D-Link Dualband HD Media Router

Pressemelding fra D-Link 17. april 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

D-Link lanserer monsterruter for mediaentusiaster  

I dag lanserer D-Link en av verdens raskeste trådløse rutere – Dualband HD Media Router (DIR-857), som ble tildelt prisen ”Best of Show” på den store elektronikkmessen CES i Las Vegas i januar. Ruteren kan gi deg en hastighet på opptil 900 Mbit/s, og med teknologi som dobbeltbånd, USB 3.0 og IPv6-kompatibilitet passer ruteren perfekt for deg som vil være fremtidssikret og ønsker å streame video så raskt som mulig.

D-Link lanserer nå medieruteren DIR-857, som gjør at du lynraskt kan dele mediefilene dine med andre brukere på hjemmenettverket. Ruteren kan bruke to trådløse frekvenser med en hastighet på opptil 450 Mbit/s samtidig, noe som betyr at den kan gi en total trådløs hastighet på opptil 900 Mbit/s.

 Med en WAN-til-LAN-hastighet på 5 Gbit/s kan ruteren fra D-Links nye Amplifi-serie sende data raskere enn noen andre bredbåndsrutere på markedet. Det gjør at den passer perfekt til å håndtere flere båndbreddekrevende applikasjoner samtidig, som for eksempel videosamtaler, onlinespill og Internett-TV. Sammen med ruterens store streamingkapasitet via den innebygde SD-kortleseren og USB 3.0-porten blir den derfor den perfekte løsning for deg som ønsker å kunne koble deg til nettet og dele ditt digitale materiale med andre over hjemmenettverket i rekordfart.  

- Vi regner med at det kommer til å være installert 290 millioner trådløse hjemmenettverk over hele verden i 2015, og to tredjedeler av disse forventes å være multimedianettverk. Eldre rutere klarer ikke å håndtere hurtigheten og ytelsen som dagens applikasjoner krever, mens vår nye Amplifi-ruter er laget for å møte behovene til dagens og morgendagens forbrukere, som får stadig flere trådløse produkter hjemme. Ruteren er i tillegg IPv6-kompatibel, så brukerne kommer ikke til å trenge å oppgradere når Internett-leverandøren deres går over til den nyeste IP-standarden, sier Marco Stenvall, som er produktsjef i D-Link.

Ruterens innebygde dobbeltbåndsteknologi setter opp to trådløse nettverk – én frekvens for lite krevende aktiviteter som vanlig nettsurfing, og én frekvens for nedlasting og streaming av medieinnhold på 5 GHz-båndet. Sistnevnte passer perfekt når du ønsker å laste ned og streame høyoppløste mediefiler direkte til en bærbar PC, spillkonsoll eller mediespiller.  

DIR-857 leveres også med SharePort-teknologi og SharePort-mobilapper, noe som gjør at det blir enda enklere å dele mediefiler, lagringsenheter og skrivere, og gjør det mulig å få tilgang til medieinnhold ved hjelp av iPhone- og iPad-apper.  

De beste produktene samles i produktgruppen Amplifi Samtidig som D-Link lanserer sin raskeste ruter noensinne presenterer virksomheten sin nye Amplifi-serie, som inneholder hjemmenettverksløsninger med høy ytelse og stor rekkevidde som er utviklet for å kunne hanskes med utfordringene i dagens digitale hjem. De nye medierutene og PowerLine-adapterene gir deg en optimal nettverksløsning, ettersom de kombinerer den nyeste teknologien med et elegant og moderne design.  

I tillegg til DIR-857 består Amplifi-serien så langt av følgende produkter:

• DIR-645 (Wireless N-ruter med antenneteknologien SmartBeam)

• DIR-657 (Wireless N-HD-medieruter)

• DHP-1565 (Wireless N PowerLine Gigabit-ruter)

• DHP-500AV/501AV (PowerLine HomePlug AV-nettverksadaptersett)

• DHP-P500AV/P501AV (PowerLine HomePlug AC passthrough-adapter og -sett)

Funksjoner og egenskaper Dualband HD Media Router (DIR-857):

• Trådløs ytelse på 900 Mbit/s (2,4/5 GHz) for simultan HD-mediestreaming og filnedlasting

• Gigabit Ethernet-port med en WAN-til-LAN-hastighet på 2 Gbit/s

• 802.11n, som er bakoverkompatibel med trådløse nettverk av eldre standarder

• Innebygd DLNA-medieserver som gjør det mulig å streame mediefiler til spillkonsoller eller mediespillere

• Intelligent QoS-teknologi for optimal Internett-ytelse

• SharePort Plus-teknologi for å enkelt kunne dele tilgang til lagringsenheter og skrivere

• Gratis SharePort-app (for iPhone og iPad) som gir tilgang til filer når du er på farten

• SD-kortplass for å kunne dele filer over nettverket

• Wi-Fi Protected Setup (WPS) for kryptering av datatrafikken med ett tastetrykk

• Strømbesparende D-Link Green-teknologi

• Kompatibilitet med IPv6  

Pris og tilgjengelighet:

Dualband HD Media Router (DIR-857) får en veiledende utsalgspris på 1895 kroner, og blir tilgjengelig i butikk i slutten av april.

Powered by Labrador CMS