HP Z1 G3

Pressemelding fra HP 18. april 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

HP lanserer generasjon 3 av arbeidsstasjonen HP Z1 og åpner for sømløs integrasjon mellom HP-arbeidsstasjoner og Mac-produkter

I dag lanserer HP tredje generasjon av All-In-One arbeidsstasjonen HP Z1. HP Z1 maskinene er raske, robuste og kompakte maskiner, men den nye HP Z1 G3 arbeidsstasjonen er hele 47 prosent mindre (23.6 tommer) og 51 prosent lettere (G2 veide 21.3 kg, mens G3 veier 10.5 kg) enn den opprinnelige Z1.

Dagens lansering er et resultatet av at HP har tatt tilbakemeldinger fra kundene på alvor og endret produktet slik at det er mer tilpasset kundenes behov. Våre utviklere blir stadig utfordret på å finne nye måter å designe produkter på som både ivaretar funksjonalitet og samtidig gir god og gjennomtenkt design. Gjennom forenkling av designen på HP Z1 uten at det har gått på bekostning av produktets funksjonalitet, har man klart å utvikle HP Z1 G3 til en langt rimeligere variant enn de foregående modellene.

Samtidig lanserer vi HP Remote Graphics Software (RGS) 1. Apple® Mac® OS X Receiver laget spesielt for at også Mac-brukere skal kunne jobbe på HP arbeidstasjoner. Kort fortalt er det en RGS Receiver for Mac.

”Da HP Z1 ble lansert i 2012 var den banebrytende innenfor sitt område. I tråd med HP sin visjon om å gjøre hverdagen enklere, har vi utviklet HP Z1 slik at G3-versjonen er både mindre og lettere.” sier Hans Petter Espelid, produktsjef for arbeidsstasjoner i HP Norge. “Med HP RGS med Mac Receiver åpner vi opp for at også Apple-brukere kan ta i bruk de kraftige arbeidsstasjonene i Z-serien”.

Ved bruk av HP RGS Mac Receiver vil Mac-brukere kunne skifte mellom native Mac OS applikasjoner og Windows eller Linux applikasjoner. På denne måten kan HP-maskiner og Mac-produkter kobles sammen til en sømløs Windows eller Linux arbeidsstasjonssøkt med mulighet for sanntids samhandling.

Med overføringshastigheter opp til 60 fps gir HP RGS god ytelse selv med 4K eller multi-monitor oppsett. Selv med oppkobling utenfra kan man jobbe med krevende 2D, 3D, video og andre grafisk tunge applikasjoner.

Ved å benytte HP RGS oppkobling fra en MacBook Pro til en fult spekket HP Z840 arbeidsstasjon får man en effekt som tilsvarer en oppgradering av en Mac med opp til 44 prosessorkjerner, 30 ganger mer minne og profesjonell NVIDIA Quadro grafikk. Det betyr en betydelig forbedring av oppgaver som rendering, editering av video med høy resolusjon og FX.

HP RGS beskytter data med 256-bit kryptering som kun sender krypterte bilder og lar annen informasjon forbli på arbeidsstasjonen.

HP RGS Mac Receiver gir mulighet til å integrere HP Z arbeidsstasjoner med eksisterende infrastruktur og arbeidsflyt for tilgang til mer kraft og ytelse.

Dette betyr at brukeren kan være kreativ på farten uten å bli forhindret av mangel på kraft på sin maskin.

Utviklerne og de tekniske teamene i HP sentralt har samarbeidet tett med ledende miljøer innenfor animasjon, FX, produktdesign, forskningsmiljøer og universitet over tid.

HP har som mål å tilby det beste til kreative profesjonelle miljøer. Produktene er motoren i mange innovative virksomheter verden rundt og benyttes for å designe alt fra kjøretøy til store filmsuksesser.

Pris og tilgjengelighet

HP Z1 G3 forventes leveringsklar i Norge i mai/juni. Vi kommer tilbake med mer informasjon om veiledende pris

Powered by Labrador CMS