NYE SKRIVERIER FRA EPSON

Epson viser fram ny lab og nye konsumentskrivere på årets Photokina. – Vi ser at det går mye av litt dyrere printere, sier norgessjef Stig R. Andresen.

Publisert Sist oppdatert

Elektronikkbransjen tok turen innom Epsons stand på årets Photokina, for å høre hva som er nytt på skrivermarkedet.

– Det vi lanserer her nede er mest beregnet på det profesjonelle markedet, blant annet en ny type lab som skal stå ute i butikk, sier Stig R. Andresen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Smått og kompakt

Vi ser at det går mye av litt dyrere printere til dem som er mer interesserte i foto, så den gjennomsnittlige prisen har gått opp noe

Men det er ikke bare proffskrivere å finne på Epsons stand, også de nylig lanserte fotoskriverne er på plass i Köln.

– Vi viser også de nye konsumentskriverne her på Photokina som har litt ny teknologi. Disse kommer med to ulike sorte patroner, en pigment- og en vannbasert. Når du skriver ut tekst så brukes den pigmentbaserte slik at du kan drive overstrykning, og når du skriver ut foto er det det vannbaserte blekket som brukes, sier Andresen.

Både modeller fra serien «Expression Premium» og «Expression Home» var utstilte, og felles er fokus på et lite og kompakt design.

Skriverne i Premium-serien skal gi stor mediefleksibilitet takket være matingen av spesialmedier bakfra3, som gir muligheter for utskrift på kort og tykt fotopapir, og doble frontmatede papirskuffer, som gjør det enkelt for brukerne å veksle mellom utskrift i fotostørrelse og A4-størrelse. De nye modellene har fått navnene XP-800, XP-700 og XP-600/605, og er i salg fra oktober.

Produktene har anbefalte utsalgspriser på henholdsvis 1 867, 1 495 og 1 295/1 295 kroner.

Enklere utskrift og oppsett

Begge skriverne støtter tosidig utskrift, mens XP-800 også har en tosidig automatisk dokumentmater for tosidig skanning, kopiering og faksing. Alle skriverne i denne serien kan brukes til å skrive ut direkte på egnede CD-er og DVD-er.

Alle modellene har også automatisk WiFi-konfigurasjon, og er kompatible med Epson iPrint som tillater utskrift rett fra smarttelefoner og nettbrett. De tre mest avanserte modellene, XP-400, 300 og 205, har i tillegg hver sin unike epost-adresse som gjør at man kan sende bilder og dokumenter rett til skriveren, uansett hvor du måtte befinne deg.  De støtter også "Google Cloud Print" og "Apple AirPrint"

Multifunksjon for hjemmet

I «Expression Home er modellen XP-30 er Epsons minste skriver noensinne som kan skrive ut i A4-format.

Skriver-serien inkluderer XP-400-serien, XP-300-serien, XP-205, XP-202 og XP-102 som alle er multifunksjonsskrivere. I tillegg til å kunne skrive ut kan disse også kopiere og skanne, mens XP-30 et enklere alternativ for de som kun ønsker utskriftsfunksjonen. 

XP-400, XP-300 og XP-205 og XP-202 har også støtte for automatisk WiFi-tilkobling og iPrint.

Veiledende pris på de nye modellene er 995 kroner for Epson XP-405 / XP-402, 975 kroner for Epson XP-305 / XP-302, 695 kroner for Epson XP-205 og 495 kroner for den enkleste modellen, XP-30.

Bedre priser

Andresen sier Epson nå ser at markedet for skrivere har tatt seg opp.

– Vi ser at det går mye av litt dyrere printere til dem som er mer interesserte i foto, så den gjennomsnittlige prisen har gått opp noe. Vi ser også at flere av produsentene trekker seg ut av det aller billigste segmentet – de ser at det ikke er noe å tjene for noen av aktørene på disse, hverken produsentene eller detaljistleddet, sier Andresen.

Powered by Labrador CMS