Epson SpectroPhotometer ILS30EP

Pressemelding fra Epson 3. september 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Epson lanserer SpectroPhotometer ILS30EP

Enkel, brukervennlig enhet for Epson SpectroProofer som legger til rette for automatisk M1-kompatibel fargestyring, og gir sertifiserte prøvetrykk og forutsigbare utskrifter.

Epson lanserer SpectroPhotometer ILS30EP, et nytt produkt for SpectroProofer-enheten for automatisk kalibrering, måling og sertifisering av farger. Produktet er kompatibelt med den nyeste ISO M1-fargestandarden, og etterkommer behovene til travle prøvetrykkere, byråer og brukere som trenger nøyaktig fargestyring på enhver skriver, samt korrekte prøvetrykk.

Sammen gir SpectroProofer og nye SpectroPhotometer ILS30EP et alternativ for Epsons bredformatskrivere Stylus Pro 4900, 7900 og 9900 med ti farger, anerkjent som bransjestandarden for dagens prøvetrykksprogrammer. Med Epson Stylus Pro-skriveren, UltraChrome HDR-blekk og SpectroProofer med nye ILS30EP får profesjonelle brukere den ultimate løsningen for fargestyring og prøvetrykk.

Den nye enheten bygger videre på suksessen fra SpectroProofer, som var markedsledende innen forenkling av prosessen med å kalibrere og produsere validerte prøvetrykk sammen med Epson Stylus Pro-skrivere.

SpectroPhotometer ILS30EP har mange nye funksjoner, og er drevet av X-Rite-teknologien, noe som sørger for en effektiv og strømlinjeformet arbeidsflyt for fargestyring. Enheten er også M1-kompatibel, noe som innebærer at brukerne kan tillate bruken av optiske hvitemidler (OBA-er) i ulike papirtyper.

- Vi forstår at farge er svært viktig for folk som jobber med grafikk. ILS30EP hjelper brukerne å sørge for at de produserer nøyaktige, forutsigbare og konsekvente prøvetrykk og utskrifter hver eneste gang. De kan også føle seg trygge på at prøvetrykkprosessene er kompatible med den nyeste utviklingen innen globale ISO-standarder for utskrifter, sier markedssjef Solfrid Dyrrdal Liland i Epson Norge

Skriverkalibrering og individuell måling og sertifisering av prøvetrykk er en helautomatisk prosess som sørger for produksjon av nøyaktige prøvetrykk. Dette gjør at brukerne kan øke produktiviteten, respondere raskt på kundenes behov, og føle seg trygge på resultatene. Skriverne kan overlates til å produsere sertifiserte prøvetrykk uten observasjon, selv over natten, noe som innebærer at brukerne kan oppnå maksimal produksjonseffektivitet og respondere raskt på kundenes behov.

Når SpectroProofer brukes sammen med spesialprogramvare for prøvetrykk fra en tredjepart, kan hvert prøvetrykk skrives ut med en etikett som viser kalibreringsstatus og innstillingene som ble brukt til å produsere det. De samme dataene er også tilgjengelige digitalt, slik at du får robuste og sikre beviser på samsvar med de avtalte spesifikasjonene.

Den automatiske kalibreringsfunksjonen i SpectroProofer med ILS30EP innebærer at hver eneste Epson Stylus Pro-skriver som er utstyrt med enheten, kan koordineres gjennom et nasjonalt/globalt nettverk eller i kundenes lokaler uten behov for lokale fargeeksperter. En tilleggsfordel er at administratorer kan overvåke og kvalitetskontrollere fargemålingsdataene og status for fjernskrivere på ett og samme sted. Dermed kan Epson Stylus Pro / SpectroProofer-løsningen både sørge for en fargenøyaktig arbeidsflyt og redusert produksjonstid for prøvetrykk, færre feil og redusert totalkostnad for prøvetrykk.

SpectroPhotometer ILS30EP er tilgjengelig fra september 2014 som en del av SpectroProofer-pakken med Epson Stylus Pro-skriverne 4900, 7900 eller 9900. Enheten er også tilgjengelig til en redusert pris for installerte SpectroProofer-skrivere, og er rask og enkel å installere. Eksisterende brukere av SpectroProofer med ILS20 kan enkelt oppgradere til nye SpectroPhotometer ILS30EP på produksjonsstedet for å sørge for at de samsvarer med de nyeste fargestandardene i bransjen.