Dovado GO

Pressemelding fra Dovado 1. mars 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Dovado GO – fullvoksen, driftssikker router i lommestørrelse  

Det svenske teknologiselskapet Dovado lanserer USB-routeren GO, en fullvoksen router som passer like godt for hjemmet og mindre bedrifter som ute på sjøen eller langs veien. Et innebygd batteri sikrer uavbrutt drift ved strømavbrudd, i tillegg til at routeren kan brukes i flere timer uten ekstern strømtilførsel. Med den nye USB-routeren GO har Dovado i ett og samme produkt lykkes å kombinere driftssikkerhet og strålende routerfunksjoner med høy mobilitet.

GO er kun litt større enn en fyrstikkeske og har innebygd WiFi-antenne. Den kan derfor plasseres nesten usynlig stort sett overalt, også på trange steder. Alt du trenger å gjøre for å komme på nett er å koble til et 4G- eller 3G-modem i routeren. Dovado GO støtter nettverkene fra Telenor, Network Norway, TDC, NetCom, Tele2 og samtlige 4G/3G-modem kan brukes. Du kan også koble routeren til et fast bredbånd.

I motsetning til mobile WiFi-routere og smarttelefoner med internettdeling kan mange flere brukere, opp til 32 stykker, få tilgang til Internett med Dovado GO. Rekkevidden for det trådløse nettverket er dessuten betydelig bedre, opp til 100 meter. Det gjør at alle kan surfe raskt på PC-er, smarttelefoner og nettbrett uten å måtte være i nærheten av routeren.  

Det innebygde batteriet gir Dovado GO en driftstid på opp til tre timer uten ekstern strømforsyning, noe som sikrer uavbrutt internettilgang også ved et eventuelt strømbrudd. Routeren sender dessuten en SMS som varsler dersom strømmen forsvinner. En 12/24-voltsadapter er tilgjengelig som tilbehør for drift fra bil- eller båtbatteri. En finesse er at USB-inngangen i Dovado GO også kan brukes som nødlader for mobiler og annet tilsvarende utstyr.

I tillegg til USB-port for 4G/3G-modem har Dovado GO Ethernet-tilkoblinger for både lokalt trådbasert nettverk og fiber/ADSL-modem. Den støtter trådløst nettverk 802.11n, dvs 150 Mbit/s. Routerens firmware oppdateres kostnadsfritt og automatisk via den innebygde Live Update-funksjonen.

Cirkapris: Dovado GO (inkl. mva) 800 kroner

Salgsstart: Midten av mars 2013

Powered by Labrador CMS