Epson Expression Photo XP-850 og XP-750

Pressemelding fra Epson 16. oktober 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Dedikert fotoutskrift hjemme

Epson lanserer Expression Photo XP-850 og XP-750. Skriverne er utviklet for å gi fotoutskrift i toppkvalitet og er spekket med funksjoner. De er ideelle for fotoentusiaster som vil ha en A4-skriver i toppklassen for å vise frem fotokunnskapene. Serien har følgende funksjoner:

- Ny Claria Photo HD-blekk i seks farger for bestandige fotografier av topp kvalitet - Kompakt størrelse – 40 % mindre enn tidligere modeller - Motorisert kontrollpanel og utskuff - 8,8 cm berøringsskjerm med brukervennlig interaktiv meny - Forbedret Epson Connect-tjeneste med ny fjernskriverdriver og Skann-til-nettsky - Automatisk Wi-Fi-oppsett og Wi-Fi Direct-tilkobling - Mating av spesialmedier bakfra for kort og tykt fotopapir - CD- og DVD-utskrifter

Skriverne bruker Epsons nye Claria Photo HD-blekk, som er ideelt for fotoentusiaster som vil produsere fotografier med overlegen kvalitet som varer opptil 300 år ved lagring i fotoalbum. Blekksettet med seks farger (svart, cyan, magenta, gul, lys cyan og lys magenta) gir myke toneoverganger, dype svarttoner og levende, naturtro farger.

Modellene har også motorisert kontrollpanel og utskuff, som åpnes automatisk før utskrift. Alt brukeren trenger å gjøre, er å hente utskriftene.

Begge Expression Photo-skriverne tilbyr fjernutskrift med Epson Connect3 (Epson iPrint, Epson e-postutskrift, fjernskriverdriver og Skann-til-nettsky). Med denne tjenesten kan brukerne skrive ut trådløst fra smarttelefoner og nettbrett ved hjelp av Epson iPrint, og skrive ut fra hvor som helst i verden ved å sende e-post direkte til skriverens unike e-postadresse. Fjernskriverdriver gir brukerne større fleksibilitet til å tilpasse utskriftsjobber via skriverdriveren på PC-en før de sendes til utskrift fra et hvilket som helst sted. Ved hjelp av Skann-til-nettsky kan brukerne lagre og dele skannede dokumenter direkte i skytjenester og sende dem til en hvilken som helst e-postadresse eller en annen Epson Connect-skriver. Skriverne kan også brukes med Apple AirPrint og Google Cloud Print.

Med automatisk Wi-Fi-oppsett4 trenger ikke brukerne kjenne nettverksinnstillingene eller koble til med en USB-kabel ved første oppsett ettersom skriveren automatisk finner de relevante tilkoblingsinnstillingene og konfigurerer seg selv. Dessuten gir Wi-Fi Direct skriveren mulighet for å koble direkte til andre Wi-Fi-enheter uten behov for et trådløst tilgangspunkt, slik som en router.

Brukerne kan også være mer kreative med bildene takket være matingen av spesialmedier bakfra. Dette gir muligheter for utskrift på kort og tykt fotopapir, og doble frontmatede papirskuffer, som gjør det enkelt for brukerne å veksle mellom utskrift i fotostørrelse og A4-størrelse. Med disse skriverne kan brukerne også skrive ut direkte på egnede CD-er og DVD-er for å gi familiefilmer og digitale fotoalbum et personlig preg. Begge skriverne støtter tosidig utskrift, mens XP-850 også har en tosidig automatisk dokumentmater for tosidig skanning, kopiering og faks.

Katharina Zimmermann, produktsjef i Epson Europe, sier: “Skriverne er spekket med funksjoner og er utviklet for å gi fotoentusiaster førsteklasses fotoutskrift for hjemmebruk. Det nye Claria Photo HD-blekket gir perfekte hudtoner og myke toneoverganger i alle utskrifter.”

Expression Photo XP-850 og XP-750 er tilgjengelige fra november, til en anbefalt utsalgspris på henholdsvis kroner 2195 og 1695 inkl. mva.