DANSK I TOPPSJIKTET

– Dette er virkelig eksklusive og håndlagde produkter som lyder eksepsjonelt.

Det sier Michael Børresen, som sammen med Lars Krisensen grunnla Raidho Acoustics for ti år siden. For to år siden ble selskapet kjøpt opp av Dantax Radio AS, og de flyttet inn i deres lokaler i Pandrup i Danmark. Nå foregår produksjonen av Raidho her. Av Dantax’ rundt 15 ansatte er fire-fem involvert i Raidho.

– Med Dantax som eier har vi hatt muligheten til å utvikle markedet, også på eksportsiden. Teknologien er vår styrke. Vi lager selv høyttalerenhetene, kvalitet og ytelse er svært høy, sier Børresen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Vi møter ham på hotellet Venetian, der Raidho Acoustics er representert i en av suitene der HiFi-produsentene stiller ut.

– Prisen er også høy?

– Ja. Vi ligger i det absolutte toppsjiktet, og konkurrerer med det beste fra selskap som Bowers & Wilkins og Wilson Audio.

– Utnytter de nye eierne deres ekspertise i sine andre varemerker?

– Det er klart at kunnskapen vi har rundt lyd vil sive ned i de rimeligere produktene fra Dantax og Scansonic. Jeg har som ingeniør utviklet produktene for Raidho, dette gjelder også keramiske membraner, diskantelement og så videre, sier Børresen.

Raidho har en serie høyttalere som består av fem-seks modeller.

– Vi selger noen enheter hver eneste måned. Siden prisen er høy genererer vi en god omsetning til tross for at volumet er lavt.

Powered by Labrador CMS