Eizo ColorEdge-skjermer

Pressemelding fra Eizo 12. september 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

EIZO lanserer nye ColorEdge-skjermer for grafiske brukere på alle nivåer

EIZO Nordic AB (“EIZO”) har i sommer introdusert en ny serie med ColorEdge-skjermer som henvender seg til både profesjonelle high-end grafikere og til brukere som befinner seg på middels nivå eller er nybegynnere, og som krever at skjermen viser korrekte farger. Den nye lanseringen består av tre forskjellige serier og fem modeller. De tre seriene består av forskjellige oppsett av funksjoner, ekstrautstyr og prisnivåer som passer for de påtenkte brukerne, men beholder de kjennetegnene som er felles for alle ColorEdge-skjermene, som f.eks. maskinvarekalibrering, individuell justering av jevne visning, lysstyrke og gammakurve for hver enkelt skjerm ved produksjon.

CG-serien

CG-serien er en videreføring av den tidligere serien med skjermer i ColorEdge-serien og den vil fortsatt være rettet mot yrkesutøvere innen fotografi, pre-press, videoredigering og andre grafiske områder som krever de mest avanserte skjermene. Skjermen har enkel og rask kalibrering med den innebygde sensoren for selvkalibrering, stort fargeområde og programvare for kalibrering, skjermskygge samt forhåndsinnstilte fargenivåer som er tilpasset de vanligste kringkastingsstandardene. De nye modellene er ColorEdge CG246 (24,1”) og ColorEdge CG275 (27”).

CX-serien

Denne nye serien retter seg mot gruppen profesjonelle, prosumer og skoler med fagene fotografi og design. Skjermene leveres med en innebygd sensor for automatisk korrigering som opprettholder kalibreringsresultatet etter at skjermen har blitt kalibrert med en ekstern sensor. Dette dekker størstedelen av Adobe RGB-fargeområdet. Kalibreringsprogramvare medfølger, skjermskygge og ekstern sensor finnes som ekstrautstyr. De første modellene i denne serien er ColorEdge CX240 (24,1”) og ColorEdge CX270 (27”).

CS-serien

Også denne serien er ny og henvender seg til brukere på nybegynnernivå innen fotografering og design. I likhet med CX-serien leveres disse skjermene med en innebygd sensor for automatisk korrigering. Fargeområdet i CS-serien er sRGB. Kalibreringsprogramvare medfølger, skjermskygge og ekstern sensor finnes som ekstrautstyr. Den første modellen i CS-serien er ColorEdge CS230 (23”).

Den innebygde sensoren for selvkorrigering justerer skjermen til de verdiene som den kalibreres til med en ekstern sensor (ekstrautstyr). Brukeren velger selv intervall. Justeringen kan utføres uansett om datamaskinen er koblet til eller slått av.

De nye CG- og CX-modellene er forbedret når det gjelder bilde- og fargestabilitet, ventetiden til helt fargestabil skjerm er redusert med 75 %, fra normalt 30 minutter til kun sju minutter fra skjermen slås på. Ytterligere en forbedring er EIZOs DUE (digital uniformity equalizer) som korrigerer ujevnheter i farge og lysstyrke over hele bildeflaten, på samme måte som i tidligere EIZO-skjermer, men nå holdes også skjermens fargetemperatur og lysstyrke stabil i et miljø med varierende omgivelsestemperaturer, f.eks. ved fotografering utendørs.

Alle nye ColorEdge-modeller har DVI-, HDMI- og DisplyPort-innganger for tilkobling til forskjellige typer datamaskiner. HDMI gir mulighet til direkte tilkobling til digitalkameraer. En USB-hub med to innganger gir også enkel tilkobling av datamaskiner med samtidig enkelt veksling mellom dem, med kalibreringsmulighet. To utganger for tilkobling av USB-utstyr medfølger også.

Ytterligere funksjoner

10-bits display (med mer enn 1 milliarder farger samtidig) via DisplayPort inngang. Ergonomisk fot på alle modeller, med tilt, dreiing til portrettformat samt høydejustering. 3D look-up table (LUT) på alle modeller for bedre additiv fargeblanding og enhetsemulering på CG-seriens modeller. I/P (interlace/progressiv)-konvertering på CG- og CX-seriens modeller. Kvikksølvfri LED bakgrunnsbelysning på CG246, CX240 og CS230. Fem års garanti, inklusiv LCD-panelet for alle modeller, og en 12 måneders pikselfeilgaranti på CG-serien.*

Tilgjengelighet

ColorEdge CG246 (NOK 14 070: - ekskl. MVA), ColorEdge CX240 (NOK 9 557: - ekskl. MVA) og ColorEdge CS230 (NOK 5 752: - ekskl. MVA) er klare til levering i oktober. ColorEdge CG276 og ColorEdge CX270 beregnes å være tilgjengelig ved slutten av året.

EIZO kommer til å vise alle modellene på photokina 2012 som arrangeres 18. – 23. september i Køln, Tyskland. EIZOs stand finnes i hall 4.1, stand E31/E39.

Powered by Labrador CMS