HP MED WINDOWS 10-MOBIL

HP har tidligere prøvd seg på mobilmarkedet uten å lykkes, nå vil de inn i forretningsmarkedet med sin Elite x3.

Publisert Sist oppdatert

Den nye mobilen ble første gang vist fram under Mobile World Congress-messen tidlig i vår, men nå melder HP Norge-sjef Verner Hølleland at telefonen straks er klar for levering.

– De er i produksjon og kommer på norske distributørlager i slutten av august. Veiledende pris i Norge er 6.600 kroner, sier Hølleland til fagbladet Elektronikkbransjen.

Erstatter PCen

Det er primært bedriftsmarkedet som er målgruppen for denne løsningen og kunder som har behov for en mobil løsning uten begrensningene på sikkerhet, ytelse og funksjonalitet

HP Elite x3 med Windows 10 er rettet mot bedriftsmarkedet, og målet er at brukeren sømløst kan bytte mellom smarttelefonen, den bærbare og den stasjonære maskinen.

Telefonen gjør det blant annet mulig å arbeide på bedriftens virtuelle desktop gjennom HP Workspace. Dette er en skytjeneste basert på Microsoft Azure med en sikker løsning utviklet for å kunne bruke standard x86 applikasjoner via den mobile enheten.

Sikkerheten ivaretas gjennom VPN-tilgang på enterprise-nivå ,slik at man trygt kan ta i bruk den virtuelle desktopen fra hvor som helst på en sikker måte. IT-avdelingen kan enkelt fjernadministrere de mobile enhetene.

– Hvem er den typiske Elite x3-kunden?

– Det vil være mange ulike brukergrupper for x3, men felles for de fleste vil være en sømløs og mobil jobb-hverdag. Et område vil være som PC-erstatter, x3 har nok ytelse, programmer og funksjoner som gjør at denne for svært mange kan både dekke PC-behovet og smarttelefon behovet i en enhet. Ellers vil det være en rekke spennende løsninger innen ulike vertikaler der kravet til sikkerhet, programvare og løsninger kombinert med mobilitet vil bedre effektiviteten og redusere kostnadene. Eksempler på dette er transport, service, helse, vektere/utrykningspersonell og mobile betalingsløsninger, sier Hølleland.

4,15 Ah-batteri

Dette er en telefon i premium-segmentet, og har en 5,96 tommers skjerm med en oppløsning på 2560 x 1440. Den tåler også vann og er IP67-sertifisert, noe som tilsier at x3 skal tåle støv og vann ned til én meters dyp.

Telefonen har som de fleste nye nå Gorillaglass 4 og er spesifisert i henhold til MIL-STD 810G, som krever at den tåler å falle fra 1,2 meter uten å ta skade. I tillegg må den tåle vibrasjoner, termisk belastning og andre ting som militære er opptatt av.

HP har utstyrt telefonen med en Qualcomm Snapdragon 820 firekjerne prosessor og 4 GB RAM. Telefonen får strøm fra et batteri på hele 4,15 Ah. Bakkameraet er på 16 MP, mens det sitter åtte MP i frontkameraet.

– Hvor stort tror dere markedet er for denne type produkter i Norge, hvor folk gjerne er mer enn gjennomsnittet opptatte av mobiltelefonen sin?

– Det er primært bedriftsmarkedet som er målgruppen for denne løsningen og kunder som har behov for en mobil løsning uten begrensningene på sikkerhet, ytelse og funksjonalitet som så langt har vært utfordring selv med de kraftigste og mest avanserte smarttelefonene. Markedet for Elite X3 vil være deler av eksisterende smarttelefon marked og deler av dagens PC-marked, sier Hølleland.

Han viser til en undersøkelse gjort av Yougov, som viser at 60 prosent av nordmenn som er i arbeid bruker sin private smartmobil til jobb-relatert informasjon.

– Smarttelefonen har de siste årene overtatt mange oppgaver som tidligere måtte gjøres på PC. Med den ekstreme ytelsen som er i Elite x3, og som vil komme i flere smarttelefoner på markedet fremover, vil mobilen etterhvert ta over svært mange eller de fleste av oppgavene som vi i dag bruker PCen til, sier HP-sjefen.

Powered by Labrador CMS