek via en tilknyttet USB-lagringsenhet.   

D-Links cloudrutere henvender seg til det voksende behovet for app-baserte løsninger og trådløse nettverk med høy hastighet.  

- Mange eiere installerer sine trådløse rutere, og ofrer de ikke en tanke igjen. Men den økende tillitten til de trådløse enhetene, krever en mer proaktiv tilnærming til nettverkssikkerhet og administrasjon, sier Marco Stenvall, produktsjef i D-Link Norden.  

- Det blir desto viktigere for folk å ha muligheten til å overvåke hvem som kobler seg til deres trådløse nettverk, og hva de bruker det til. D-Links cloudrutere tilbyr et praktisk og enkelt brukergrensesnitt, og på den måten effektiviserer tidligere krevende oppgaver som å sjekke hvilke nettsteder som blir besøkt, blokkere uønskede enheter, og konfigurere automatiske e-postvarsler når uønskede tilkoblinger blir forsøkt. Desto bedre er det at alle disse funksjonene kan styres via din mobile enhet, fortsetter Stenvall.    

Ta styringen med mydlink™ Cloud Services D-Links cloudrutere hjelper brukerne å overvåke og kontrollere deres nettverk hvor som helst og når som helst ved hjelp av den markedsledende plattformen mydlink™ Cloud Services, som er utelukkende tilpasset D-Links kunder.  

Ruterne kan nåes fra hvilken som helst nettleser via mydlink™ portalen eller via din mobile enhet med den gratis mydlink™-appen installert. Ved hjelp av din mobile enhet er det mulig å sjekke når familiemedlemmer kommer hjem og logger seg på internett – et verdifullt hjelpemiddel for foreldre. Foreldre kan også overvåke hvilke nettsteder som blir besøkt, og forhindre uønskede enheter fra å koble seg til deres hjemmenettverk. All ny aktivitet som oppstår på nettverket utløser et varsel som sender en automatisk beskjed til eieren på epost. Dersom det oppdages innbruddsforsøk, eller om viktige sikkerhetsoppdateringer er tilgjengelig vil brukeren få varslingsmeldinger på sin mobil.     

Del og støm filer med Shareport™

Mobile Ved å koble cloudruterne til en USB-lagringsenhet skapes en felles lagringsplass som gjør at du kan dele filer mellom datamaskiner og enheter koblet til hjemmenettverket. En USB-harddisk kan videre kobles til USB-porten til ruteren og du kan dermed strømme video og musikk fra ditt multimediebibliotek til din bærbare datamaskin. Det brukervennlige web-grensesnittet gir brukeren tilgang til å laste opp og spille av filer, samt å ta backup av bilder og videoer lagret på USB-stasjonen – alt med tilgang fra de mobile enhetene. Adgangen til de felles lagringsplassene kan tilpasses ved å opprette separate brukerkontoer som styrer tilgangen til USB-stasjonen, slik at musikk kan deles med dem du ønsker, samtidig som du kan beholde enkelte filer private. Innholdet lagret på USB-stasjonen kan også strømmes til mediespillere som Boxee Box by D-Link.    

Konfigurasjon via mobilen med Quick Router Setup (QRS)

Med QRS (Quick Router Setup) kan D-Links cloudrutere helt enkelt konfigureres via din iPhone eller iPad. Koble til ruteren, start appen på din mobile enhet, følg noen enkle instruksjoner, og du har nå trådløst internett i hele hjemmet ditt uten å engang ha rørt datamaskinen. Når nettverket først er installert kan nye enheter trygt legges til ved hjelp av en sikker WiFi-installasjon, WPS (Wi-Fi Protected Setup). WPA-kryptering med innebygd brannmur sikrer at data som sendes trådløst er sikker.    

Høyhastighets trådløs tilkobling

Både 300- og 600 gigabit ruterne etablerer et raskt og pålitelig trådløst nettverk som leverer internett til ulike enheter rundt i hjemmet. Wireless N-teknologien utvider dekningen, reduserer dødpunktene og bevarer kompatibelheten med de allerede etablerte standardene for trådløse nettverk. Ruternes kraftige forsterker øker signalstyrken, mens en integrert intelligent antenneteknologi overfører flere datasignaler samtidig ut til de ytterste hjørnene av hjemmet eller kontoret. DIR-826L leverer opptil dobbel båndbredde på det trådløse nettverket med både 5Ghz og 2.4Ghz båndtilknytning. På den måten unngår også ruteren å forstyrres av signaler fra andre enheter som mobiltelefoner eller mikrobølgeovner. Ruteren er derfor perfekt for strømming fra nettet, dataspill og videosamtaler.  

Begge cloudruterne, med innebygget gigabit ethernet-porter, har et attraktivt sylinderformet design som tar minimalt med plass og er ideelt å installere i stuehyllen eller på kontorpulten for maksimum rekkevidde og fleksibilitet. Begge ruterne har en intelligent Quality of Service (QoS) motor som kontinuerlig optimaliserer nettverkstrafikken og oppdaterer tidskritiske applikasjoner.    

Pris og tilgjengelighet:

Begge ruterne er tilgjengelig fra august, og får følgende veiledende priser:

• DIR-636L: 699,-

• DIR-826L: 899,-    

Powered by Labrador CMS