HP EliteBook Folio

Pressemelding fra HP 5. januar 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

HP lanserer sin tynneste og letteste bærbare maskin noensinne for profesjonell bruk

HP leverer i dag i tråd med sine tidligere annonseringer om å nyskape PC'en. Ved å benytte designelementer fra toppmodellene for consumer segmentet inn i en enhet beregnet for profesjonelle er HP EliteBook Folio den tynneste og letteste bærbare maskinen HP noen gang har utviklet. Enheten er 21% tynnere og inntil 15% lettere enn den premierte HP EliteBook 1020, og EliteBook Folio blir HP’s slankeste business-class bærbare maskin til nå - med en tykkelse på kun 12.4 mm – tynnere enn et AA-batteri – og med en vekt på under 1 kg[1].

“Bare fordi noen benytter sin PC på jobb betyr ikke det at de må forsake alle ønsker om en  cool, tynn og lett maskin,” sier Benoit Bonnafy, vice president, Business Personal Systems EMEA, HP Inc. “Det er derfor vi designet HP EliteBook Folio – verdens tynneste og letteste bærbare maskin i business-segmentet[2]  Den tilbyr brukeren det beste fra to verdener - et flott design som brukerne ønsker - koblet med forretningskritisk sikkerhet og administrasjonsmuligheter som tiltaler IT avdelingen.”

Nytt nivå av Premium Design og ytelse

EliteBook Folio er en 12.5-tommers bærbar maskin, med chassis utførelse i børstet aluminium som kombinerer et ultra-tynt design med styrke og holdbarhet. Som resten av Elite serien er EliteBook Folio designet for å tåle MIL-STD tester med 120,000 test-timer i  HP’s Total Test Process[3].

Det er stadig vanligere å arbeide fra ulike steder i løpet av en dag og den typiske åpningsvinkelen til en bærbar maskin på 145 grader kan til tider bli upraktisk. Elite Book Folio har en åpningsvinkel på 180 grader som gir mulighet for å legge maskinen helt flat slik at flere kan samarbeide og dele skjermbilde. Enheten kommer med et HP Premium tastatur i full størrelse, en  Windows 10 bevegelsesresponsiv peke-enhet og to USB-C™ porter med Thunderbolt™ 3. Det finnes også en HP USB-C™ Travel Dock som ekstrautstyr.

EliteBook Folio har en skjerm med kun en smal kant, og som opsjon finnes en Ultra HD (UHD) 4K versjon, som gir fantastiske detaljer med en tetthet på 352 piksler pr. tomme.UHD skjermen utnytter 95 prosent prosent av Adobe RGB området for å kunne vise bildene med større dybde og dynamikk.

For å sikre maksimal produktivitet og ytelse har HP samarbeidet med Microsoft og Intel i utviklingen av EliteBook Folio, slik at drivere er optimalisert for maksimal ytelse og batteritid. Enheten kommer med forhåndsinstallert Windows 10 Pro og har sjette generasjons Intel® Core™ M vPro™ prosessor[4],[5] optimalisert for høy ytelse. Dette gir EliteBook Folio den optimale balansen mellom utseende og ytelse, vifteløs operasjon og opp til 10 timer batteritid[6]. Designet og materialvalget for enheten har gitt plass til et HP Long Life Battery, som er konstruert med en levetid på mer enn tre år[7].

Bygget for samarbeide

Brukerne benytter sine maskiner til å koble seg opp mot kollegaer, venner og familie mer enn noen gang tidligere. Erfaringen viser at det stadig er utfordringer i bruken av bærbare maskiner til konferanser og samtaler. Derfor har nå HP laget den første bærbare maskinen spesielt laget for samhandling[8].

HP har også alliert seg med Bang & Olufsen for å få en presis og god lydopplevelse både for personlig og forretningsmessig bruk.  Kvaliteten på komponentene har gitt en 40% forbedring av dynamikken på lyden slik at enheten fint kan benyttes som en konferansetelefon. De fire høyttalerne er optimalisert både med hensyn til lyd og størrelse og passer både til tale og musikk eller video.

Det er ikke lenger nødvendig å skifte mellom sesjoner for å justere innstillinger, mute eller avslutte en samtale. Nye taster som støtter nettmøter og samtaler samt en egen tast for å åpne kalender gjør det enkelt å manøvrere mens en samtale foregår.

En hel familie med premium enheter for Business

EliteBook Folio  er en del av den komplette serien med stasjonære og bærbare maskiner for forretningsbruk - inkludert den nettopp annonserte Elite x2 1012. HP annonserer i dag også verdens tynneste 14 tommers  business-class bærbare enhet[9] – HP EliteBook 1040 G3 – og den nye HP EliteBook 800 G3 serien – neste generasjon av HP’s mestselgende business-class bærbare maskiner. For å kunne bygges så tynne og lette benytter EliteBook 1040 de samme designelementene i aluminium som den nye EliteBook Folio. HP tar det nye designet videre til sin  EliteBook 800 serie, med et chassis designet i sølvfarget magnesium og aluminium for å få det tynt, lett og holdbart.

EliteBook 1040 og EliteBook 800 serien benytter Windows 10 Pro, 6. generasjon Intel® Core™ vPro™ prosessorer4, PCIe Gen3 SSD[10], og DDR4 minne. Alle enhetene kommer med lydkomponenter fra Bang & Olufsen, HP Noise Reduction Software og HP Clear Sound Amp for å kunne gi best mulig opplevelse av samhandlings-verktøy som Skype for Business. EliteBook 800 serien er tilgjengelig med 12.5-tommer, 14.0-tommer eller 15.6-tommer HD, FHD, QHD eller UHD skjermer[11]; EliteBook 1040 kommer med FHD eller  QHD skjerm[12].

For kunder som trenger ekstra strømforsyning introduserer HP den nye tilleggsutstyret HP Notebook Power Bank for  HP Pro og Elite serien. Denne strømforsyningen lader en HP bærbar enhet og en mobil enhet samtidig, for eksempel en mobiltelefon eller et nettbrett. HP har også ytterligere ekstrautstyr slik som bærevesker og et antall ulike docking-løsninger slik som HP UltraSlim Docking Station og docking-stasjoner for mobilt bruk.

Premium sikkerhet og administrasjon

IT trenger ikke lenger gå på akkord med krav til sikkerhet og funksjonalitet i sin infrastruktur med de nye enhetene i HP’s nye  Elite familie av maskiner for business segmentet som for eksempel EliteBook Folio . Disse enhetene er designet for å bli administrert på en sikker måte med innebygget funksjonalitet som: HP Client Security Software Suite, sertifisert TPM, forbedret BIOS nivå beskyttelse med HP Sure Start med Dynamic Protection[13], og en innebygget fingeravtrykkleser som ekstrautstyr[14].

For ytterligere støtte til administrasjon av enheter kan HP tilby verktøy som HP Touchpoint Manager[15], HP Image Assistant og som tillegg Intel® Core™ vPro™ prosessor så IT kan kontrollere enhetene remote gjennom kablede og trådløse nett. HP Touchpoint Manager inneholder nå software inventory and deployment, i tillegg til patch management, og support for BYOD enheter. Dette øker IT-avdelingens muligheter for å sikre og optimalisere enheter fra ett sentralt dashboard. Og den nye HP Image Assistant er det første verktøyet som støtter custom image diagnostisering for komersielle PC'er, med et eget dashboard[16] for selvhjelp som er med på å redusere IT-kostnadene og sikrer sensitiv firmainformasjon.

Tilgjengelighet

HP EliteBook Folio forventes tilgjengelig i Norge fra mars.

HP EliteBook 1040 G3 forventes tilgjengelig i Norge fra januar.

HP EliteBook 800 G3 serien forventes tilgjengelig i Norge fra januar.

Informasjon om HP USB Travel Dock og HP USB-C Travel Dock for HP EliteBook Folio vil bli annonsert senere.

Powered by Labrador CMS