ID FOR SYNIGO

Proffleverandøren av bilde- og printløsninger feirer fem år, og lanserer samtidig helt nye løsninger for ID-bilder.

Publisert Sist oppdatert

Kjell Storvik, markedssjef i Synigo, sier selskapet er stolt over å feire fem år.

– Det er ikke mange firmaer som har etablert seg og overlevd i fotobransjen de siste fem årene, og vi har en solid egenkapital, sier han til fagbladet Elektronikkbransjen.

Nye salgskanaler

Vi tok en strategisk beslutning ved etablering av selskapet for fem år siden, virksomheten skulle ha et miljøperspektiv

Synigos hovedvirksomhet er bildeproduksjon med nye løsninger og teknologi, og selskapet leverer også servicetjenester og forbruksmateriell til dette.

– Vi er størst på området med bruk av kjemifrie løsninger på våre maskiner. Vi tok en strategisk beslutning ved etablering av selskapet for fem år siden, virksomheten skulle ha et miljøperspektiv, sier markedssjefen.

Nå vil Synigo inn på markedet for ID-foto, og kommer med flere ulike løsninger, både til avansert bruk for sikkerhetsbransjen, selvbetjent og en enkel kameraløsning med ID-skriver.

– Vi jobber nå med å få opp salgskanaler for de to nye produktene, sier Storvik.

SelfiID er en 100 prosent selvbetjent løsning som Synigo har utviklet i et prosjekt sammen med Aker Solution på Fornebu, og teknologien er allerede i bruk der. Målgruppen er bedrifter som trenger bilde-ID til renholdskort, byggekort og andre typer adgangsidentifikasjon.

Kjappe ID-bilder

Synigo kommer også med en trådløs løsning kalt FastID, et passbildesystem som gir biometriske pass- og ID-bilder til alle land. Løsningen består av et kamera med innebygget programvare og en trådløs skriver.

Samsung-kameraet er modifisert for fotografering av ID, og har biometrisk fastID programvare som automatisk justerer passbilde med bruk av biometri for godkjenning til ethvert land.

– Å ta offisielle passbilder med fastID er en enkel 3-trinns prosess. Slå på kameraet, fastID programvaren starter umiddelbart. Ta et bilde. FastID vil automatisk konvertere til et passfoto du kontrollerer på kameraets 4,8 tommers skjerm. Trykk Print, og på ett minutt vil du ha et sett av offisielle passbilder, sier Storvik.

Dersom brukeren trenger passbilde for et annet land enn Norge, velger man bare land fra en liste i menyen.

– fastID har mange funksjoner for å la butikken tjene mer penger på passbilder. Du kan velge mellom ulike utskriftsmaler, freestyle-modus og kan sende ID-foto på mail. Dette er et sterkt voksende marked hvor on-line applikasjoner krever ID-foto til blant annet adgangskort i mange varianter, sier han.

Storvik sier selskapet vet at behovet for bilder med kvalitet, som er godkjent med bruk av blir avgjørende fremover, også mot nationalt ID-kort.

Et nytt lovforslag om nasjonalt ID-kort ble tidligere i vår sendt Stortinget. Loven vil gi norske statsborgere tilbud om et offentlig utstedt identitetsbevis som vil være like pålitelig som passet, og mer praktisk å bruke som legitimasjon.

Det nasjonale ID-kortet skal utstedes ved bruk av de nye systemene for pass og ID-kort som nå er under anskaffelse i Politidirektoratet. Kortet foreslås utstyrt med samme biometriske personopplysninger som passet, det vil si ansiktsfoto og fingeravtrykk, og vil kunne erstatte passet på reiser i EØS-området. Passkontorene vil etter planen kunne starte utstedelsen av nasjonale ID-kort fra 2017.

Powered by Labrador CMS