D-Links DGS-3420

Pressemelding fra D-Link 15. februar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

D-Link lanserer gigabitsvitsjer for virksomheter i rask vekst

D-Links nye gigabitsvitsj DGS-3420 gir små og mellomstore bedrifter enkel skalerbarhet og høy sikkerhet.

Den nye svitsjserien fra D-Link består av overvåkningsbare L2-gigabitsvitsjer som er spesielt utviklet for mellomstore bedrifter som er i en vekstfase og dermed trenger en skalerbar svitsj som kan vokse i takt med bedriften. Med den nye svitsjserien kan man stable opptil tolv enheter i én fysisk stabel og kontrollere enhetene som om de hadde vært én enkelt svitsj. Dette øker nettverkstilgjengeligheten og reduserer antall driftsstanser.

- I dagens uforutsigbare økonomiske klima må man kunne være fleksibel. Med DGS-3420 skaper man et redundant og skalerbart nettverk som gjør organisasjonen klar for det neste skrittet i dens vekst, samtidig som skalerbarheten gjør det mulig å håndtere den høye belastningen en nettverksutbygning kan innebære uten å forårsake forstyrrelser, sier Magnus Cederäng, som er produktsjef i D-Link Nordic.

Alle modellene er utstyrt med innebygget 10-gigabits SFP+-sender/mottaker-modul og avanserte programvareløsninger. De mange konfigureringsalternativene, som for eksempel 24 eller 48 porter, med eller uten Power over Ethernet eller 24-porters SFP-svitsj, gjør det enkelt å integrere DGS-3420 i et bedriftsnettverk.

DGS-3420 kan også utstyres med redundant strømforsyning. Dette gir bedre sikkerhet og passer dermed perfekt for virksomheter som krever en høy grad av nettfunksjonalitet.

Svitsjseriens omfattende støtte for IPv6 sørger for en enkel overgang til den nye nettverksstandarden. Sammen med 10-Gigabit-tilkoblingen garanterer det både kostnadseffektivitet og lang levetid.

For å spare strøm kan man ved hjelp av den avanserte funksjonen ”Time Based PoE” automatisk slå av strømmen på PoE-portene når de ikke er i bruk, noe som gir en kostnadseffektiv og konkurransedyktig løsning. Ved hjelp av DPS-700 kan man også få ekstern strømforsyning på opptil 30 watt for alle 24 porter på DGS-3420-24P eller 15,4 watt for alle 48 porter på DGS-3420-52P.

DSG-3420-serien er basert på D-Link Green, som er en innovativ og strømbesparende teknologi som ikke går på bekostning av verken ytelse eller funksjonalitet. D-Link Green sparer strøm ved hjelp av blant annet sin smarte vifteutforming og ved å beregne kabellengder og redusere varmeutvikling.

Viktigste egenskaper og funksjoner

Høy fleksibilitet:

• 24 eller 48 porter med eller uten PoE-støtte, i tillegg til et alternativ for 24-porters fiber-SFP-tilkobling

• Støtte for virtuell stabling (opptil 32 enheter)

• Fire integrerte SFP+-porter for 10 gigabit-tilkobling

Redundant Ring Stacking:

• Hot-swap-funktion som minimerer nedetid i tilfelle en enhet må erstattes

• Opptil tolv enheter eller 576 gigabitporter per stabel

• Direktetilkoblede kabler som muliggjør høy båndbredde og porttetthet

Komplette sikkerhetsfunksjoner:

• L2/L3/L4 Multi-Layer Access Control og 802.1x-brukerautentisering med TACACS+- og RADIUS-servere

• Støtte for Microsoft NAP

• Plass for SD-kort, slik at man kan sikkerhetskopiere konfigurasjonen eller samle logger som senere kan flyttes til andre systemer for analyse

• Ekstern alarm som kan kobles til for eksempel dørhåndtak eller røykvarslere

Ytelse og tilgjengelighet:

• Omfattende VLAN-støtte, inkludert GVRP og 802.1Q VLAN

• D-Links Safeguard Engine

• Omfattende OAM-støtte, inkludert ERPS (Ethernet Ring Protection Switching), DULD (D-link Unidirectional Link Detection), CFM (802.1ag Connectivity Fault Management) og ITU-T Y.1731

• IPv6-støtte