SMARTE HJEM BEHØVER IKKE VÆRE DYRT

– Mydlink Home er et nytt smarthjem-konsept fra D-Link som skal gjøre det enkelt og rimelig å automatisere hjemmet.

Publisert Sist oppdatert

Det sier produktsjef Marco Stenvall i D-Link Nord-Europa. Det Taiwan-baserte selskapet lanserer en serie produkter som fungerer med Ios- og Android-enheter.

– Dette er wifi-produkter som enkelt kan koples til hjemmenettverket. Installasjon og programmering skjer fra applikasjonen, sier Stenvall til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Hvordan passer disse produktene i D-Links portefølje?

Vi gir med dette detaljhandlerne anledning til å satse på smarthjem-produkter, og sluttbrukerne et rimeligere alternativ

– Svært godt. Det digitale hjemmet er i ferd med å bli det smarte hjemmet, og D-Link er kjent for å levere produkter som gir trådløs tilgang til internett. Vi har et sterkt fotfeste i Norden, og hadde for eksempel en fantastisk suksess med mediespilleren Boxee Box, sier Stenvall.

I første omgang er det wifi-produkter D-Link lanserer. I 2015 kommer det flere produkter, de mest avanserte vil behøve en gateway.

– De første produktene er veldig enkle, og man behøver ikke noe annet utstyr for å ta dem i bruk, sier Stenvall.

Ny salgssjef

D-Link er inne både i forbruker- og forretningsmarkedet. Christoffer Bjurén er ansatt som ny salgssjef i Norge.

– Vi har en svært god posisjon, både i forbruker- og forretningsmarkedet. De nye konseptene vi nå lanserer gir våre samarbeidspartnere nye forretningsmuligheter, mener Bjurén.

– Hvem er det dere konkurrerer med med de nye produktene?

– Det er svært mange ulike aktører som selger produkter for det smarte hjem, det kan også være alarmselskap, og disse ligger gjerne høyt oppe prismessig. Vi gir med dette detaljhandlerne anledning til å satse på smarthjem-produkter, og sluttbrukerne et rimeligere alternativ. Dette er enkle produkter man installerer selv, uten abonnementskostnader, sier Stenvall.

Kan brukes i kombinasjon

Alle produktene skal fungere med hverandre, og kan styres fra en smarttelefon eller nettbrett med Mydlink Home-appen, hjemmefra eller når du er borte.

– Grensesnittet er enkelt, og du kan selv gi navn til enhetene og gruppere disse slik at du har full kontroll, sier Stenvall.

Produktserien består i første omgang av en bevegelsessensor, en videomonitor, en smartplugg og en enhet for avspilling av trådløs musikk. Man kan slå av og på lyset ved hjelp av smartpluggen (DSP-W215). Denne kan også kan kobles opp med en bevegelsessensor (DCH-S150), for å varsle uanmeldt bevegelse i hjemmet. I appen kan du gjøre forhåndsinnstillinger, for eksempel skru av lyset automatisk når du forlater huset, eller deaktivere bevegelsessensoren om natta dersom husdyr beveger seg innendørs. For å forbedre sikkerheten i hjemmet kan kameraene koples sammen med bevegelsessensoren, og du kan trådløst spille musikk fra smarttelefonen eller nettbrettet direkte til lydanlegget med enheten Music Everywhere.

Powered by Labrador CMS