HP ENVY x2

Pressemelding fra HP 6. september 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Laptop? Tablet? Begge deler!

HP ENVY x2 har avtagbar skjerm og kan brukes som både bærbar PC og nettbrett, og blir å finne i norske butikkhyller i november.

HP lanserer tre nye maskiner med berøringsskjerm, HP SpectreXT TouchSmart Ultrabook, HP ENVY TouchSmart Ultrabook 4 og HP ENVY x2. Sistnevnte har i tillegg avtagbar skjerm slik at den brukes som både nettbrett og bærbar.

HP ENVY x2 er en kraftig og ultratynn hybrid-maskin som fungerer både som nettbrett og bærbar maskin. Den bærbare maskinens skjerm er festet til tastaturet ved hjelp av magnet. Delene kan separeres og skjermen gjøres dermed til et fullverdig nettbrett. Dermed er det en maskin som gir mulighet til å jobbe med en tradisjonell bærbar PC, og samtidig ta den med på farten som en tablet.

Kraften i en notebook er kombinert med friheten av et brett. Maskinens ytre er i aluminium og veier 1,4 kilo – selve skjermen som enkelt kan tas fra, veier kun 710 gram. HD-skjermen på 11,6” er tilpasset Windows 8 for berøringsskjerm og den skarpe IPS-skjermen gir en visuell opplevelse uavhengig av om man bruker maskinen innendørs eller utendørs. HP ENVY x2 er også utstyrt med et HD-webkamera på forsiden av skjermen og et 8 megapixels-kamera på baksiden for å kunne filme og ta bilder.

Maskinen bruker solid state-minne for raskere oppstart. Windows 8 Connected Standby gjør at epost, kalender og sosiale nettverk holdes oppdatert selv om maskinen er i hvilemodus – med opptil 30 timers standby-tid. I tillegg har maskinen Near Field Communications (NFC) slik at det er mulig å dele bilder, kontakter og webadresser enkelt. HP ENVY x2 leveres med Beats Audio og det er mulig å kjøpe med en egen spesiallaget stylus.

HP SpectreXT TouchSmart Ultrabook er utstyrt med Windows 8, HP TouchSmart og en 15,6” Radiance HD multitouch-skjerm. Berøringsskjermen gjør at man ikke er avhengig av tastatur og mus for å navigere på skjermen.

Noen av funksjonene er: - 17,9 mm tynn - Vekt 2,16 kilo - Glassdesign fra kant til kant og styreplate av glass - Myk underside for forbedret grep og komfort - Vinklede Beats Audio-høytalere for best mulig lyd

HP SpectreXT TouchSmart Ultrabook er HPs første notebook med Intel® ThunderboltTM som gir hurtig overføring av musikk, filmer eller andre filer til eksterne enheter. HP USB Boost gjør det også mulig å lade eksterne enheter via USB selv om maskinen er avslått. Harddisken er en mSATA SSD-disk med Intel Rapid Start for rask oppstart, og HP CoolSense for avkjøling. Maskinen leveres med forhåndsinstallert Norton Internet Security i to år, samt Intel Anti-Thief.

For den kreative er også Adobe Photoshop® Elements 10 og Adobe® Premiere Elements 10 forhåndsinstallert for avansert bilde- og videoredigering. I tillegg er maskinen utstyrt med sMedio 360 og HP Connected Music som gjør mediefilene lett tilgjengelig på både maskin og telefon.

HP ENVY TouchSmart Ultrabook 4 er en maskin med metalldesign som har en 14” høyoppløselige multitouch-skjerm med bakgrunnsbelyst tastatur og åtte timers batteritid. Maskinen er 23 mm tykk og en vekt på 2,16 kg. Maskinen har de nyeste Intel-prosessorene.

Pris og tilgjengelighet

- HP ENVY x2 forventes å være tilgjengelig i november. Pris er 6 999 NOK.

- HP SpectreXT TouchSmart Ultrabook forventes å være tilgjengelig i desember. Pris er 12 990 NOK.

- HP ENVY TouchSmart Ultrabook 4 forventes å være tilgjengelig i oktober. Pris er 7 990 NOK.

Powered by Labrador CMS